reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gotowanie wg Pięciu Przemian

tak wyglądała skóra Huberta dokładnie w dniu jego pierwszych urodzin, zanim jeszcze przeszlismy na PP:-:)-:)-(

a2u9gp.jpg

reklama
O kurcze, to wasze dzieciaczki musiały się nacierpieć z takimi problemami skórnymi :-( Oby jak najszybciej wszystko się wygoiło.

Muszę koniecznie kupić malutki pojemniczek zakręcany na jogurcik i szykować go w domu, chyba najlepiej do tego celu posłuży mi jogurt kozi, bo jednak Ciesielska zaleca produkty na bazie koziego mleka - oczywiście w rozsądnej ilości - myślę więc, że dwa razy w tygodniu to ta rozsądna ilość :-)

Ivka myśłałam, że twój synus też alergiczny:sorry2: coś przeoczyłam chyba:sorry2::zawstydzona/y:

jesli nie jest alergikiem to jak najbardziej uważam, że taki jogurcik kozi doprawiony wg PP dwa razy w tygodniu nie powinienin mu zaszkodzić:-)

Na szczęście nie jest alergiczny, chociaż zdarza się, że czasem ma tu i ówdzie czerwieńsze miejsca, ale na ciałku bywa to niezwykle rzadko.

Natomiast na policzkach i na ramionkach ma rogowacenie okołomieszkowe, z którym nic nie poradzę, bo pomaga tylko natłuszczanie i słonko. Całe szczęście, że to nie alergiczne sprawy.

U nas generalnie jest jedzeniowa dyscyplina, ale zdarza się, że od czasu do czasu na coś sobie pozwolimy - jednak w bardzo małej ilości i rzadko :-)

Stosowne pojemniczki i kubeczek z tupperware już zamówiłam, więc będzie moje dziecię niebawem nosiło jogurt wg PP do przedszkola.

Ostatnia edycja:
reklama
Rosmerta mysmy juz chyba mialy przyjemnosc,tak cos kojarze?A wyprowadzilas juz dziecko?

miałysmy, miałyśmy :tak::tak::-) witam :-)
idzie ku lepszemu :tak::-) są czasem lekkie pogorszenia skóry, a w porównaniu z tym co na zdjęciu co wkleiłam wyzej to maleńkie naprawde:-) wczoraj podałam Hubkowi pół żółtka zugotowanego jajka przepiórczego:tak: zadowolony był, że hej:-D, i narazie cisza... żadnego pogorszenia, więc może się uda:sorry2:

a na sobotę zrobiłam gulasz z indyka z książki Ciesielskiej "Filozofia zycia" i wyszedł przepyszny:tak::-) mielismy gosci akurat (szwagierka z mężem i córeczką) i sie zajadali, az miło bylo patrzeć:-D wszystko zesmy zjedli w 6 osób, a wydawało sie, że starsznie duzo zrobiłam:-p

Do góry