Renifer platki owsiane gotowane dlugo (patrz owsianka ala ciesielska) nie pobudzaja sa lekostrawne i pozywne dzieciaki ja jedza do 3 roku zycia.Pobudzone dziecko masz bo jest niezrownowazone watroba bykiem staje.Jak bedziesz dziecku dawac grysik badz modny dzis orkisz(smak kwasny) zbijesz te biedna watrobe jeszcze bardziej i poglebisz alergie u dziecka.Watrobe masz dzwignac cieplym ,delikatnym dobrze zrownowazonym jedzonkiem bez zadnych glupot pod tytulem jabluszko.
Jabluko to pigulka ktora dziala na chwile i czyni spustoszenie w jelitach miedzy innymi -fermentuje oslabia zoladek sledzione watrobe.
Normalnie poradzilabym ci delikatne zarcie jak przy zastojach i imbirowka na rozproszenie i dzwigniecie watroby ale z taka dyscyplinka to ta ostatnia zamiast pomoc moze nie zadzialac jak trzeba bo mieszasz energie.Pamietaj wszystko co wkladasz dziecku do ust ma swoja energie jabluko silnie yin smak kwasny sciagajacy,imbirowka rozpraszajaca.
Dariusz azs to jak juz pisalam rozregulowana sledzionka watroba i pluca.Musisz przetrwac i pociagnac dalej wszystko minie tylko czasu trzeba.Moj Kaspian tez sie tak budzil nie trzeba bylo na zegarek spogladac nawet bo wiadomo ktora godzina.Teraz slonko dziecko dogrzeje po lecie moze sie zmienic.Pilnuj dyscyplinki aby te watrobe pilnowac a zobaczysz co rok bedzie lepiej a dzieciak jak ci sie po roku zmieni.PP-owe dzieci sa wyciszone ,nie pp-owe skacza jak pilki.Do zestawu jedzeniowego podawaj imbirowke tak 2-3 razy dziennie po 5 ml.Kap go w ostrozeniu tez pomoze i czytaj archiwum a duzo sie dowiesz .
Eremka madra babo ksiazki zakupie na kursa sie wybieram narazie z masazu chinskiego ale w planach mam i refleksoterapie i medycyne chinska tylko w czestochowie krucho z kursami.To zasciankowa miejscowosc mieszkaja tu specyficzni ludzie i o kursy,yoge nie latwo.No cuz ma to swoje zalety zeby dostac sie do domu nie musze stac w korkach godzinami bo ruch nie jest taki duzy.
Podam ci moje gg jak bedziesz miala ochote to sie odezwij 728849.
Dariusz ty w razie problemow tez pisz w miare mozliwosci pomoge bo wiem jak ciezkie sa poczatki.
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i zycze wesolych swiat.