reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dzień Dobry:-)
Ja się zbieram do pracy i trochę sie grzebię...
Myszqa w poniedziałek lekarz "ważył" synusia (21-22 TC ciągle nie wiem dokłądnie) i wyszło 437g, powiedział, że to wróży jakieś 3300-3400g przy porodzie w terminie. Ale wiadomo, że jeszcze wiele zależy od odżywiania dzidzi przez kolejne miesiące i nie chodzi tylko o to, co mama je ale o to jak funkcjonują naczynia krwionośne.
Dziwne:na podstawie USG stwierdził, że jem za dużo soli. Wydaje mi się, że mało solę ale będę jeszcze mniej.

reklama
cyprysiowa trzymam kciuki zebys przetrwala;-) a ja zaraz wybieram sie do poloznej ciekawe ile przytyłam:-) a potem mam caly dzien z glowy bo jutro wyprawiamy 80 urodziny babci i cala rodzinka sie zjedzie do nas;-) troche mi to niepasi ze to u nas bo u mnie w rodzinie sa same damulki nawet moje kuzynki a ktos musi pomagac mojej mamie no i spadlo na mnie:zawstydzona/y: ale naszczescie maz powiedzial ze jak bede sie przemeczac to dogada babeczkom tylko czy na nie to podziala:-D

Hej Grudnioweczki :))

Cyprysiowa ja mialam usg w poniedzialek i byl to 25tydzien i tak :

BPD 64mm
Fl 47mm
AC 205mm
A waga : 820g:szok: :-) szybko rosnie razem z mamusia :zawstydzona/y:

A co do tych plci to nam w koncu gin wypatrzyl "cipule" mam nadzieje, ze zadnych niespodzianek nie bedzie bo zaczynam zakupy typowo dziewczece ;-)

Nasz maluch w 20tc wazyl 390 powiedziala, ze dorodny. Ciekawe ile będzie wazył w 25tc bo wtedy mam wizytę. Mamusia mu już 10kg na plusie wiec oby bobas nie bral z mamy przykładu. Moja mama rodzila duże dzieci: brat miał 4500, a ja...............4800!!!!! Straszny kolos.A teraz jestem najmniejsza i najszczuplejsza ze wszystkich. Śmieję się, ze tatuś zrobil mnie z resztek:-)

Dopisane do listy. Agacia i Myszqi Jasiek.

No jestem ciekawa ilemój bedzie wazył w 25 tyg. Mysle ze okolo 700g. Miała któras z Was usg w 25 tyg? Ja bede miala dokladnie 24tyg5dni.

Marzycielka na poprzednim usg w ktorym bylas? i ile mala wazyla?

Ja ide spać. Dobranoc

Ja też będę miała za tydzień i też będzie to 24 - 25 tydzień. Może podzielimy się wspólnie wrażeniami i pomiarami z usg. Ja się już strasznie denerwuję :no: i martwię, bo już miesiąc prawie minął a ja żadnych wieści (od gina, bo od maleństwa to kopniaczki:rofl2:)

Dopisane do listy. Agacia i Myszqi Jasiek.

No jestem ciekawa ilemój bedzie wazył w 25 tyg. Mysle ze okolo 700g. Miała któras z Was usg w 25 tyg? Ja bede miala dokladnie 24tyg5dni.

Marzycielka na poprzednim usg w ktorym bylas? i ile mala wazyla?

Ja ide spać. Dobranoc

hey laseczki:-)

W 24 tyg. Nikola ważyła 670 gram a w 25 tyg. 761 gram;-)

A my właśnie jemy sniadanko i czekam na kopniaki od Małej;-)

A ja nie wiem ile moja kruszynka waży, a gin powiedział ze teraz to się nawet dzidzi nie mierzy bo jest to zupelnie niemiarodajne:confused::-(

Agatkas mój tez powiedział że juz teraz nie mierzy sie dzieci, tylko podczas pierwszego usg...:confused:

Moja koleżanka rodzi we wrzesniu i tez cały czas mówili że dziewczynka. Tydzień temu była na kolejnym USG no i tej dziewczynce wyrosły jąderka - będzie chłopczyk

Ania nie strasz mnie:szok: dobrze ze dowiedziala sie przed porodem, ja juz slyszalam o takich historiach ze cala ciaze ma byc dziewczynka a w szpitalu rodzi sie chlopiec:-D

Maliinka_ev ja bteż zaczynam zakupy dla dziewuszki więc niech lepiej Jula nie zamieni sie w Julka:-D

Marzycielka moja Jula w 22 tyg. waży 457g więc pewnie w 24 bedzie wielkości waszej Nikolki:-D

A tak w ogóle dzień dobry, my juz po śniadanku, oglądamy siatkóweczkę:tak:
zycze milego dnia

my powolutku zbieramy sie na weekend...caly:-D nad jeziorko!!!!

reklama
Witam mamuski z rana :-)

Gdyby nie to,ze rozkładaja u mnie rusztowanie pod blokiem to wyspałabym się rewelacyjnie...w nocy obudziałam sie tylko dwa razy na siusiu i wszycho :-) i tak mi było jakos wygodnie dzisiaj...

Co do tej zmiany płci..jejku ja juz tez mam nadzieje,ze zostanie MARICZKA....babcie szaleja z ciuszkami, ja zreszta nie mniej...tylko wózek został bez zmian turkusowy....ale mysle,ze dla dziewczynki tez moze byc....

No i wcinam popcorn...mialam taka straszna ochote nie moglam sie oprzec....ale maleńkiej chyba smakuje,bo sie wierci :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry