• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dziewczyny a wy jak się czujecie?? Od kilku dni boli mnie brzuch jak na okres, i do tego mi niedobrze :eek: Czuje sie jak w ciąży!:szok: Mam nadzieje, ze pierwszy okres tak się rozkręca :cool2:

reklama
Yvona - spoko, mnie i przy Wiki ciągle o to pytali, a tutaj, gdzie dzieci sa sporo mniejsze na każdym kroku mnie pytają ile ma i czym dokarmiam. Na ważeniu po miesiącu moj Rycerz przybrał od wyjścia ze szpitala 1,400 kg, a w książeczce zdrowia na wykesie jest przewidziane do 1 kg. babka zrobiła krechę na margines, bo punkt wypadał na stole;-p

jakos przetrwalam samotny wieczor, chociaz bylo ciezko. po kapieli i karmieniu wsadzilam Alicje w chuste, zeby miec wolne rece do Ninki. a ta zupelnie niespodziewanie po godzinie sie zbudzila. akurat Nine z wanny wyciagalam. no i 30 min byl sajgon. Alicja sie darla, Ninka chciala kakao - zrobilam jej kubek, po czym tracila go lokciem i rozlala wszystko na stol !!!!!!! a do czytania bajki i usypiania Ninki musialam dac Alicji pustego cycka do possania, bo inaczej by starsza nie zasnela.

ale sytuacja opanowana. Nina zasnela, a Alicje zahipnotyzowalam suszarka i chwilowa tez spi.

jutro rano czeka mnie wyprawa do przedszkola ...

jakos przetrwalam samotny wieczor, chociaz bylo ciezko. po kapieli i karmieniu wsadzilam Alicje w chuste, zeby miec wolne rece do Ninki. a ta zupelnie niespodziewanie po godzinie sie zbudzila. akurat Nine z wanny wyciagalam. no i 30 min byl sajgon. Alicja sie darla, Ninka chciala kakao - zrobilam jej kubek, po czym tracila go lokciem i rozlala wszystko na stol !!!!!!! a do czytania bajki i usypiania Ninki musialam dac Alicji pustego cycka do possania, bo inaczej by starsza nie zasnela.

ale sytuacja opanowana. Nina zasnela, a Alicje zahipnotyzowalam suszarka i chwilowa tez spi.

jutro rano czeka mnie wyprawa do przedszkola ...

jezu, skad ja to znam... to wylewanie kakao ;-)

Mojemu mezowi szykuje sie awans, teraz pracuje od 8 do 16:30 wiec wieczorami jest w domu ale juz niedlugo zacznie pracowac tydzien 6-14 a drugi tydzien 14-22 i nagle zostane z dwojka dzieci wieczorem, nie wyobrazam sobie tego, fajnie miec spelnionego meza w domu ale juz widze wszystko w czarnych barwach...

Sarka te kapsulki na laktacje to lactinatal. Ja niedawno tez miala kryzys i w nocy wypilam poltora litra wody mineralnej a rano juz piersi byly pelne.I lekarz mi powiedzial zeby nie przystawiac dziecka do piersi nie czesciej niz co 2,5 godz i za kazdym razem podawac obie piersi zeby je pobudzac.U mnie zadzialalo moze tobie tez sie uda.Trzymam bynajmniej mocno kciuki zeby tak bylo:tak:

a ja tez sie dzisiaj zaczelam martwic-bylam na szczepieniu i waga mojej Ali to 5700kg.... lekarze mnie pytaja czy dokarmiam a ja nie dokarmiam sztucznym i niby zachwalają ze pieknei nabiera a mnie to troche niepokoi czy oba nie za bardzo????
tesciowa przyjechala i mi mowi ze Ala wyglada jak 3-m-czne dziecko a ja juz sama nie wiem co o tym myslec... wiem ze dzieci si enie odchudza i moze faktycnzie trzeba mnie palnąc w głowke za wymyslanie???

Franek przybrał 1800g w miesiąc, lekarka też pytała, czym go dokarmiam ;) Wszyscy mówią, że dorośle wygląda. Ale on po prostu jest długi. No i je na żądanie, wcale nie tak często - co 3 godziny mniej więcej. Przecież mu nie będę żałować. Rusza się jak głupi jak tylko nie śpi, więc gruby raczej nie będzie ;) Jak tylko zacznie chodzić, to biegniemy na boisko ;)

*Yvona* dziecko na piersi nie utyje. Lol tez tak przybieral, ze co wizyta pytanie czy on tylko na piersi. Teraz to samo a polozna to sie trzy razy pytala czy aby na pewno...Poszedl na nogi Lol i teraz jest dlugi i chudy. Wiec sie nie ma co przejmowac tylko cieszyc.
Mowie dobry...
Mam lenia i chyba zostaniemy w domu...Poćwiczymy, polezymy na macie, pogramy w Malpki....Zobacze..

reklama
dzis nic nie wyszlo z mojej wycieczki do przedszkola, bo Nina w nocy dostala goraczke :(((((( prawie nic nie spalam, bo albo Alicja sie budzila albo Ninka mnie wolala. nie wiem, ile miala temperatury, ale na oko to gdzies ok. 39. dalam jej o 3 panadol i do tej pory nie goraczkuje. dobrze, ze wczoraj zakupy zrobilam!! teraz probuje sie dodzwonic do lekarki, zeby do nas przyjechala i zbadala Nine

dobrze, ze dzisiaj wieczorem przyjezdza chrzestna Niny, to chociaz mi leki i chleb kupi ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry