reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej
Myślałam, że was trochę poczytam, Młody zasnął w kojcu, ale właśnie wstał i sobie podśpiewuje i podgląda co tam mama pisze;-) Nie może biedak zasnąć, bo jakiś kretyn (czyt. sąsiad rodziców) właśnie kosi chaszcze na swoim podwórku kosą spalinową:dry:
A myślałam, ze fajnie dziś zaśnie, bo cały dzień na dworku spędził i w basenie się trochę pochlapaliśmy (założyłam kostium 2-częściowy :cool2:) a tu doopa:/

Ach, ten kojec, a właściwie łóżeczko, dostał od dziadków w prezencie na "urodziny" ;-) Fajnie, bo i tak miałam kupić.

Wiolcia, oby szybko ząbek wyszedł, bo ty spać musisz kobieto. Jak tam twoja morfologia?

reklama
Ach Cristal kostium dwucześciowy...Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Wiolcia tulaski dla Ciebie i Ksysia...
Cwietka fajnie macie, i randka z mężem SUPER!!!
Hejcz no to miałas stresa ;-)
Sarka to jak trzymac kciuki na pozytywny czy jeszcze roche negatywny ;-) ?
Gufi przyszły serwetki więc na poczatku przyszłego tygodnia powinny byc podkładki ;-) A co do kolczyków..Które owocki???
A to my pierwszy raz w plecaku :-)
nkkl.jpg

By Bodzinka at 2011-07-13

Bodzia estra:-) ale tego chyba nie da się zrobić samemu? musi Ci ktoś pomóc!...a nie co ja gadam, przeciez Fifi sam juz się już tam wczołga:-D
A z testem nie szalejmy, nie szalejmy, hehehe, na razie mi wesoło i po czoło z dwójką;ppp

cristal powiadasz dwuczęściowy hmm;p chciałam napisać - pokaz się! hehe ale i tak się pewnie nie pokażesz;) a prezent fajny dziadki wnukowi zrobili:) No i buziak w czółko na 8 miesiączków!!!!jeny ale ten czas leci....
A sąsiada jajkiem!;)

Dobranoc

Cześć babeczki:cool2:
U nas jak to u nas już zaliczyłam z Martyną kolejnych specjalistów.... Alergologa i Laryngologa :confused::confused: bo przecież u nas gile nadal są ale jak jesteśmy na dworze to sie zmniejszają a w domu i jak tylko zostanie położona na dywanie na kocu to zasmarkana zaraz cała że oddychać nie może:no:
Pani alergolog w poniedziałek nie była pewna czy to rozwijająca się infekcja czy też alergia wiec zaleciła nam inhalcaje Beroldualem 2x5kropli po 15 minutach inhalcje Pulmicortem również 2xdziennie, Clemstin 2x2,5ml, Nasivin i wit.C poza tym zaproponowała wykonanie IgE całkowite i IgE specjalne (na kurz, trawy, drzewa)
tylko że to akurat mamy wykonać na własną rękę w Luxmedzie więc spokojnie stowka nie nasza:shocked2: a tego jeszcze jest tyle ze chyba z torbami pójdziemy:dry:
A pani Laryngolog na wizycie dzisiejszej stwierdziła że wyklucza jakoby u Martyny rozwijała sie infekcja i dodała ze prawdopodobnie ma ona alergie i nie będzie jej zlecać żadnego leczenia tylko żeby miała to co pani alergolog zaleciła:tak:
a 25lipca żebyśmy zgłosili się do niej na kontrolę to od razu da nam skierowanie na zabieg do DSK bo można by jej było to teraz wykonać ale że ma katar to mogla by sie za bardzo męczyć:confused: a jest on bardzo szybki podobno wiec w DSK długo nie zabawimy tyle ze jak sie okazalo przed nim będziemy musieli wykonać badanie krwi a Martynka miala wydłużony czas krzepnięcia wiec jeszcze wizyta u hematologa chyba będzie nas czekać:dry:

Bodzia świetnie wyglądasz:-)
Mamolka jak tam się Oleczek czuje?:confused:
Wiola współczuje takich problemów przy wyrzynaniu się ząbków:no:
Gratuluję serdecznie Vileyce:tak::tak:
Cristalrose oby jutro już sąsiad nie czepiał sie kosiarki spalinowej:dry:
Fajnie ze dziadkowie praktyczny prezent zakupili :tak::tak:
Wszystkiego najlepszego dla Cyprianka z okazji skończenia 8 miesiąca :-)
Sarka to superaśnie ze pod koniec sierpnia na Słowację sie wybieracie:-)
Misia i jak udało Ci sie pomyślnie sprawy membran dachowych pomyślnie załatwić;-)
Lwiczka oby temperatura i marudzenie szybko znikneło...fajnie ze macie już za soba szczepienie a my znów musieliśmy odlożyć a miało być dzisiaj:dry:
kolejny termin 27lipca ale juz nam pani doktor zapowiedziała ze jak będzie zasmarkana jak teraz to mamy nawet nie przychodzić:dry::confused:
Cwietka oby ładna pogoda zaczęła wam dopisywać:tak: korzystaj z masaży ile możesz:tak::cool2:

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny melduje ze my juz w domku Wojtus był nawet grzeczny jak na niego zafascynowany dziecmi, siedzenie opanował juz do perfekcji niesttey zebow nadal brak pomimo przecietych dziąseł widze ze moj to jeden z ostatnich bezzebnych maluszków ;/ zapowiada sie upał na calego takze za kilka godzin wyciagam basenik i mały moze sie pluskac :D

Aluśka jejku współczuje Wam tej bieganiny po lekarzach.....
Gwiazdeczka witaj kochana!!
A ja wlazłam na wątek "nie szczepie" i z lekka mnie krew zalala więc wyszłam, bo mogłambym napisać za dużo..Ogólnie wyciagnełam wniosek, że jestem wyrodna na maksa matka bo szczepie:baffled:Zero tolerancji..Fakt, że dotyczy to i strony szczepięcej , ale mamy nie szczepiące zdecydowanie, jak dla mnie, bardziej jadowite...
Aaaaaaaaaaaa własnie!!!
W Biedronie jest wyprzedaz i płaszczyki na deszcz, grube, porządne i kalosze. Płaszczyki po 20 zł kaloszki po 10 zł. No sa ite sliniaki po 3 zł...I body z Disneya po 7 zł..Ale na dlugi rękaw więc nie kupiłam bo mam multum, brakuje mi na krótki...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki, dzień dobry!
Czy któraś z nas jest z Wwa? Wybieramy się pod koniec miesiąca do Kopernika, a że na nockę i tak zostaniemy to może byśmy jakiś aquapark zaliczyli... Możecie coś polecić?

Do góry