reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cześć dziewczyny! witam się z domku. puścili nas juz w sobotę, ale szczerze mówię mam bardzo mało czasu, więc będę tu zaglądać ale nie dam rady wszystkiego nadrabiać.
z nami wszystko ok, Wiktoria miewa się dobrze jest strasznym łasuchem i bardzo chętnie by ze mną spędzała cały czas, do tego starsza bardzo stęskniona,nie ma az takiej zazdrości jakby się mi wcześniej wydawało że może być, Anulka siostrzyczkę powitała z ogromną radością, ale w każdej wolnej chwili chce domnie się przytulać i bawić się ze mną, więc i teraz tylko na krótko wpadam, bo już mnie woła, w najbliższych dniach zdam relację z porodu... i postaram się przynajmniej poczytać co u was :) pozdrawiam gorąco te rozpakowane a te jeszcze wciąż oczekujące pocieszam że już niedługo a szczęście będzie bardziej namacalne niż przez brzuch
kłaniam się nisko papa

reklama
trzymaj się Tunia - to już naprawdę niedługo, a takie bóle często się pojawiają, albo coś się naciągnie, albo mała nadusi na jakiś nerw i umrzeć można, ale to już końcóweczka także damy radę :)
u nas mikołaj to tak jakoś nie przychodzi z racji braku dzieci ;) ale już się cieszę na przyszły rok :)
wstawiłam pranie, posprzątałam kuchnię, zaraz idę się kąpać i jeszcze łazienkę posprzątam - to tak na wszelki wypadek jakbym miała rodzić ;) ale w między czasie poleguję, bo mąż ma dzisiaj bardzo ważną rozmowę w pracy o 14-ej i wolałabym go nie wyciągać wcześniej w celu transportu na porodówkę ;) a jak znam moje szczęście to i jutro i pojutrze i pewnie jeszcze za tydzień będę się meldowała w dwupaku ;)

Hoł hoł hoł:-)

wrublik witaj i zaglądaj w miare możliwości!!! Buziaki dla córeczek:-)

Tunia moje więzadła tez juz mają dość, normalnie moja wyobrażnia pracuje jak Twoja, że się coś urywa, odkleja - koszmar, ból okropny, wiem co czujesz:sorry2:ja jestem raptus, dynamiczna a tu trzeba teraz sie poruszać ostrożnie, powoli, ja o tym zapominam i tez mam tak jak Ty, do tego te u góry więzadła, brzuch nosze w rękach:baffled:

gufi Yvona u nas prezent po południu by nie przeszedł (dostał wczoraj rano), musi znależć się koło łóżka rano jak wstanie, bo podrzuca w nocy, do tego Wiktor sam przygotowuje zawsze kanapeczkę dla Mikołaja i mleczko w kubeczku, oczywiście rano musi być zjedzone i wypite- to znak że naprawdę był;-)

cwietka podejrzewam że dostaniesz od razu skierowanie na oddział i na dniach coś się samo ruszy albo oni ruszą, 7 dni to juz sporo. Ja już wtedy miałam skierowanie. Powodzenia i dawaj znać jak coś;-)&&&&&

madalia no ja jestem na ostatnich wiatrach grudnia więc po tym co widzę to raczej zapatruję się na styczeń:tak: do tego pierwsze dziecko przenosiłam 6 dni więc teraz to prawdopodobieństwo jest duże chyba prawda!!??
Ja tylko nie chcę żeby to był Sylwester lub Nowy rok:no:

No i czekamy na wieści od ewy!!!!!!!!!

sunflower cos się dzieje, to pewne, może jakis spacer dynamiczny, potem ciepła kąpiel....wczesniej nie podziałało ale teraz jak najbardziej może!;-)

Witam, gratuluje nowo narodzonych :-).
Dziewczyny jak myslicie , czy w 39 tyg bedzie glupie jesli przeprosze stepper i sobie delikatnie pocwicze? Od dwoch juz nocy nie moge spac, bo mam skurcze choc dosc bolesne i z krzyza sa bardzo nieregularne i nad ranem przechodza, do tego w srodku nocy gonia mnie do kibelka, moze jak pocwicze to cos bardziej ruszy....

Hej Dziewczynki:) I ja się melduję, noc przespana do połowy a od 3.30 już nie śpimy... Miałam skurcze z bólem (ogromnym) w podbrzuszu i w kręgosłupie, no ale do rana przeszły...:( Teraz to już tylko stawianie się macicy... A już myślałam że się zaczyna...
Tunia, wiem co czujesz, mnie takie skurcze w więzadła łapią dosyć często, szczególnie rano jak się za szybko chcę podnieść... Cwietka na pewno Cię już zostawią jak pojedziesz, u nas przyjmują 7 dni po terminie i jak się nic nie rusza to wywołują, także bądź dobrej myśli, to już naprawdę niedługo:)
Wrubik witaj z powrotem, fajnie że już jesteście w domu:)

Hoł hoł hoł:-)

gufi Yvona u nas prezent po południu by nie przeszedł (dostał wczoraj rano), musi znależć się koło łóżka rano jak wstanie, bo podrzuca w nocy, do tego Wiktor sam przygotowuje zawsze kanapeczkę dla Mikołaja i mleczko w kubeczku, oczywiście rano musi być zjedzone i wypite- to znak że naprawdę był;-)
sarka za rok to i u mnie pewnie nie przejdzie ale moja to jeszcze malutka. Ona to wie ze jest Mikołaj i przynosi prezenty ale mysle ze dopiero w tym roku uświadomi to sobie tak lepiej-wkoncu ma dopiero 2 latka. Ale w ksiązeczce pokazuje Mikołaja i prezenty i mówi ze to dla PAulisi.... tak więc juz za rok na pewno prezent bedzie musial na nią rano czekac;)
zresztą ja tez tak wole bo i ja tak byłam wychowana ze Mikołaj przychodzi w nocy:)

Cześc dziewczyny

Chciałam sie zameldować że my już w domu :) Mały cudowny. Je śpi i patrzy co się dzieje wokoło :) Starsza siostra zadowolona z braciszek :) Przepraszam ze nie napiszę narazie więcej teraz. Oczywiście tęsknie za brzuszkiem i zazdroszcze że możecie jeszcze czuć kopsańce - ot taki paradoks :D Życzę wam szybkiego rozpakowania.

Dziękujemy za gratulacje :)
Pozdrawiamy

Cześc dziewczyny

Chciałam sie zameldować że my już w domu :) Mały cudowny. Je śpi i patrzy co się dzieje wokoło :) Starsza siostra zadowolona z braciszek :) Przepraszam ze nie napiszę narazie więcej teraz. Oczywiście tęsknie za brzuszkiem i zazdroszcze że możecie jeszcze czuć kopsańce - ot taki paradoks :D Życzę wam szybkiego rozpakowania.

Dziękujemy za gratulacje :)
Pozdrawiamy
Fajnie Misia że już jesteś w domku:) A tak na marginesie, to wiele kobiet mówi że tęskni za brzuszkiem ale na szczęście dziecko wszystko rekompensuje:)

reklama
misia witaj:) czekamy z niecierpliwością na relacje i zdjęcia alusia:))))

Czy ciśnienie 130/80 jest ok? puls rano to 101....wczoraj wieczorem był 67, ciągle skacze:/

Do góry