reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam się po weekendzie.
nadrobię was później jak maluch pozwoli. mąż przed chwilą pojechał :-( i teraz do świąt zostałam sama z Mikołajem. no a potem lecimyyyy... trochę się denerwuje jak to będzie. no i nerwowa jestem bo to dwa dni drogi i małż sam jedzie - no ale jakoś da rade. spakowaliśmy prawie wszystko i mam w domu tylko wózek i najpotrzebniejsze rzeczy, a reszta już w drodze do Irlandii :/
maluda domaga się zainteresowania więc chwilowo zmykam

reklama
witamy się i My;-)
Asjaa Hubiemu też jabłuszko nie podchodzi ;/ Dzisiaj też spróbuje dla smaku dać soczku. Pogoda nie zachęca do spacerów, ale chociaż na godzinkę trzeba wyjść, bo w domu to oszaleć można. No nic trzeba ruszyć tyłek i iść się ogarnąć, a potem jedziemy podpisać wyrok do banku! Trzymajcie kciuki!!!

Ewwe bardzo możliwe że to ząbki! u mnie też nic nie stuka bo trzonowce wyszły z boku od góry się jeszcze nie przebiły a kły jeszcze idą:/ I krzysio tez nie sypia po nocach przez nie! jak mu dam czopek Viburcol na noc to śpi od 21 do 6 :D Spróbuj z tym czopkiem to lek homeopatyczny więc nie zaszkodzisz mu. Tylko daj mu jeden na noc i nie przestrasz się jakby mial rano wodnista kupkę bo ten czopek jest w większości z rumianku ;)

Cristalrose mnie zachęcać nie musisz do tych kosmetyków juz lecę w poszukiwaniu na Allegro :D Szczerze mówiąc na kosmetyki dużo wydaje bo wolę dać więcej a mieć porządne niż takie byle co;/ Np zawsze kupuję bazy pod cienie z ArtDeco ale dzięki nic nawet po nocy mam idealny makijaż oczu :D
PS znalazłam fajne próbki za 2,70zł:
EDM EVERYDAY MINERALS podkład mineralny WSZYSTKIE (1540014848) - Aukcje internetowe Allegro
Przynajmnij łatwiej można tak sobie odcień dobrać:tak:

Ostatnia edycja:
Ewwe mój 8 kg waży :/ Krzyże zaczynają dokuczać heh

Ja też kawkowo piję rozpuszczalną z uwaga!!!.................. z BEBIKIEM hehehehe.Bo zapomniałam mleko kupić hiihih

Ja planowałam kupić sztuczne, bo straszne mam ciągoty do mleka. Nawet wpadłam, że swoje odciągne i wypije.

Jejku Sun tak mi przykro,dobrze że poszłaś do specjalisty a ta pediatra niech spier.................... pi................ głupia Tulkam moco Was :* Będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&

He, he normalnie Ciebie Renczysia nie poznaję. :-D

Tunia mówiłam, że Zuzia to modelka.

Mnie wczoraj sentyment wziął i poczytałam sobie opowieści z porodówek i resztę tematów.

cristal pewnie ze wiem kogo pytac;) dobrze ze rachunkow za porady nie wystawiasz...:D a o poleskiej firmie Pixie slyszalas?? tez podobno robia fajne te kosmetyki.
Nie znałam, ale właśnie się przyjrzałam....wiesz, te nie są stricte mineralne - raczej z minerałami, zerknęłam na skład: INCI: Mica, Silica, Sodium Stearyl Fumarate, Allantoin, Hydrogenated Lecithin, Sodium Hyaluronate, Tin Oxide, [+/- CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77947 (Zinc Oxide), CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77007, CI 77288]
Tu jest za dużo rzeczy - powinien mieć tylko te wyróżnione (to jest skład EM, których używam), poza tym wychodzi drożej - bo w tej samej cenie co 5,5g EM sprzedają 3,5g i to w torebkach foliowych. Pędzelki wyglądają identycznie. Także polecałam EM - sprawdziłam na sobie:-)

Wiolcia - na początku ja też najpierw kilka próbek wzięłam, żeby odcień dobrać. Możesz też wejść sobie na stronę EM i tam pooglądać, bo są wszystkie. Co do bazy ArtDeco - potwierdzam -też jej używam, jest rewelacyjna:tak:

Ostatnia edycja:
Kciuk to najgorsza opcja jaka mozna zastosować:no: Po 1. chodzi o większe problemy ze zgryzem a po 2. smoczka wyrzucisz i dziecko się odzwyczai a kciuk?? Wystarczy, że nie będziesz patrzeć a dziecko będzie ssało kciuk i psuło sobie zgryz.

Potwierdzam. To pierwsza rzecz, którą nam powiedziała położna na wizycie. I miała rację. Mój starszy brat zaczął ssać kciuka po odstawieniu smoka (babcia go nauczyła ;)) i rodzice mieli z tym straszne problemy...

Ewa - też mam avent 0-6 już jest za mały, za to MAM 0-6 jest większy i uwielbia go. Juz kupiłam MAM 6m+, ale jeszcze trochę za duży.

Ja teraz chcę kupić Avent 3-6, ale nie wiem, czy się czymś różni... 6+ na razie nie kupuję, bo po 6 miesiącu będę chciała oduczać Franka powoli smoka. Jeden pewnie jeszcze się przyda, ale mam nadzieję, że będzie już ostatni ;)

Ja planowałam kupić sztuczne, bo straszne mam ciągoty do mleka. Nawet wpadłam, że swoje odciągne i wypije.

Nie polecam - strasznie słodkie ;)

My już po dzisiejszym obiadku - trochę się Frankowi godziny jedzenia poprzesuwały, bo za wcześniej wstał i stwierdziłam, że podam mu teraz marchewę i będę mieć z głowy ;) Wsunął pół słoiczka i zadowolony siedzi teraz i się oblizuje :) Jeszcze nie do końca obczaja, o co chodzi z łyżeczką, no ale to dopiero drugi raz :)

Ewa ja bardzo lubię słodkie. Teraz cierpię na brak, bo karmię, ale w ciąży jadłam bardzo dużo słodyczy.

Elena ja też podjadam Krzysiowe mm... cóż ono jest takie cuuudowne i baaardzo słodkie... Własciwie jesli się już raz spróbuje to potem ciężko przestać podjadać :)

reklama
Do góry