reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

My już po pobieraniu krwi. Franulo dzielny - bardziej się zajmował podrywaniem wszystkich pań pielęgniarek niż krwią kapiącą z jego palca ;) Dostał plaster z Kubusiem Puchatkiem, ale chyba mu się nie spodobał, bo zdjął go sobie zaraz po wyjściu z gabinetu ;)
W ogóle jak stoję z Puckiem na rękach w jakiejś kolejce, to zazwyczaj słyszę jakieś śmiechy z tyłu. Patrzę, a Pucek szczerzy swoje dziąsła i wyciąga ręce do wszystkich w kolejce :/ Wolałabym jednak, żeby się trochę bardziej bał obcych ;)

Przy okazji zrobiliśmy sobie 2-godzinny spacer. Teraz odpoczywamy w domu, potem sprzątanie, a potem znowu na pole, o ile się nie rozpada. Trzeba wykorzystać to, że mam dziś wolne, to jutro będzie mniej do zrobienia, jak Tato też będzie w domu.

reklama
Cześć i czołem :)

musiałam nadrobić bb, bo od tygodnia nie mam czasu nawet na regularne odciąganie mleka! Rehabilitujemy się z Maksiem 4 razy dziennie i zaczął zginać nóżki :)

Pojutrze mamy chrzciny, szukałam ubranek dla małego ale dla chłopców trudno jest coś znaleźć, więc kupiłam (w sumie to moja mama fundnęła :p) białe spodenki, białą bluzeczkę z krótkim rękawem i białą czapeczkę. Niestety nie udało mi się znaleźć białego sweterka kurteczki, tzn kurteczkę widziałam, ale kosztowała 100 zł więc trochę przegięcie. Zastanawiam się, czy w kościele nie będzie mu za zimno w krótkim rękawku (msza o 14:30, chrzciny po mszy)...hm..

ja miałam raz biały, raz kremowy kocyk w kościele- właśnie jakby się chłodniej zrobiło- tylko moje książątka ( jeden i drugi) to przespały całą imprezę w kościele :) Szkoda że wcześniej nie mówiłaś że ci brakuje białych sweterków kurteczek, wiatrówek- bo mam tego pod dostatkiem :)

a ja happy bo po wizycie lekarki okazało się że Miki póki co na granicy choroby bo gardło zaglucone ( oczywiście w samym nosku nic więcej jak zazwyczaj nie widać tylko na gardełku słychać chrypkę), ale źle nie wygląda i w oskrzelikach czysto :) Mam dawać Elofen, kłaść jak nawięcej na brzuszku i w razie W , czyt temperatury ibufen

Mamolka to super wieści biorąc pod uwagę to, że mógł podłapać choróbsko na maksa.

W końcu zrobiłam porządek z ciuchami małego. Teraz już na bieżąco będę wyciągać kolejne większe ciuszki, bo tak to wszystko było zmieszane.

M dzwonił, że już jedzie, także w weekend pewnie znowu będzie okupywał kompa.

Dobry
My padamy..
Przed chwilą weszliśmy wyszliśmy przed 10 rano Jak dobrze, że cyc ze mną. Poszliśmy po kolczyki i okazłao się, że to na drugim końcu miasta a musiałam isc pieszo...Prowadził mnie gps w telefonie ;-)
Ewa u nas to samo w kolejkach w tramwaju zawsze kogośzaczepia. Ale jak mama blisko..Zaczyna sie bac obcych...
i pół roku stukneło!!!! O jejku :-)

Nosz... ... Posprzątałam, Franek się wyspał, już mieliśmy wychodzić, a tu - z czystego nieba - deszcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale kicha...

Jej myslałam, że mam nie wiem ile krótkich bodów a tu kicha..No ale większe mamy a teraz mam ze 4 moze więcej i do tego dwa rampersy i koszulki i spodenki..Damy rade..I gdzies powinny byc po Lolku...

reklama
Do góry