reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej

u nas dzisiaj prawie calutki dzień raz lało, a raz dla odmiany padało:/ w sumie i tak fajnie bo już zbyt duszno było.

renczysia ja ostatnio wypiłam dosłownie 3 łyki od męża i kręciło mi się w głowie...też mam ochotę na browca, ale jeszcze nie teraz...

asjaa pewnie, że zdasz następnym razem. Moja siorka zdała dopiero za 5 i potem już idąc na egzamin się śmiała:) mi się udało za pierwszym, a teraz obie śmigamy sobie swoimi autkami :) to w dużej mierze kwestia szczęścia

reklama
hej

u nas dzisiaj prawie calutki dzień raz lało, a raz dla odmiany padało:/ w sumie i tak fajnie bo już zbyt duszno było.

renczysia ja ostatnio wypiłam dosłownie 3 łyki od męża i kręciło mi się w głowie...też mam ochotę na browca, ale jeszcze nie teraz...

asjaa pewnie, że zdasz następnym razem. Moja siorka zdała dopiero za 5 i potem już idąc na egzamin się śmiała:) mi się udało za pierwszym, a teraz obie śmigamy sobie swoimi autkami :) to w dużej mierze kwestia szczęścia

Ja jak wypije małe 400ml to luz ale 580ml to już czuje :-)
U na pogoda dziwna była i miałam banie czy iść czy nie,ale jak sobie pomyślałam wyjdę i lunie nagle (a tu wózek do dźwigania na 3 piętro wrrr) to stwierdziłam że odpuszczę sobie... Kurde mecz leci jakiś i nudzę się a men ogląda...

witajcie
wezcie mi poradzcie co mam robic. Ala nie chce pic mleka tzn tylko z piersi wypije niania widze podaje jej deser rano potem zupe i znow deser zeby Ala do 16 wytrwala bo mleka nie bardzo pije nawet to moje sciagniete-ani z butli ani z niekapka. Soczki i herbatki pije i nie wiem czy zostawic tak ze niech je te 2 deserki czy jak? potem zjada mleko odemnie jak wracam po 16 no ale jak ją rano nakarmie ok 5-6 to potem ok 8-8:30 cos jej musi niania dac

Hehe - Ewa - przeczytałam śledź grupowy (zamiast śledź groupony) i miałam wizje, że wszystkie siedzicie przed kompami i wspólnie jecie śledzie :-D

.
Popłakałam się ze smiechu. DZIĘKI!!!
A ja byłam na lodach z kolezanką w realu u Grycana. Lolka oddałam do przechowalni i dwie godziny poplotkowałam. COOL. Po powrocie Filip dostał ta kaszke do picia i wypił na wdechu 120 ml..Nie mogłam mu pustej butli zabrać!!!!!!! a potem dopił cycem i po pół godzinie drugim. Taki biedak głodny był. Padam na twarz..

Cwietka też się popłakałam ze śmiechu:)

Wy tu o piciu piffka aż mi ślinka cieknie..więc trzeba spać ..:)
Takie zupełnie pytanie z kosmosu, ile od wypicia jednego piwa musi minąć żeby można było karmić?
Nie, że zamierzam jakoś z desperacji pić, ale za 2 tyg mamy wesele i chciałabym piwko wypić i stąd moje pytanie.

Miłej nocki!

witajcie
wezcie mi poradzcie co mam robic. Ala nie chce pic mleka tzn tylko z piersi wypije niania widze podaje jej deser rano potem zupe i znow deser zeby Ala do 16 wytrwala bo mleka nie bardzo pije nawet to moje sciagniete-ani z butli ani z niekapka. Soczki i herbatki pije i nie wiem czy zostawic tak ze niech je te 2 deserki czy jak? potem zjada mleko odemnie jak wracam po 16 no ale jak ją rano nakarmie ok 5-6 to potem ok 8-8:30 cos jej musi niania dac

no to wprowadz jej kaszke na mleku i to bedzie posilek mleczny. jak wrocilam do pracy przy Nince, to wlasnie taki mialam system: przed wyjsciem piers, potem ok. 9 kaszka, 12 zupka, 15 deserek i potem juz wracalam z pracy :)

u nas dzis po 3 dniach kupka i niestety zrobiona z trudem :( to wina marchewki, bo wlasnie ostatnie dni byly obiadki z przewaga marchwii. wiec na razie wracamy do dyni z ziemniaczkiem i szpinaku. jeszcze brokuly musze wyprobowac.

Cześć babeczki ja jak zwykle wpadam i wypadam jak po ogień:zawstydzona/y:
ostatnio tzn jak zwykle cierpię na brak czasu:zawstydzona/y: ledwo wpadnę na wątki i a tu juz muszę zmykać:no:
Weekend spędziłam w szkole szczególnie sobotę bo miałam zajęcia od 8.00 do 18.00 ale dałam radę i egzaminy pozaliczałam:tak: niedziela była pól na pół bo od 8-14 w szkole byłam a poetm jak wrocilam do domku zjadłam obiadek i mój P. wymyślił zeby do jego brata pojechać na festyn i tak tez zrobiliśmy a zasiedzieliśmy się u nich do 22.30:cool2:
Od piatku Amandzia dzielnie chodzi do przedszkola po tej ostatniej bardzo długiej przerwie i odpukać na razie choróbska z daleka jej sie trzymają tfu tfu:cool:
Ma na 9.00 ale już 10 po 8.00 musimy wyjść z domu żeby na autobus zdążyć a potem Amanda idzie z panią i dziećmi do sali a my sobie z Martyną spacerek sobie urządzamy po tamtejszych okolicach bo nie opłaca mi sie wracać do domu z racji tego że jest tam tylko na 4 godziny i zanim bym dojechała do domu już musiała bym wracać i też dlatego że na 12.00 jestem z panią umówiona w tym tygodniu do pomocy w pilnowaniu dzieci na spacerku:tak:
Wczoraj po przedszkolu jeszcze sobie z Amandzią spacerek urządziłyśmy po osiedlu oczywiście po wcześniejszym zjedzeniu obiadku w domu a wieczorkiem za sprzątanie się zabrałam a dziś taka dziwnie zmęczona wróciłam z przedszkola ze o 14.00 poszłam spać i Ami po przytuleniu się do mnie też się zdrzemnęła :cool: ja spałam 2,5 godziny a Amandzik ponad 3:szok: ta pogoda dzisiaj chyba nas tak dobiła:eek:

Truskawki grupowe lepsze od śledzi. A z bitą śmietaną to już w ogóle. Miałam właśnie zrobić dzisiaj deser truskawkowy (budyń jak do karpatki + bita śmietana + mus truskawkowy), ale okazało się, że Małżon kupił skwaśniałą kremówkę. Grrr!!! Dranie w tej Biedronce!

Agaj - gdzieś czytałam, że powinno upłynąć tyle czasu, ile alkohol utrzymuje się we krwi, czyli to zależy - ile ważysz, co zjadłaś i ile czasu minęło i jaką masz tolerancję na alkohol. Ok 3 godziny mniej wiecej.

Ja właśnie z winkiem siedzę i poprawiam pracę studenta z Uzbekistanu (ten, co o kwiatkach pisał na teście) na temat UE. Masakra, koleś pisze "ktury", "pżystąpienie", itp. Ewa - osiwiałabyś! A ja na trzeźwo już nie wyrabiam :eek:

Truskawki grupowe lepsze od śledzi. A z bitą śmietaną to już w ogóle. Miałam właśnie zrobić dzisiaj deser truskawkowy (budyń jak do karpatki + bita śmietana + mus truskawkowy), ale okazało się, że Małżon kupił skwaśniałą kremówkę. Grrr!!! Dranie w tej Biedronce!

ja dzis wyprodukowalam kruche ciasto z truskawkami. zjadlam 1/3 blachy ...

reklama
Bodzia fajnie ze dzionek miło spedziłaś:tak::tak:
ja dziś wyprodukowałam kruche ciasto z truskawkami. zjadlam 1/3 blachy ...
o moze ja jutro takie ciasto zrobie bo mi niezłego smaka narobiłaś:-p
oby nigdy więcej problemy z kupką sie nie pojawiły:tak:
Agaj44 gdzieś mi sie rzuciło w oczy że4 godziny musi upłynąć żeby można było karmić:sorry:
Cwietka
no niezłe masz zajęcie;-) dałaś radę wszystko mu sprawdzić:cool:

To ja sie jeszcze skromnie pochwale( tfu tfu żeby nie zapeszyć) że od dziś Martynka nie bierze juz żadnych leków na kupkowanie:-):-) Ponieważ od tamtego piątku mamy kupkę codziennie a nawet kilka razy dziennie prawidłowej konsystencji a nie twarde jak plastelina :-):-)
a co pomogło hmm chyba wszystko jednocześnie bo tego dnia lactuloze zwiększyłam do 6ml w ciągu dnia, dałam jej też śliwki na deser a w nocy zamiast nan podałam jej Humane na dobry sen czy jakoś tak :cool: i tak humane dostaje teraz każdej nocki , lactuloze zmniejszałam i dziś juz razem z Debridatem odstawiłam a śliwki jadła w tym tygodniu dwa razy i na razie ma przerwę ale zapas Gerberowskich sloiczków zrobiłam:-p

Do góry