reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Hejka!
Ja to chyba jakaś wyrodna matka jestem, bo się upadkiem z łóżka mojej córki zbytnio nie przejęłam. Obejrzałam Idkę i jak tylko zobaczyłam, że darła się raczej z wściekłości, że się nie mogła już dalej hasać (bo się zaklinowała), to zabrałam do dalszej zabawy. O płakaniu mowy nie było, ale może dlatego, że nasz upadek był "bezpieczny".

U nas wreszcie słoneczny dzień. Wyleżeliśmy się na plaży i w końcu złapałam trochę słońca. Ale minus taki, że Idylce się wszystko poprzestawiało i zdrzemnęła się dopiero przed 18, więc spać poszła przed chwilą :-/

Gufi - a czemu celikakia? Chodzi o słabe przybieranie małej?

Witam sie wieczornie....
Cos ostatnio nie mam szcześcia do forum, co chcę coś napisać to akurat coś...
No nic, teraz jestem kłębkiem nerwów, bo Wiktor z taką, wujkiem i kuzynek pojechali na biwak kilka km od domu, nad jeziorko, byłam tam z nimi całe popołudnie i rozbili się w miejscu niebezbiecznym pomiędzy wodą, moja wyobraznia pracuje zbyt bardzo żeby dziś zasnąć:( najgorsze że nie mogłam do głupiego łba trafić że to nie jest bezpieczne miejsce na biwakowanie z dzieckiem, a nie było sznas zabrać go siłą...eeech noc mam z głowy...a M ubiję!

gufi celiakia to ta nietolerancja glutenu, ale dziwie się że tak prędko by mogła wyjśc na jaw!!?? a inne objawy, np. kupkowe ma Ala? A laktoza z mleka? może Ala nie toleruje laktozy, to dośc częste, na pewno częstsze jak celiakia! Ale to musialabyś sprawdzić przechodząc na MM sojowe np.

gabriela czasem dzieci mogą mieć gorączkę a raczej lekki stan podg.z powodu podekscytowania, nadmiaru wrażeń...czy z niewyspania, nie wiem ale raczej wtedy właśnie obniżoną za bardzo...

Witam nowa mamę:)

oj kiepsko się tu kręci teraz.........

jejku byle do jutra, szczęśliwego jutra......
dobranoc..

My dziś na spacerku w parku "kultury i wypoczynku" jak to zwali:dry:. Mniejsza o to. Młody wypościł nas z kasiorki na duperele. Piłeczki w automacie, bujaki wszelakie za 2 zł, ech no cóż w końcu ma wakacje.... Maluch za to dostał kolorowy wiatraczek. Hipnoza totalna przez godzinę:-D!!!!!!!!!!!!!!!

Z innej beczki. Ostatnio zastanawiałam się nad kupnem raid'a tego do prądu. Drogie to:baffled: ale ponoć skuteczne. Tylko kwestia teraz tego typu, że nie można przy małych dzieciach i akwariach stosować:confused:, a u nas i małe dziecię i akwarium. Stosuje któraś z Was to cudo? a może macie inny sposób na komary?

krolcia a masz komary???? bo ja w tym roku z jednego widziałam.....hehe, bezkomarowy jakiś ten rok na szczęście;pp
A co do tych specyfików to ja jestem na nie! szczególnie przy dzieciach, to samo z jakimiś Briss'ami i innymi odświerzaczami, bo to chemia przeokrutna, można żyć bez tego więc po co....?
Już lepsza moskitiera na okno jak faktycznie potrzeba.

cwietka to fajnie że poplazowaliscie:) jutro tez ma być fajna pogoda;) więc się nie spiecz hehe

Co do spania to moje dziecko dostaje jakiegoś powera w nogach jak zasypia, tak nimi rowerkuje że kołdra żadna nie ma szans ale najgorsze że to jej nie daje zasnąć, znaczy ona sama sobie nie daje hehe, do tego dochdza ręce- jedną trze oko że az ja boli i płacze a drąga drapie ucho czasem z krwawym skutkiem, więc jak ją usypiam to mam ręce i nogi zajęte od przytrzymywania Jej:/

ewe współczuję przeżyć, moja mi przeciez z wózka wypadła, to wiem co czujesz, szczęśliwie co prawda ale jednak....na szczęście dzieci maja miekkie noski;)

No właśnie ja ich nie widzę:no:, ale mały ma trzy punkciki po ugryzieniach. Też mnie przerażają te środki. Moskitiera raczej nie wchodzi w grę. Ja mam na noc otwarty balkon i okna, bo byśmy się ugotowali. Musielibyśmy się osiatkować cali.

Komary chyba czują świeżą krew:crazy:, bo nikt inny pogryziony nie jest:dry:.

melduje się że żyje u nas w miarę spokoj niunia się ładnie rozwija psoci jest nasza rodzinna pociechą tylko w nocy budzi się na jedzenie i jest jakaś niespokojna podejrzewam że to wina bebika bo do tej pory była na hummanie jestem strasznie ciekawa co się u was dzieje ale nie jestem w stanie czytać proszę o małą notatkę streszczającą pozdrawiam mamuśki

Witam się w nocy.
Nie mogę zasnąć bo mój Ł do Szczecina wyjechał i czekam aż dojedzie cały i zdrowy.

Sebuchowi wkońcu wylazły te zębiska,więc mamy już cztery.Pierwsze dwa wyszły tak szybko że prawie nie zauważyłam a górne prawie dwa tygodnie marudzenia,masakra jakaś. Mam nadzieję że reszta wyskoczy tak szybko jak pierwsze.

Witam nową mamusię:-D

Krolcia ja kupiłam moskitierę na łóżeczko,chemia raczej przy takich maluszkach odpada.
Ja mam coś takiego. Tanie i skuteczne.
MOSKITIERA na całe ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE, drewniane (1701968602) - Aukcje internetowe Allegro

dzień dobry,
krolcia - ja też komarów nie widzę, ale są - bo mały tez miał jakies ugryzienie,

Wczorajszy exam masakra, nawet nie chce mi sie pisać, już wątpię w siebie, choć wczoraj była dziewczyna już 5 raz, a ja drugi. Ale doła miałam, że szok. A dziś staram się o tym nie mysleć, bo jedziemy do Gdańska do zoo:-D:-D:-D:-D:-D
papapapa

reklama
Dobryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Asjaa
zdasz zdasz :tak:
Ja molestuje mężastego, że chce prawko zrobic a on jakies obiekcje, że i ta auta nie mamy.Tłumacze jak krowie na miedzy, ze nie mamy bo nie mamy prawka, jak bedzie prawko to będe myślala o wozidle ;-)

Do góry