Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
slicznePrzerabialiśmy Martynkę, Nadię, Lilianę no i na końcu padła Emilka jakoś tak mi najbardziej pasuje Emilka wołać do brzucha i na tym staneło
u nas w pierwszej ciazy miala byc Lilka, dlugo chorowalam na to imieMilka jak mija Lilka
![]()
Emilia to ładne imię, takie szlachetne.Antiope Emilia będzie
myśmy też przerywany stosowali po tym jak po 7 miesiącach brania pigułek pojawił się u mnie mięśniak no i tak w sumie 2 lata i nic potem jak już się zdecydowaliśmy na dziecko to 8 miesięcy musiałam czekać chyba mi wpadka nie groźna aczkolwiek gdybym wpadła jakimś cudem z drugim to bym nie panikowała gdyby to było trzecie dziecko to już bym się martwiła hihi u mnie w rodzinie wszystkie kobiety długo zachodzą w ciążę
Np. SKYN Unimila, albo Dureksa, ale nie pamiętam jak się nazywają. My stosowaliśmy na zmianę raz te raz te w zależności, które w sklepie były. Innych nie próbowaliśmy.a te nielateksowe jakiej firmy polecasz?
No właśnie mnie od spirali odstraszają te bolesne i obfite okresy.Ja chyba stosowałam już kuzwa wszystko a przynajmniej większość.
Po pierwszym synu założyłam wkładkę, kurestwo takie w ciul kasy a ani trzy miesiące nie wytrzymalam. Po spirali miałam bolesne miesiączki, mój organizm traktował to jako ciało obce i chciał się tego pozbyć mocnymi skurczami, brrrr, do tego plamilam między okresami, fuck to była tragedia. Wkoncu mój po trzech miesiącach mówi po bzykaniu, że go coś kuje w trakcie tam u mnie w środku. Ja do lekarza a ten że spirala się obsunela i trzeba jej się pozbyć, to cud że w ciążę z nią nie zaszłam. Nie dość że kute kasy dałam to dziadostwo mnie wymeczylo. Przeszliśmy na tabletki, wszystko fajnie ale po odstawieniu przez trzy miesiące myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. Bolesne miesiączki, plamienia, nieregularne cykle, bolesnosc piersi która doprowadzala niemal do płaczu. Bóle głowy. Zawroty. Od śmiechu do wkurwienia, bezsenność. No i problemy z zajściem w ciążę z powodu tak rozpiepszonej gospodarki hormonalne. Tragedia! Trzy miesiące dochodziłam do siebie, zanim zaczęliśmy robić filip, a później przez 7 miesięcy trudność w zajsciu w ciążę.
Ok udało się Filip jest. Po Filipin próbowaliśmy gumek, ale oczywiście moje uczulenie nie dawało radości bo zawsze po, następnego dnia swędzenie.
Więc 6 lat na przerywanym, do czasu aż zdecydowaliśmy się na Trzecie Bobo [emoji7], 4 miesiące starań do końca bez wyciągania[emoji23][emoji23] i jest [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] mały dzidziol co się właśnie mi Rozpycha [emoji8]
No ja właśnie po tabletkach też miałam takie problemy, tylko u mnie nie tylko problem z prolaktyną, tylko się wręcz skończyło PCO. Na szczęście teraz mój organizm po trochu doszedł do siebie, dlatego nie chciałabym tego od nowa spieprzyć tabletkami, plastrami, czy innymi hormonami działającymi na cały organizm.Ja jeszcze sie nie zastanawialam, ale u mnie napewno pigulki odpadaja. Taka masakre z organizmem mi zrobily, ze dlugo meczylam sie z tradzikiem i torbielami. Prolaktyne rozregulowaly totalnie i do ostatniej chwili przed ciaza musialam ja badac do maks 2 miesiace. My na przerywany jechalismy... 8 latJak sie zdecydowalismy na bobasa, to oczywiscie prolaktyna swirowala, ale po 8 miesiacach staran udalo sie!
Boje sie tych spiral, zastrzykow, plastrow i innych wynalazkow wiec u nas raczej bedzie przerywany lub gumeczki ;-)