reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie będę dziś czytać tej historii, dopiero może wieczorem.
Byłam u pani doktor i mam długą szyjkę ale otwartą na 2 cm. Jutro sprawdzą na USG. Nie wiem jak wytrzymam do 16.

Jadwiga grunt, że nie skrócona i jest na czym pessar założyć. Będzie dobrze!

Czytałam również opowieść Hajmal. Niestety u niej i tak by się to dobrze nie skończyło bo maluszek nie miał ciągłości powłok brzusznych i tak jak czytałyście cześć wnętrzności poza ciałem także szanse na przeżycie chyba żadne (nawet w bardziej zaawansowanej ciąży ). Szokuje mnie tylko, że nikt im wcześniej nie powiedział - jedna z podstawowych rzeczy badanych na usg pierwsze trymestru.

Ja się nie filmuję już - cieszę się każdym dniem i każdym kopniaczkiem synka. I ufam szczerze mojej żelaznej szyjce, że pięknie dotrzyma do końca jak zawsze ;)

reklama
Dzień dobry

Jadwiga tyle kciuków to musi być dobrze.

Co macie dziś na obiad?

Ej większość staników jest na mnie za duża. I teraz zastanawiam się czy kupować jakieś na teraz czy poczekać i kupić już do karmienia :/
cb7wugpju04jz4q8.png

Dzień dobry

Jadwiga tyle kciuków to musi być dobrze.

Co macie dziś na obiad?

Ej większość staników jest na mnie za duża. I teraz zastanawiam się czy kupować jakieś na teraz czy poczekać i kupić już do karmienia :/
cb7wugpju04jz4q8.png
U mnie zapiekanka zostala z wcz oraj wiec Dzis nic nie gotuje . Chyba ze smaka na cos dostane.
Zapiekanke robilam z podgotowanych tortelini.sos pomidorowy zblendowany z podsmazona cebulka I czosnkiem I bazylia. Zesmazona szynka pokrojona w kostke z cukinia.
Warstwa tortelini, szynka z cukinia , sos , zasypane tarta mozzarella I parmezanem. Pozniej po jednej warstwie każdej jeszcze raz. I do piekarnika 170 na 30 min.
Pycha.

Ja mam jajka ugotowane miala byc salatka, ale jej nie zrobilam. I zastanawiam sie co z nimi zrobic.

Ja wstalam z mega zsaniem o 5 rano.
Poszlam siku I glod nie dawal zasnac, trzeba bylo wstac.wypilam mleko czekoladowe kupne. Cos czuje ze kg mi zacznie leciec do gory.ehhhh a taki dobry w miare start mialam max 4 kg na plusie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Elifit ja nie mam nic, moj jedzie do mamy jesc bo ma urlop a ja zjem cos w pracy

wieczorem mam usg, trzymajcie kciuki
Lux bedziesz juz miala polowkowe dzisiaj? Kurcze ja jeszcze tydzien do usg ! Jak ja Wam zazdroszcze ze juz plec znacie !!!
Tez juz bym chciala wiedziec, mowic do brzucha po imieniu a nie dzidzius,no I skupic sie na wyprawce.tym Bardziej ze wszystko od podstaw kupujemy I nic od nikogo w spadku nie dostaniemy.to akurat nie problem hi hi hi bo to Sama radosc.ale chcialabym zaczac dzialac [emoji7]

Rany, przeczytałam historię hajmal. Bieda dziewczyna, nawet nie chcę sobie wyobrażać co musiała czuć. A swoją drogą faktycznie lekarz-partacz, że wcześniej nie widział, że coś się dzieje niedobrego z narządami maluszka. A jeśli widział, to że nic nie powiedział. Kurcze, zobaczcie jakie niesamowite zaufania pokładamy w naszych lekarzach - chodzimy na badania, same niewiele na monitorkach widzimy (cienie, plamki etc) i musimy ufać, że ktoś kto zajmuje się naszym Maleństwem wie co robi i robi to dobrze. Pozostaje wierzyć, że trafiłyśmy w dobre ręce...

Ja mam mieć wizytę za półtora tygodnia dopiero, ale mam wrażenie, że ruchy czuję coraz słabiej i bardzo nisko. Martwi mnie to... na początku miałam takie soczyste kopniaki, a teraz tylko rzadkie, delikatne muśnięcia, które czasami wydają się być wręcz w pochwie. Kurcze no, zwariuję. Staram się myśleć pozytywnie i jakoś to sobie tłumaczyć, ale tyle nieszczęść wokół się pojawia, że i mnie wątpliwości dopadają powoli.

reklama
Lux bedziesz juz miala polowkowe dzisiaj? Kurcze ja jeszcze tydzien do usg ! Jak ja Wam zazdroszcze ze juz plec znacie !!!
Tez juz bym chciala wiedziec, mowic do brzucha po imieniu a nie dzidzius,no I skupic sie na wyprawce.tym Bardziej ze wszystko od podstaw kupujemy I nic od nikogo w spadku nie dostaniemy.to akurat nie problem hi hi hi bo to Sama radosc.ale chcialabym zaczac dzialac [emoji7]

Ja początkowo nie chciałam znać płci. Chciałam mieć niespodziankę. Ale jak lekarz zapytał na badaniu: to co, chce Pani wiedzieć? No to nie mogłam się powstrzymać :) i baaaaardzo cieszę się z diagnozy: syn! :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry