reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux pisalam na wizytowym dlaczego chciałam urlop wziąć.
Tak dostałam wolne i nie powiedziałam, że na pewno wrócę. Choć myślę że wrócę, ale potrzebuje chwili dla siebie. Zobaczymy co w poniedziałek lekarz mi powie.
Nie powinnam się przejmować, ale mina mojej szefowej sprawiła że czuję się czemuś winna... ehh

reklama
Lux pisalam na wizytowym dlaczego chciałam urlop wziąć.
Tak dostałam wolne i nie powiedziałam, że na pewno wrócę. Choć myślę że wrócę, ale potrzebuje chwili dla siebie. Zobaczymy co w poniedziałek lekarz mi powie.
Nie powinnam się przejmować, ale mina mojej szefowej sprawiła że czuję się czemuś winna... ehh
nie doczytalam, a co Ty sie przejmujesz szefowa, olac ja! a jak ta super kolezanka hahah?

Ostatnia edycja:
dzisiaj ciągle myślę o wyprawce co kupić ile kupić skąd kupić jakie wybrać no masakra jakaś haha nie wiem skąd się to wzięło ale czytając wszystkie listy "must have" stwierdzam, że z wyprawką jest jak ze wszystkim liczy się umiar w końcu dziecko nie potrzebuje 100tys ubranek bo i tak szybko z nich wyrasta ... i chyba zostaniemy przy samym łóżeczku bez żadnych kołysek i koszy mojżesza ... chyba to zbędny wydatek tak mi się przynajmniej wydaje

Nawet łóżeczko może być zbędne:) Córka śpi z nami, chociaż tak do ok 6 miesięcy spała w łóżeczku. Gdybym wiedziała, że tak będzie to pewnie zamiast łóżeczka kupiłabym wtedy kosz Mojżesza (jak już) bo one niewiele tracą na wartości i potem można odsprzedać. A co do ubranek to ja upolowałam za ok 200 zł całą wielką pakę używek. Używki w małych rozmiarach wyglądają jak nowe, często nie były nawet założone bo dzieci szybko wyrastają. U mnie w tej pace poza ciuszkami były też 2 beciki i przeurocze buciki.

Nawet łóżeczko może być zbędne:) Córka śpi z nami, chociaż tak do ok 6 miesięcy spała w łóżeczku. Gdybym wiedziała, że tak będzie to pewnie zamiast łóżeczka kupiłabym wtedy kosz Mojżesza (jak już) bo one niewiele tracą na wartości i potem można odsprzedać. A co do ubranek to ja upolowałam za ok 200 zł całą wielką pakę używek. Używki w małych rozmiarach wyglądają jak nowe, często nie były nawet założone bo dzieci szybko wyrastają. U mnie w tej pace poza ciuszkami były też 2 beciki i przeurocze buciki.
mozna trafic fajne te paki ubranek wlasnie na allegro, ja mam duzo z allegro

Ja miałam ostatnio dziwny sen ze szczurami, że byliśmy z mężem na wakacjach a w hotelu było pełno szczurów i nawet w basenie zdechłe szczury pływały brrrr.

Aż trochę żałuję że nie będę miała co kupować tym razem;) no chyba że chłopczyk będzie to jakieś ciuszki się dokupi. Te zakupy to była bardzo fajna sprawa. Potem leżały te ciuszki i inne pierdółeczki wyprane wyprasowane w komodzie a ja tylko odsuwałam szuflady, oglądałam się jarałam jak mała dziewczynka;)

Hejka przyszłe mamuśki :)

po wielu problemach technicznych w końcu udało mi się do Was dołączyć i napisać :)
My mamy termin na 16 grudnia <3

Dziś idziemy do nowego lekarza, bo ostatni okazał się kompletnym dupkiem od wyciągania pieniędzy. cała moja pierwsza wizyta ciążowa trwała 3 minuty łącznie z płaceniem.
poradźcie proszę czego powinnam oczekiwać od lekarza na takiej pierwszej wizycie, bo nawet nie wiem jakie pytania zadawać :errr::errr:
to mój pierwszy raz więc wybaczcie tą głupotę :happy2:

miłego dnia i pozdrowienia z trójmiasta

Hejka przyszłe mamuśki :)

po wielu problemach technicznych w końcu udało mi się do Was dołączyć i napisać :)
My mamy termin na 16 grudnia <3

Dziś idziemy do nowego lekarza, bo ostatni okazał się kompletnym dupkiem od wyciągania pieniędzy. cała moja pierwsza wizyta ciążowa trwała 3 minuty łącznie z płaceniem.
poradźcie proszę czego powinnam oczekiwać od lekarza na takiej pierwszej wizycie, bo nawet nie wiem jakie pytania zadawać :errr::errr:
to mój pierwszy raz więc wybaczcie tą głupotę :happy2:

miłego dnia i pozdrowienia z trójmiasta
musi zrobic Ci usg, zbadac dowcipnie, fajnie gdyby cisnienie i tetno zbadal Twoje, porozmawial z Toba czy na cos chorujesz itp, i napewno na badania wysle, moze zrob tsh czy bete przed wizyta, ale to moje odczucia, ja akurat betki nie robilam

Lux moja "super" koleżanka na pewno będzie bardziej wyrozumiała niż szefowa :)
Dziś się odstresowuje. Pojechałam na zakupy, jakieś ubrania się przydadzą :D idę teraz na jakieś pyszne śniadanko, później delikatny spacer, bo piękna pogoda i na koniec lenistwo w domu :)
Oczywiście między czasie zrobiłam jeszcze Bete i wyniki będą popołudniu ;) ale na porównanie muszę czekać do poniedziałku na kolejne pobranie.
A właśnie ile powinna procentowo wyrosnąć po 72h???

Dziś się odstresowuje. Pojechałam na zakupy, jakieś ubrania się przydadzą :D idę teraz na jakieś pyszne śniadanko, później delikatny spacer, bo piękna pogoda i na koniec lenistwo w domu :)
Oczywiście między czasie zrobiłam jeszcze Bete i wyniki będą popołudniu ;) ale na porównanie muszę czekać do poniedziałku na kolejne pobranie.
nie wiem bo ja betki nie robie by sie nie stresowac przyrostem

reklama
I to jest dowód na to, że kompletując wyprawkę trzeba słuchać innych, ale nie kierować się ślepo ich radami, bo każdy ma inne upodobania, preferencje i podejście. Parę postów wyżej ja napisałam, że kosz mojżeszowy to zbędny wydatek, a tutaj się jednak okazuje, że komuś się przydaje. Ja szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie nie kupić łóżeczka, dla mnie to absolutna podstawa. Tak samo było z monitorem oddechu z nianią. Wiele osób mi ten monitor odradzało twierdząc, że się tylko będę niepotrzebnie stresować jak zacznie pikać, a ja po 2,5 roku, mam diametralnie inne odczucia. Monitor oddechu to coś, co pozwalało mi spać spokojnie. Wiadomo, że przy takim maleństwie śpi się bardzo czujnie, a ja mogłam sobie pozwolić na komfort głębokiego snu, bo wiedziałam, że gdyby coś się działo, to monitor mi da znać. Ja miałam w pamięci jak jeszcze nie było Bazylka i opiekowałam się przez parę dni 8 miesięcznym wtedy synkiem siostry. To był dla mnie koszmar, bo się w ogóle nie wysypiałam, tylko w nocy wstawałam sprawdzić czy oddycha. Taka schiza. A przy monitorze mogłam spokojnie spać, bo gdyby dziecko przestało oddychać włączyłby się alarm. Potem jak przenieśliśmy młodego do drugiego pokoju, to monitor sprawdził się jako niania. Miałam przy łóżku odbiornik i kiedy młody płakał, to od razu słyszałam.

114% z tego co znalazłam
Krasnal witaj! Myślę, że na tym etapie gin powinien już założyć kartę ciąży, zrobić do niej krótki wywiad o ostatnią @, historię chorób itd. Powinien też zbadać dowcipnie i zrobić usg. Poza tym powinien zlecić podstawowe badania takie jak morfologia, mocz, choroby zakaźnie (biorąc pod uwagę dotychczas przebyte). Przy każdej wizycie powinien również Cię zważyć i zmierzyć ciśnienie. To by chyba było na tyle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry