reklama

Grudniowe mamy 2016

ja bede teraz gadac z ginka o prenatalnych i tez musze se juz termin zaklepac i tak na 17 lub 24czerwca bym chciala, na piatek na koniec tygodnia bym mogla sie na spokojnier urwac z pracy i bedzie leciec 13 lub 14 tydzien i tez chetnie bym sie wtedy dowiedziala kto tam mieszka :)

Podobno na prenatalne przedział 12+2 do 12+5 jest najlepszy. Tak przynajmniej twierdzi mój gin.

reklama
Mój też, chociaż najpóźniej można iść w 13+6, ale to chodzi o test pappa, bo podobno im starsza ciąża tym bardziej zakłamuje wyniki. Ja chyba na ten test się nie zdecyduje tylko na samo usg..

O ja się bardzo długo biłam z myślami czy ten test robić. W końcu zdecydowałam że tak. Wyniki mają przyjść bezpośrednio do mojego lekarza tak, żeby je już na USG miał a żebym ja ich wcześniej nie widziała. Inaczej przesiedziałabym całą noc szukając w necie co oznaczają poszczególne cyferki. I oczywiście bym schizowała i dzwoniła do lekarza w środku nocy. A tak to lekarz będzie miał pełny obraz co i jak.
I faktycznie jest tak, że im później ten test się wykonuje, tym mniej jest wiarygodny tzn. częściej daje fałszywie negatywne wyniki.

U mnie w ciąży jest wszystko odwrotnie. Ja mam kręgosłup krzywy jak paragraf. A teraz wszelkie jego dolegliwości zupełnie zniknęły. jestem w 100% pewna że wrócą z potrójną mocą, ale chwilowo mogę siedzieć i siedzieć w jednej pozycji i NIC ;)
Ja właśnie też mam krzywy a dokładnie ruchoma miednice bez jednego kręgu więc dla mnie ból kręgosłupa był zawsze dzień przed @ i zwiastowal @ ;) teraz od początku ciąży dokucza czasem mniej lub bardziej :) ale mdłości nie mam więc coś za.cos :p

Dziewczyny a co do testu pappa to jest ten test krwi, który robi się razem z usg i to się nazywają te badania prenatalne? Czy sam pappa to prenatalne a usg to usg? Ja tego nie rozumiem do końca bo każdy mówi co innego...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na mój gust to Pappa i USG są częściami prenatalnego. Niektóre dziewczyny je robią łącznie (wyniki są wtedy bardziej miarodajne), niektóre robią tylko USG, co i tak daje niezłe wyniki i wydaje się w zasadzie wystarczające, a niektóre nie robią wcale, ograniczając się do zwykłych USG.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry