reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja się boje ze będzie cc. Ze w inkubatorach będą.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale bliźniaki wcale nie muszą się urodzić w 34tc czy jeszcze wcześniej. Znam kobiety rodzące bliźnięta w 39 czy nawet 41tc. Oczywiście tu trzeba mieć twarde podejście, że jak wszystko ok to czekamy na akcję a nie jak lekarze lubią cc w skończonym 38tc. Słuchaj najgorsza opcja to jak dzieci mają jedno łożysko bo wtedy zdarza się syndrom podkradania i czasem trzeba kończyć ciążę przed czasem żeby uratować to słabsze. Ale Ty masz tą najbezpieczniejszą wersję więc uszy do góry. Dbaj o siebie i nie daj się lekarzom zastraszyć.

Witam przyszłe mamusie przyjmiecie mnie? :)
Mam na imię Karolina, 20 grudnia skończę 26 lat więc będziemy z dzidzią z tego samego msc, termin mam na 06.12 wiec Mikołajki :-D Jak większość z Was (często Was podczytuję) jestem po stracie. W tej ciąży całe szczęście wszystko jest dobrze i oby tak już zostało do grudnia. Jestem na zwolnieniu już od 8 tygodnia ciąży. O i tutaj jest moje pytanko do dziewczyn, które też są już na zwolnieniu. Mój lekarz przesyła elektronicznie zwolnienie jedna kopia do pracodawcy druga do ZUS-u tak mówił. Czy w takim razie ja muszę zanosić do ZUS-u jakieś dok? Jestem już całkiem pogubiona, nigdy nie byłam na zwolnieniu dłużej niż tydzień więc nie orientuję się zupełnie. Proszę, POMÓŻCIE :-) :)

Ja dziewczyny byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach z fizjoterapeutą. Mój lekarz ma opcję skorzystania z indywidualnych ćwiczeń dla przyszłych mam. I powiem Wam, że super sprawa. Przed ciążą sporo biegałam, ale jak tylko się dowiedziałam o Maluszku, to z racji wielu zagrożeń, musiałam unikać jakichkolwiek wygibasów. I przez te 3 m-ce zgnuśniałam strasznie. A tu dzisiaj na piłeczkach ćwiczonka i od razu człowiek się lepiej poczuł. A że pod fachowym okiem i z lekarzem drzwi obok gdyby coś się działo, to i bezpieczniej. I wróciły chęci do robienia czegokolwiek. A do tego na koniec jest 20 min masaż plecków. No błogość zupełna ;)

Mam na imię Karolina, 20 grudnia skończę 26 lat więc będziemy z dzidzią z tego samego msc, termin mam na 06.12 wiec Mikołajki :-D Jak większość z Was (często Was podczytuję) jestem po stracie. W tej ciąży całe szczęście wszystko jest dobrze i oby tak już zostało do grudnia. Jestem na zwolnieniu już od 8 tygodnia ciąży. O i tutaj jest moje pytanko do dziewczyn, które też są już na zwolnieniu. Mój lekarz przesyła elektronicznie zwolnienie jedna kopia do pracodawcy druga do ZUS-u tak mówił. Czy w takim razie ja muszę zanosić do ZUS-u jakieś dok? Jestem już całkiem pogubiona, nigdy nie byłam na zwolnieniu dłużej niż tydzień więc nie orientuję się zupełnie. Proszę, POMÓŻCIE :-) :)

Witamy nową Mamę ;)

Ja się boje ze będzie cc. Ze w inkubatorach będą.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
To, że bliźniaki, to nie znaczy, że muszą się urodzić wcześniej i być w inkubatorze. Gdyby tak było, to dawniej żadne z bliźniaków by nie przeżyły, bo dzieci rodziły się w domu i nie było czegoś takiego jak inkubatory. A przecież przed rozwojem medycyny po świcie chodziły bliźniaki, nawet jednojajowe, gdzie jest to jeszcze trudniejsza ciąża niż z dwujajowymi.

Witaj!
Nie wiem jak to jest, bo ja jak byłam na L4 w ciąży z synkiem to tylko zanosiłam L4 do pracodawcy i wystarczyło. Moja lekarka raczej nic nie wysyłała, przynajmniej mi nic takiego nie mówili.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry