reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny, wracając do tematu comiesięcznych badań, badacie też tsh? Czy sprawdzenie raz na początku wystarczy na jakiś czas? Niby miałam wynik w normie, ale jakoś tak zastanawiam się czy nie sprawdzić przy okazji..

@gie_er ja też czytałam że olej z wiesiołka powoduje skurcze. Często biorą go "donoszone" ciężarne by usprawnić akcję porodową [emoji6].

Co polecacie na zgagę? Najlepiej z domowych sposobów, wolałabym uniknąć leków.. Męczy mnie wieczorami od dobrych kilku dni.. Próbuję zagryzać migdałami i niby na chwilę pomaga, ale po niedługim czasie wraca.. Winą za jej pojawianie się obarczam mambę i maoam, które codziennie znajdują się w moim menu [emoji12] ale mam taką wielką ochotę, że nie mogę się powstrzymać [emoji6].

@Brzuchatka2017 nigdy nie jadłam zupy z cukinią [emoji6] brzmi smacznie [emoji6].

@JaneHeart super, że się odezwałaś [emoji16]. Cieszę się, że wszystko dobrze z maleństwem [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi pomagają solone paluszki na zgagę [emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie po paluszkach dopiero palilo na ostro, szczerze to pomagało mi przytulenie porcelany w toalecie. Jest metoda troszeczkę sody oczyszczonej na język kolezanka ,która nie była w ciąży zastosowała i pomogła ale w ciąży nie wiem czy można. Ja nie śpie od 3 strach przed tym ,że usłyszę ,że dziecko nie ma akcji serca mnie paraliżuje ,już ryczeć mi się chce. Nie wiem skąd te myśli się pojawiły , może mam brak wiary w to ,że może być u mnie dobrze?

@Karolcia90 ja badam co miesiąc, ale mam z nią problemy więc to jest uzasadnione. Jeżeli Twoja tarczyca jest zdrowa to najlepiej żebyś spytała lekarza prowadzącego. Ja dla spokoju ducha bym wtedy robiła na początku trymestrów albo jakoś w środku. Tak sądzę :)

@JaneHeart gratuluję najprawdopodobniej chłopca. Cudowne wieści :)

@bea25ta, nie wiem jakie doświadczenia mają inne dziewczyny które straciły dzieciątko, ale ja skręcałam się z bólu przez 3 dni. Uwierz mi że byś wiedziała. Także nie masz co się przejmować - wszystko będzie dobrze. Maluszek będzie tańczyć jak szalony ;)

Ja natomiast odkryłam wczoraj co powoduje moją niechęć do jedzenia. Znów zmienił mi się smak. I to faktycznie na ostre. Wieczorem mąż podał mi bułę z paprykarzem, pomidorem i pieprzem. Myślałam że zjem samą siebie tak wsuwałam. W lodówce natomiast jak na złość wszystko mdłe, stąd to moje bleee od paru dni. Będę musiała zaangażować pieprz i chilli. Przeszłam już tryb słodkiego, kwaśnego. Ciekawe kiedy będzie słone :D

Co do zgagi - u mnie króluje po tłustych rzeczach i kupnym cieście. Ostatnio teściówka właśnie takim ciastem załatwiła mnie na amen ^^ Jak z tym sobie radzę? Mi pomaga zagryzienie czymś delikatnym, np. buła z masełkiem i cienka herbata. Ale ja jesten dziwna O.o Także nie wiem czy to pomoże komukolwiek.

Wracam do spania. Wstałam żeby mężowi zapakować paczkę do wysłania dla mojego Braciszka na dzień dziecka <3

Ostatnia edycja:
Mnie po paluszkach dopiero palilo na ostro, szczerze to pomagało mi przytulenie porcelany w toalecie. Jest metoda troszeczkę sody oczyszczonej na język kolezanka ,która nie była w ciąży zastosowała i pomogła ale w ciąży nie wiem czy można. Ja nie śpie od 3 strach przed tym ,że usłyszę ,że dziecko nie ma akcji serca mnie paraliżuje ,już ryczeć mi się chce. Nie wiem skąd te myśli się pojawiły , może mam brak wiary w to ,że może być u mnie dobrze?
Beatko nie martw się to nic innego jak hormony i zmienność nastroju. Pójdziesz na badanie to wróci Ci energia na kolejne tygodnie :-*

@bea25ta, nie wiem jakie doświadczenia mają inne dziewczyny które straciły dzieciątko, ale ja skręcałam się z bólu przez 3 dni. Uwierz mi że byś wiedziała. Także nie masz co się przejmować - wszystko będzie dobrze. Maluszek będzie tańczyć jak szalony ;)

Niestety u mnie strata to był albo brak objawów, albo jedna plamka na bieliźnie bez bólu . Tfu tfu tym razem musi być dobrze. Zmówiłam nowenne , byłam na pielgrzymce po 1 poronieniu więc liczę że moje prośby już dotarły.

W aptece są takie papierki ?:D

p19uflw1nv024jhl.png
Tak w aptece. Sa tez ponoc wkladki ktore zmieniaja kolor pod wplywem wod plodowych. A tak wg to dzień dobry :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak w aptece. Sa tez ponoc wkladki ktore zmieniaja kolor pod wplywem wod plodowych. A tak wg to dzień dobry :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
O te testy do wód płodowych też wtedy pytałam, Pani mówi mi że są tylko testy ciążowe, ja tak patrzę na nią, na mój brzuch w 6 miesiącu, powiedziałam że dziękuję, ale ten mi się nie przyda i poszłam [emoji23]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry