• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2025

Ja dzisiaj to mam spadek formy. Brzuch mnie boli, ogólnie zmęczona jestem. Najchętniej to bym się zawinęła w kocyk i nie ruszała.
Też mam jakieś ciągnięcie podbrzusza znowu, kłucie czasem. Mam nadzieję, że to normalne na tym etapie. Macie takie jakieś bólowe dolegliwości brzucha, kręgosłupa??

W piątek prenatalne już się nie mogę doczekać , a z drugiej strony już mam stres.

reklama
Też mam jakieś ciągnięcie podbrzusza znowu, kłucie czasem. Mam nadzieję, że to normalne na tym etapie. Macie takie jakieś bólowe dolegliwości brzucha, kręgosłupa??

W piątek prenatalne już się nie mogę doczekać , a z drugiej strony już mam stres.
Ja mam bóle pleców jak długo siedzę przy biurku albo po domowych pracach. Mija jak chwilkę poleżę.
Do tego kilka razy dziennie pobolewa mnie podbrzusze i jest mi okropnie zimno

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze w piątek na badaniach

Ja właśnie bez ciągnięcia, rozpierania itp. tylko takie normalne bolenie brzucha.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Ja zostanę mamą pierwszy raz więc nie mam doświadczenia 😄 pochwaliłyście się już rodzicom, rodzeństwu że oczekujecie Maleństwa? W którym tygodniu można już na spokojnie uświadomić najbliższą rodzinę?
Ja powiem dopiero po badaniach prenatalnych, nie chcemy, żeby teraz się martwili i przeżywali za bardzo :) jak będzie wszystko ok to będzie tylko radość.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Ja zostanę mamą pierwszy raz więc nie mam doświadczenia 😄 pochwaliłyście się już rodzicom, rodzeństwu że oczekujecie Maleństwa? W którym tygodniu można już na spokojnie uświadomić najbliższą rodzinę?
U mnie to też pierwsza ciąża. My powiedzieliśmy rodzicom podczas majówki i wczoraj powiedziałam w pracy bo wybieram się na urlop, a później na zwolnienie. Pozostała część rodziny dowie się w sumie najpóźniej jak to możliwe, ale tylko dlatego, że są osobami które nie do końca potrafią poszanować czyjąś prywatność. 😊

Ja powiedziałam minutę po pozytywnym teście, nie wytrzymała bym z taką wiadomością 🤣🤣🤣

Ja powiedziałam minutę po pozytywnym teście, nie wytrzymała bym z taką wiadomością 🤣🤣🤣
Ja tak myślałam że mężowi powiem w jakiś uroczy sposób. Nie było opcji, po zrobieniu testu byłam tak przejęta że pobiegłam do niego zapłakana i roztrzęsiona ze wzruszenia 😆 Biedny nie wiedział jak ma zareagować bo nie moglam złapac powietrza zeby wyjasnic o co chodzi 😆 A co do reszty najbliższych - nie policzę ile razy się już prawie wygadałam 😅 z jednej strony miałam ochotę od razu się podzielić radością a z drugiej mam z tyłu głowy że do któregoś tygodnia może być różnie- najgorsze że każde źródło mówi inaczej, 12 tydzień, 10 tydzień, 8 tydzień, pogubić się idzie 🤪 u mnie narazie 9+3 więc może w weekend będzie dobry moment 😀

reklama
Ja tak myślałam że mężowi powiem w jakiś uroczy sposób. Nie było opcji, po zrobieniu testu byłam tak przejęta że pobiegłam do niego zapłakana i roztrzęsiona ze wzruszenia 😆 Biedny nie wiedział jak ma zareagować bo nie moglam złapac powietrza zeby wyjasnic o co chodzi 😆 A co do reszty najbliższych - nie policzę ile razy się już prawie wygadałam 😅 z jednej strony miałam ochotę od razu się podzielić radością a z drugiej mam z tyłu głowy że do któregoś tygodnia może być różnie- najgorsze że każde źródło mówi inaczej, 12 tydzień, 10 tydzień, 8 tydzień, pogubić się idzie 🤪 u mnie narazie 9+3 więc może w weekend będzie dobry moment 😀
Ja wychodzę z założenia że zawsze może być różnie, dlatego chcę dzielić tą radość z innymi od samego początku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry