• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

23.05 mam prenatalne. Lekarz stwierdził, że jak chodzę na NFZ to on się nie chce mieszac, także prywatnie ciążę będę prowadzić gdzie indziej
Ooo, dziwna sprawa. Ja mojemu mówiłam, że "prowadzę" ciążę w Luxmedzie, żeby mieć darmowe badania i zawsze jest ciekaw, co mi zlecił lekarz przez telekonsultację 😉 No, bo ja właśnie w Luxmedzie ani razu w żadnej ciąży nie byłam fizycznie u lekarza.

reklama
23.05 mam prenatalne. Lekarz stwierdził, że jak chodzę na NFZ to on się nie chce mieszac, także prywatnie ciążę będę prowadzić gdzie indziej
Moja lekarka prowadząca sama powiedziała żebym zapisała się na NFZ żeby nie płacić za te masę badań, że ona nie widzi w tym kompletnie problemu niż miałabym przepłacać bo same wizyty są już drogie i niej, a gdzie jeszcze badania 🤔 (ja i swojej ostatnio 540 zł płaciłam za sama wizytę)

No właśnie mnie zszokował i trochę się zdenerwowałam, bo i tak bym chodziła do niego. Mam zapasowego lekarza na szczęście ale dalej jeśli chodzi o dojazd na wizyty. No nic nie poradzę, ważne że bobas bryka i jest wszystko ok 😉

Moja lekarka prowadząca sama powiedziała żebym zapisała się na NFZ żeby nie płacić za te masę badań, że ona nie widzi w tym kompletnie problemu niż miałabym przepłacać bo same wizyty są już drogie i niej, a gdzie jeszcze badania 🤔 (ja i swojej ostatnio 540 zł płaciłam za sama wizytę)
Ja nawet od swojej lekarki dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ. Kazała sobie tylko wysłać mejlem wynik i ustaliła kolejny termin już normalnie prywatny 4 tyg po prenatalnych. W pierwszej ciąży tez na prenatalnych byłam u innego lekarza, bo facet u którego prowadziłam nie miał certyfikatu. Nikt się nigdy nie obrażał

Ja nawet od swojej lekarki dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ. Kazała sobie tylko wysłać mejlem wynik i ustaliła kolejny termin już normalnie prywatny 4 tyg po prenatalnych. W pierwszej ciąży tez na prenatalnych byłam u innego lekarza, bo facet u którego prowadziłam nie miał certyfikatu. Nikt się nigdy nie obrażał
To normalne obecnie, bo każdej ciężarnej przysługuje takie badanie 🙂

Ja zaczynam zauważać że mimo brania bonjesty i tak zdarzają mi się pojedyncze mdłości 🤢 jestem ciekawa jak długo jeszcze będą mnie męczyć . Ciekawe jak bardzo nasilone byłyby bez leków . Ogólnie czuję się średnio cały czas dokucza mi zmęczenie i ból kręgosłupa . Do tego cały czas jest we mnie strach 😨 może dlatego że tak długo walczyłam o tą ciążę . Z sukcesów po miesiącu w końcu umiem zrobić sobie zastrzyk z clexane bezboleśnie 😅 odliczam dni i godziny do 15 żeby zobaczyć mojego kropeczka mam nadzieję że to mnie uspokoi znowu na jakiś czas

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry