• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

Hej, ja dziś też po wizycie, wychodzi 9+0 z pomiarów, dzidzia rośnie i już jakoś ta łepetynka na USG ludzko wygladala 🥹 Ja w pierwszej ciąży nie robiłam Nifty, ale teraz chyba już tak ze względu na wiek. Tak czy inaczej lekarka zaleca robić po 12 tyg., po USG I trym.
Mnie nudności i wymioty dobijają już miesiąc ponad, żadne suplementy ani domowe sposoby nie pomagają 😣 Chwilową ulgę sprawia tylko jedzenie 🫣 Jem nawet nie z głodu, tylko żeby przez chwilę poczuć się normalnie…Mam nadzieję że nudności zaraz miną i przystopuję z tempem tycia 🫣
Super! Niech rośnie zdrowo 🥹

Ja jak mam dzień mdłości to nie wchodzi nic, tak jak dziś, pół dnia przespałam a jak nie śpię to się męczę, od wszystkiego mnie odrzuca. Chudnę też z tego powodu, bo ciągnie się to już 3 tygodnie, jedynie co to już ciężko wciągnąć brzuch, ale po ciuchach czuje że jest luźniej. Też czekam na to, aby w końcu trochę odpuściło 🙈

reklama
Zobaczymy jak to będzie 😄

Jejku, od kilku dni mdli mnie całymi dniami. Bez wymiotów, ale te mdłości też mocno uprzykrzają życie 🤢 W czwartek mam wizytę, zapytam o te tabletki Xonvea lub Bonjesta, tylko ciekawe czy na same mdłości bez wymiotów lekarz mi je przepisze. Jak myślicie?
Ja mam przepisaną bonjeste dostałam od razu. Mam brać przy mdłościach z tym że bonjesta jest dosyć droga ja płaciłam za nią 265 zł nie wiem jak inne tego typu leki

Ja dziś po pierwszej wizycie, termin z USG 23.12.26 tak,że święta będą interesujące 🤔
Było serduszko, co prawda nie słuchaliśmy ,ale lekarz pokazał pulsujący punkcik 😃 Teraz mam zlecone badania krwi i mocz, a za dwa tygodnie wizyta i założy lekarz kartę ciąży ☺️
U mnie tak samo nie słuchaliśmy ale widzieliśmy że pracuje . Pan doktor tłumaczył nam dlaczego woli maceracie nie słuchać i zdaje się na niego w 100%

A ja wam chyba zazdroszczę. U mnie zero mdłości, zero objawów. Mam nadzieję, że to taki urok tej ciąży, bo w poprzednich to tkliwość piersi i mdłości były. Jutro znowu wizyta kontrolna i już się stresuję.

reklama
W 1 ciąży słuchałam już na samym początku serduszka. No ale to było w 1 ciąży. Troszkę się zdziwiłam że w 2 ciąży nie puszczała, ale było widać i w sumie to mi wystarczyło :) później w necie doczytałam właśnie dlaczego :)

Cos już przytyłyście w ciąży ?

Bo ja w 1 dużo jadłam, bardzo dużo i łącznie przebrałam 25 kg a po porodzie zostałam z tymi moimi 22 kg xd wjechalo mi to bardzo na psychikę, bo ja nie mam silnej woli do diet. Więc tak mi zostało. No i nie chciałabym przywalić kolejnych 25 kg i uważam na to co jem i ile jem żeby nie było powtórki bo nie chciałabym zrzucać łącznie 40 kg xd tylko nie chce ze skrajności w skrajność jak to bywa u mnie i z kolei póki co schudłam tylko 1 kg , nie poszła do góry waga. tylko też u mnie czynnik też jest choroba która nas już długo trzyma 😑

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry