• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

Powiem Wam, że jakoś tak baaardzo bym już chciała mieć wyniki wszystkiego.
Oj tak, zdecydowanie. Ja nifty nie robię, ale prenatalne USG bym chciała już mieć z głowy 😅 no i jutro idę na badania krwi, więc ciekawe jak z cukrem, bo ostatnio na czczo miałam 103, a w ciąży jednak norma niższa :/ nie wyobrażam sobie siebie na diecie cukrzycowej, obym nie musiała :/

reklama
Oj tak, zdecydowanie. Ja nifty nie robię, ale prenatalne USG bym chciała już mieć z głowy 😅 no i jutro idę na badania krwi, więc ciekawe jak z cukrem, bo ostatnio na czczo miałam 103, a w ciąży jednak norma niższa :/ nie wyobrażam sobie siebie na diecie cukrzycowej, obym nie musiała :/
Ja z kolei cukier mam niski i zastanawiam się czy to dodatkowo mnie nie muli -.-

A ja dzisiaj bylam rano na badaniach krwi i powiem Wam ze jestem w szoku jak po zmianie diety przez ostatnie 2 tyg poprawił mi sie cukier na czczo. Z 95 na 75 zjechał a po prostu zaczęłam jesc wiecej białka i przestało mnie ciągnąć do słodyczy (a kwaśne żelki płaczą w szufladzie :-P ) ale niezmiennie mam neutrofile i limfocyty nieznacznie podwyższonego ale to gin ostatnio mi mówił ze to normalne w ciazy I nie przejmować sie :) ja juz zamówiłam nifty na początek czerwca bo chyba bede sie inaczej stresować za bardzo :/

A ja dzisiaj bylam rano na badaniach krwi i powiem Wam ze jestem w szoku jak po zmianie diety przez ostatnie 2 tyg poprawił mi sie cukier na czczo. Z 95 na 75 zjechał a po prostu zaczęłam jesc wiecej białka i przestało mnie ciągnąć do słodyczy (a kwaśne żelki płaczą w szufladzie :-P ) ale niezmiennie mam neutrofile i limfocyty nieznacznie podwyższonego ale to gin ostatnio mi mówił ze to normalne w ciazy I nie przejmować sie :) ja juz zamówiłam nifty na początek czerwca bo chyba bede sie inaczej stresować za bardzo :/
I mnie też jedne powyżej normy drugie poniżej ale mówił że niewielkie różnice a w ciąży to normalne

Tak, neutrofile i limfocyty są zwykle w ciąży podwyższone więc luzik. Ja miałam bardzo w górze i wtedy brali pod uwagę infekcje bakteryjna, teraz mam lekko podwyższone więc raczej już jest okej.
Ja jutro mam wizytę serduszkową i mam nadzieję, że będzie ok, bo na ostatniej ciąża wychodziła tydzień młodsza niż z OM. Trzymajcie kciuki 🙂
Trzymam kciuki !

reklama
Jutro trzymamy kciuki za wizyty ✊ ja odliczam do prenatalnych i końca pierwszego trymestru bo liczę że wtedy lepiej się poczuje. Czasami jest tragedia a czasem niby ok w miarę ale co chwile muszę usiąść/położyć się żeby odpocząć. W domu okropny syf bo nie mam siły po pracy kompletnie a gdzie tu sprzątać, robić jedzenie dla wszystkich itd 😒

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry