reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
U męża w rodzinie mama jest z bliźniaków. Dopusczalismy myśl o ciazy bliźniaczej ale myśleliśmy ze jak dwójką w jednopaku to i teraz tez będzie jedno.
Ja wolałam jedno. Ale ktos z forum mówił ze chce 2.
Skłonność do bliźniaków dwujajowych jest dziedziczna tylko w linii żeńskiej. To nie ma znaczenia, że mąż ma w rodzinie bliźniaki, bo to była Twoja podwójna owulacja, więc nie mająca żadnego związku genetycznego z Twoim mężem.

Polecam fajny film na youtube. Bliźniacza więź. Tam jest wszystko super opowiedzine. Wpadłam na niego jak byłam w ciazy z aniołkami.

Wow gratulacje podwójnego szczęścia :) no właśnie dolaczam się do pytania bonusowej czy na poprzednim usg bylo widac jedno? :)
To bylo moje pierwsze usg. Nie spieszylo mi się. Ale jak lekarz zapytał czy to pierwsze to się przestrszylam ze pewnie cos z dzieckiem nie tak. A on na pytanie czy z dzieckiem dzieje sie coś złego mowi ze bliźniaki. [emoji15]
Ze dobprzychodni na Karowa lub Inflacją mnie skieruje bo to duze obciążenie dla organizmu, ze usg będzie czasciej itp. Duzo informacji. Długo tam siedziałam.
Jutro mam wizytę u lekarza. Zobaczymy co dalej.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Skłonność do bliźniaków dwujajowych jest dziedziczna tylko w linii żeńskiej. To nie ma znaczenia, że mąż ma w rodzinie bliźniaki, bo to była Twoja podwójna owulacja, więc nie mająca żadnego związku genetycznego z Twoim mężem.
Juz sama nic nie wiem. Jeszcze jestem w szoku. U mnie nigdy nie bylo bliźniaków. Nie brałam hormonów. Tabletek tez nie. Naprawdę nie wiem dlaczego tak wyszło.

A jedno to tak się schowalo, ze lekarz nie mógł go powierzyć. Az mnie brzuch bolał jak wciskal mi ten aparat .

moj lekarz jak chcial zeby sie Zoska ruszyla to stukal kilka razy ta koncowka w brzuch:)
gratuluje blizniakow... czasami to tak smiesznie wychodzi. moja kolezanka z pracy miala synka juz 11letniego i zblizala sie do 40 i postanowila sie postarac o drugie dziecko, ze niby ostatnia szansa... no to sie postarala o drugie i trzecie jednoczesnie i to same chlopaki:)) zartujemy z niej do dzis, ze chciala to ma:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

To bylo moje pierwsze usg. Nie spieszylo mi się. Ale jak lekarz zapytał czy to pierwsze to się przestrszylam ze pewnie cos z dzieckiem nie tak. A on na pytanie czy z dzieckiem dzieje sie coś złego mowi ze bliźniaki. [emoji15]
Ze dobprzychodni na Karowa lub Inflacją mnie skieruje bo to duze obciążenie dla organizmu, ze usg będzie czasciej itp. Duzo informacji. Długo tam siedziałam.
Jutro mam wizytę u lekarza. Zobaczymy co dalej.

K8sad a w którym szpitalu planowałas rodzic ? Moje dwie znajome polecały właśnie Inflancka.
Dołączam się do gratulacji choć u Ciebie na razie szok i niedowierzanie :) ale mimo wszystko super, tez dołączam do grona chętnych posiadania bliźniaków ☺

reklama
Potrzeba trochę czasu i na pewno oswoicie się z nową sytuacją - jeszcze trochę miesięcy przed Wami, aby zorganizować sobie wszystko od poczatku. Bądź teraz blisko z tymi, którzy Cię wspierają, na pewno sobie poradzicie!

Do góry