reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam w piekny choc chlodny poranek!
Viki, my tez juz od wiekow w kinie nie bylismy i sie za 2 tyg wybieramy (trzeba jakos rocznice uczcic:)), ale nawet nie wiem, co nowego wyszlo w kinach:/
(ale znajac zycie pewnie bedzie to "mumia", albo "lustra" o ile jeszcze bedzie leciec, zwlaszcza, ze dopiero na 9 uda nam sie wyrwac...)

A z jedzionkiem, to u nas mniej wiecej tak:
ok 6-6:30 cyc(e)
ok 8 miseczka gestej mlecznej kaszki (chyba jakies 180 ml)
potem spanko (ok 1,5 - 2h)
ok 11 mus owocowy (sama robie i mala zjada jakies 150ml), potem do obiadku zje jeszcze jakiegos krakersika ryzowego, pociagnie troche cyca)
14 domowy obiadek (tez jakies 150ml)
16 maly kubeczek serka z owocami (minigo, to cos jak danonek, tylko z yoplait)
potem tez zazwyczaj troche cyca, i znow krakersik, albo skubnie cos z naszego obiadu(nawet juz posmakowala plackow ziemniaczanych ze smietanka i smakowalo bardzo))
18:30- 19 znow gesta kaszka (podobnie jak rano), potem kapiel, cycus przed snem i od ok 20 mala juz spi do rana

W ciagu dnia popija z niekapka troche wody, ale jak nie ma upalow, to nie wiecej jak 100ml. Sokow nie daje, bo nie ma tu bobo fruita, a te klarowne, to jakies badziewie, wiec tylko mineralka narazie.

Aha, no i mam troche zgryza z podawaniem zoltka (narazie robie to sporadycznie), bo ponoc kaszka pokrywa dzienne zapotrzebowanie na zelazo (ale na poczatku pazdziernika idziemy do lekarza, to dopytam.

I kanapeczki tez malej smakuja, ale narazie je sporadycznie, a dostala juz z szyneczka, pasztetem, zoltym serkiem.

reklama
Elcia u nas na śniadanie jest kiełbasa, na obiad golonka a na kolecję pizza i browarek:-D:laugh2::-D:laugh2::rofl2:

A tak na serio to :
8:00 owsianka z 200ml mleka i 8 łyżeczek owsu (tzn takiej już gotowej owsianki:-p)
9.30 kanapka z serkiem topionym i jogurt
11.00 jogurt z owocami
14.00 obiadek (ten niezdrowy ze słoiczka;-))
15-16 owoce albo ze słoiczka albo świeże
18.30 do tej pory była kaszka na gęsto ale ostatnio jest bunt i np. wczoraj dostał jajecznicę zrobioną na parze:tak:

No i podjada chrupki, biszkopty i takie tam w między czasie:-)
Picia jakieś 150ml przez cały dzień:-)

Spanie :
pobódka około 7.
pierwsza drzemka około 10 i śpi gdzieś godzinę
druga drzemka około 15 i też śpi około godzinę

Ale wiadomo, że czasami jest inaczej. Zje mniej lub więcej, śpi krócej lub dłużej:tak:

Viki od jutra do kin wchodzi nowy thriller oparty na prawdziwych wydarzeniach:szok: fajny może byc:tak: ale tytułu nie pamiętam:zawstydzona/y:

Dziewczynki boli mnie podbrzusze ale tylko jak się ruszam, ktoś wie co mi jest????

Ostatnia edycja:
Hej, hej!

Dzień Fifulka:
pobudka 5-6 - 180 kaszki manny
godz. 9 deserek
godz.12 obiadek/lub mleko 180
godz. 15/16 kaszka na gęsto, chyba że nie chce jeść to co innego np. mleko ;)
godz. 20 kaszka manna

W między czasie je ciasteczka, flipsy, podjada nasze jedzenie.

Sylwia ten film to "Nieznajomi". Czytałam recenzję, podobno niezły.
No i spadam, bo mały się obudził

oo ranyy w zyciu bym nie poszla na taki filmm...to cos dla kasi !!
viki zazdroszczeee u nas pojscie do kina rowna sie wyjscie we 3 hehhe
wow nareszcie
jutro piatekkk, chociaz nie moge zle mowic bo w szkole mi szybko czas leci hehe no i w dodatku codziennie sie modle oraz jem owoce hhe oto zalety pracy w mojej szkole :)33 32to gajutek2 3ch2cial 2d0o230dac :)

Ja tez jakims dobrym thrillerem lub horrorem nie pogardze, ale teraz juz jakos rzadko ogladam. Kiedys na smierc mnie wystraszyl" Egzorcyzmy EmilyRose" i nie spalam pare nocek, tak sie balam.:sorry2: Niektore filmy sa zbyt blisko prawdy...
Stefanka- a Ty w jakiejs katolickiej szkole dzialasz? Bo coreczka moich znajomych nie modli sie w szkole. A moze to sekta jakas?

A my po spacerku, bo ladnie dzis. Olivier spi, a ja za chwile za obiadek sie biore...

alex nie w katolickiej tylko church of england czyli mozna powiedziec ze katolickiej ale nie rzymsko heh tak bardzo sie nie modlimy tylko chwile codziennie :)
oo juz wiem!! to dlatego mi ta dobrze z oczu patrzy
jutrzenka widzialas posta doty ?? nas nie uwaza za pracujace tylka monia i magdalenka psiapsiolka dorotki :)
dota jutrzenka i ja tez pracujemy !!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry