reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
kasiamaj- Łukasz ostatnio też przy zasypianiu chce żeby go trzymać za rękę:sorry2: coś w tym jest z tą potrzebą bliskości
magda- mam nadzieję że koniec dnia będę mieć lepszy:sorry2:
weroniczka- miłego:-)
alex- słuszna decyzja z tym lekarzem:tak::tak:

Cześć ciotki!!

O kurde, zapomniałam co miałam napisać...

Alex, pędź do lekarza i nie lecz się na własną rękę antybiotykami...:baffled:
Jutrzenka, ale Ty maruda jesteś:szok:;-);-) 650zł to dużo za prywatne przedszkole?? U nas 500złkosztuje publiczne... A od września do grudnia to tylko 4 miesiące i później nie będziesz płacić. Bo chyba takiego przedszkola, żeby nie płacić nie znajdziesz, no chyba, że domowa opieka kogoś z rodziny... A z drugiej strony to dziwne jest, że przedszkole uznaje dziecko urodzone w grudniu za malucha skoro przyjmując dzieci do przedszkola bierze się pod uwagę rok urodzenia, a nasze dzieci już traktowane będą jako 3latki, jak będzie nabór na rok.2010/2011. No ale to prywatne przedszkole więc mają swój statut.
Sylwia, powodzenia w odpieluszaniu. U nas z siusianiem super, ale z kupą fatalnie. W domu nie robił już 4 dni i muszę się dowiedzieć w żłobku czy tam robił, a jak nie, tzn. że wstrzymuje, albo ma mega zaparcie... I nie wiem jak to rozwiązać... Ma jakąś blokadę przed robieniem kupy na kibel, nocnik, ale w pieluchę też już nie chce...
Weroniczka, gratki, masz kobieto zdolności manualne... :tak::tak::tak:
Kasiamaj, Magda ma rację... Nasz w ogóle nie chce spać w łóżeczku tylko na naszym łóżku:tak::tak:
Aga, dobrze, że już jutro weekend, nie będziesz musiała jechać do pracy... A od poniedziałku ponoć wiosna;-);-);-)
Kata, ja zawsze mam dobry humor z niewielkimi wyjątkami,kiedy nie mam:-D:-D:-D

I nie wiem co jeszcze... Idę zaraz na bazarek jakąś rybę upolować... I może kupię proszek do prania - facet sprzedaje niemieckie i francuskie(persile i ariele). A Wy jakie stosujecie? Choć kiedyś oglądałam program w tv,gdzie właśnie porównywano proszki niemieckie i polskie (persile bodaj) i wyszło, że oba dopierają tak samo, tylko, że niemieckie mają bardziej intensyny i trwalszy zapach..

p/s. chce ktoś kupić akwafortę Ludwika Mitulskiego?

Ostatnia edycja:
Weroniczka ładnie to zrobiłaś! ja nie wiem skad Ty masz kobieto czas na to wszystko....chyba po nocach siedzisz;-)

Jeny Alex ciekawe co Ci lekarz powie jak sie przyznasz,ze bierzesz antybiotyk na wlasną reke...no i zdrówka kobieto!

Kasia u nas jak u Agi, Magda dobrze pisze-taki wiek;-) Zresztą Krzysio zawsze był takim przytulaskiem...:tak:

A proszki? ja tam sie nie znam na proszkach,chemie zawsze kupuje mi teść i przywozi z Niemiec...tutaj nie kupuje-to nawet nie mam porownania...od kilku lat uzywam persil,ariel w tabletkach:tak:wiadomo jak jakas mocniejsza plama to nie pusci i trza ja potraktowac czymś mocniejszym:-D

Katka halooo???;-)

ide zaraz z Krzysiaczkiem na dwór, takie dzis znów ładne słoneczko

Asia wiesz bo jak pomysle ze mam placic 4 m-ce po 600 a panstwowe u nas ok 350 to jakby drugie tyle, czyli prawie 4 m-ce panstwowego byl miala za ta kase:sorry2::sorry2::sorry2:.
Ja sie na tym nie znam, ale te prywatne przedszkola to chyba z nazwy. Z tego co sie orentuje u nas to nie ma napisu przedszkole takie i ttakie tylko np klub malucha, mini raj ciuchcia i dlatego sa takie ceny. A to co ja rozpatruje ma status przedszkola dostali je w tamtym roku i na dzieci od 3 lat maja dotacje i dlatego jest taniej i kosztuje 450.
W sumie nie wiem czemu nie licza rocznikami, to mnie tez zastanawia bo przeciez po wrzesniu jest jeszcze 4 m-ce i co te wszystkie dzieci placa drozej :sorry2::sorry2::sorry2:.
Jak sie zdecydujemy to nic nie bede mowic ze on z grudnia jak bedziemy umowe podpisywac. Zobaczymy.
Ona cos mowila ze do skonczenia 3 lat do dziecko jest w mlodszej grupie a potem przechodzi do starszej (w mlodszej sa wymagania 1 pani na 5 dzieci).

A wiem ze marudze, ze u Was drozej ale wiesz 600 zl to jednak sporo kasy. A biore pod uwage to ze chcialabym zajsc drugi raz w ciaze wiec badania, lekarz i inne rzeczy i nie chce sie podjac a potem sie zastanaiwac czy damy rade finansowo.

A w panstwowym jak pytalam o to ze on nie bedzie mial 3 lat we wrzesniu bo jest z grudnia to powiedzial mi babka ze moze sie dostac jak zostana miesjca po dzieciach ktore maja 3 lata skonczone, dla mnie to chore :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Z tymze kolega nam zalatwi miejsce i naprawde nie wiem co robic.
Zadzwonie tam w przyszlym tygodniu i dokladnie dopytam ile kosztuje.

co do proszkow ja uzywam Vizir, Persil albo Ariel zalezy co w promocji ;-);-) i bardziej sie oplaca w danej chwili. Z tego co slyszalam to nasz proszek do niemieckiego do dzien do nocy, pod kazdym wzgledem. Jak masz mozliwosc kupic to ja bym sie zdecydowala :tak:

Kasia kurcze dziwne z tymi lekami Kuby, moze on cos z dnia przezywa w nocy, nie wiem co Ci poradzic, nie mialam takie problemu :no:

Alex zdrowka i czekamy na wiesci od lekarza

ide zaraz na sniadanie, zajrze do Was potem, nie ma kierowniczki to sobie poszaleje ;-):-D

wzięłam sie trochę za ogarnianie domu...bo jak leżałam z młodym na podłodze to odleciałam na ok.20min.a Kuba tak siedział i wyciągał czapki i szaliki z szuflady i sobie zakładał....
Jutrzenko-nie wiem co Ci doradziś z tym przedszkolem???może zobacz???
my już podanie złożyliśmy...teraz czekamy...
Asiu-i co..Fifi śpi z Wami ???
Magda-dzięki.
Dota-ale Krzyś śpi sam w pokoju nie...???

u nas piękne słonko-jak J wróci to wyślę chłopaków na spacerek.

Jutrzenka, no masz rację, że to chore, bo te nasze dzieci jak z grudnia to zawsze będą pokrzywdzone. U nas nabór do przedszkoli jest rocznikami, a nie miesiącami ur.dziecka i rejestracja elektroniczna. Przecież Kuba od tego roku jest już liczony jako 3- latek, a w grudniu skończy 3, więc będzie już 4 - latek. No i chyba nie zdoła ci się ukryć, że Kuba nie jest z grudnia, bo trzeba jego pesel podawać... Rozumiem twój dylemat. Ale pomyśl, że jak poślesz Kubę do państwowego to jak dojdą ci dodatkowe zajęcia do zapłaty to wyjdzie podobna cena. A mam jeszcze pytanie odnośnie tego prywatnego przedszkola. Mają plac zabaw na powietrzu?
Kasiamaj, to niestety śpi ostatnio często z nami. Łóżeczko jest beee... Musimy się przemęczyć do lata, bo wtedy już kupimy mu dorosłe łóżko i będzie sam w pokoju. I czasem się zastanawiam, czy on chce spać z nami, czy upodobał sobie duże łóżko:baffled:

Co do proszków to mam niemiecki,ale mi się kończy... I powiem, że właśnie się waham czy kupować teraz, bo żeby był taki rewelacyjny to nie powiem...Ma mocniejszy zapach... No i ceny tych niemieckich nie są dość wysokie, bo trzeba wydać średnio stówę... Fakt, że 8kg pudło. Nie wiem, co zrobić...

Asiu-ja go nawet do naszego nie biorę -bo bym sienie opędziła...jedynie jak jest chory-ale to tylko do momentu zaśnięcia a potem J go odkłada do łóżeczka.
ale też mam obawy jak to będzie wyglądało -kiedy na wiosnę przywieziemy mu łóżko i pomalujemy pokój a on tam nie będzie chciał spać....:baffled:
co potem będę miała dwa łóżeczka w pokoju???(choć miejsca jest dużo...ale jakoś sobie nie wyobrażam)
albo maluszka jak sie urodzi od razu przerzucę z Kubą do pokoju i może wtedy to coś da???

co do proszków-to faktycznie te niemieckie bardziej pachną-ale piorą tak samo..ja przywiozłam sobie z wakacji..proszek i inną chemię...ale poza ładniejszym i trwalszym zapachem nie widziałam różnicy ja kupuję różne..zależy od promocji teraz mam REX-a

kurcze młody mi odlot zrobił-zaglądam do pokoju a ten jak długi na naszym łóżku śpi...:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry