reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

HEJ.
Mam pytanko : mogę się dołączyć do Waszego grona? Też jestem mamą grudniowego dzieciaczka Kubusia ( 19.12.2007 ) i czytam Was od paru dni, ale dopiero dzisiaj zdecydowałam się napisać .:zawstydzona/y:

reklama
Magdula witaj!!! no jasne,ze mozesz;-):tak: a mozesz napisac skad jestes dokładnie-ja tez pochodze z Wielkopolski:tak:ja z okolic Piły:-)

Paula czekam na te ferie jak nie wiem co....w piewrszym tygodniu Krzysiu wyjezdza z dziecmi na warsztaty a do mnie przyjezdza mama:-):-):-)a po dwoch dniach dołaczy do nas siostra z dziecmi:-)

Katka super! gratulacje dla Kini:tak:
Alex wiedzialam ze nie powiesz...tez bym tak zrobiła...hihi...teraz najwazniejsze Twoje zdrówko!

Jutreznka
...Jutrzenka...:-p

Viki:D
:-)

dotaZ ja jestem z Ostrówa Wielkopolskiego ( to koło Kalisza ).:-)

Boże dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że Wasze maluszki robią już na nocniczek, bo mój to w kącie się chowa i wola " mama wyjdź kupę robię " i muszę wychodzić. A jak chodzi bez pieluszki to wola siku ale jak już leci po nogach.
Ja już normalnie nie mam siły :-(
Mam tylko nadzieję że do września się nauczy bo idzie do przedszkola a tam nie ma zmiłuj:szok:

Hello!

Och rozpisalyscie sie babeczki, wiec z moja skleroza nie dam rady odpisac na wszystko co bym chciala ;-)
Przede wszystkim Viki, niezla ta anegdota, uchachalam sie troche z rana i z Jutrzenkowego piwka tez:tak:
Kata, no to brawo dla Kini - madra dziewczynka:tak: I Julcia praktycznie odpieluszona, brawo!:-)- to teraz za kase z pampersow mozna dzieci do przedszkola poslac hehe:-D
U nas w koncu tez sie z przedszkolem ruszylo cos (w koncu widzialam, ze ladnie pomalowane w srodku, ogrodzenia na plac zabaw zrobili i ponoc juz od marca ma byc otwarte (tylko jeszcze nie wiem od ktorego, ale mam nadzieje, ze w tym roku jeszcze hehe:-D)
No i tak idac za niektorych przykladem postanowilam sobie ze mlodej od przyszlego tygodnia pieluche sciagam:tak: Przynajmniej sprobuje... ;-)
Basia, fajna reklama i przy okazji duzego ruchu w interesie zycze!:tak: I przylaczam sie do pytania do Katy o te kominki - co to?

Kaya tez cos ostatnio przed spaniem wiecej nas wola, ale konczy sie zazwyczaj na tym, ze R ja kladzie, ona nie za bardzo chce isc spac, za pare minut ja do niej ide, troche pogadam i sie kladzie i w kilka minut zasypia... wynika z tego, ze trzeba miec sile perswazji!:-D
A Mloda od przeprowadzki spi sama w pokoju i jakos nie garnie sie do spania u nas (na szczescie!:-))!
I tak sobie mysle dziewczyny, ze jak chcecie dzieciaki nauczyc spac w ich wlasnym pokoju to lepiej to zrobic zanim pojawi sie dzidzia w domu, zeby maluchy nie kojarzyly ze to przez dzidzie zostaly przez Was "wykopane" z sypialni....

Weroniczka swietnie te stoliki Ci wyszly! Ja wlasnie tez lubie takie drewniane meble ale dla dzieci gole drewno, to takie bezplciowe lekko... Tak wiec swietny pomysl i super wykonanie!!! :tak:

Alex, dobrze ze poszlas do tego lekarza w koncu...nie ma sensu brac antybiotykow na wlasna reke...:tak:

A co do proszkow, to jak dla mnie to mocnych zabrudzen i tak zaden proszek nie dopierze:baffled: Ja od dawna kupuje tylko plyny, ale tez nie dla tego ze lepiej piora, ale sie lepiej rozpuszczaja w wodzie... I w ogole to w PL to zawsze kupowalam dobry proszek jedynie do bialych rzeczy , ktore mozna bylo prac w wysokiej temp., a do reszty, plyn do czarnych(na ciemne) i plyn do delikatnych (na kolorowe) z Biedrony(!!!).... A ze od zawsze uzywalam plynow zmiekczajacych(ale te to glownie niemieckie, chociaz biedronowymi nie pogardzilam:tak:), to zapach proszku ani intensywnosc mnie nie interesowala:-p...

A tutaj to jest dziwnie z praniem, bo moja pralka nie ma grzalki, tylko pobiera ciepla wode i prania sa mega krotkie jak dla mnie:szok:... Ma wlaz od gory i beben nie obraca sie tylko pierze ruchem posuwisto zwtotnym (bez zboczonych skojazen :-p)... I w ogole to sie nie moglam do tego przyzwyczaic, ale jak tak sobie pomysle, to wcale nie pierze to gorzej niz w normalnej polskiej praleczce:tak:
I tak w ogole to tutaj mamy wszystkie sprzety agd w mega rozmiarach... Wielkie pralki, suszarki, kuchenki, lodowy.... Dopiero naprawde to zauwazylam jak do PL przyjechalam bo mi sie wszystko mikrusie wydawalo:baffled::-D

No to se popisalam i ide do rodzicow zadzwonic, bo moj bratanek u nich na feriach, to chce pogadac.... stesknilam sie za nim...

A tak na marginesie, ma ktoras pomysl, co 10 latce na urodziny podarowac???? Odpadaja ksiazki, bo ona jeszcze jezyka nie zna.... O jakis drobiazg chodzi, ale ja nie mam pojecia co teraz dzieciaki lubia w tym wieku...

Milego weekednu zycze! (szczegolnie pani D.Z, bo widze ze bardzo go wyczekiwala:-D)... Ja tez zyje tylko weekendami, a dzisiaj R tylko pol dnia pracuje wiec bedzie troszke przedluzony..... :-)

Pryzy cmok!!! dziekuje i wzajemnieee:tak::tak:
mnie tez czeka kupienie prezentu dla 10-latki...wlasnie w lutym chrzesnica konczy dyszke...ale ja sie jej zapytam wprost-bo szczerze nie wiem co teraz w modzie :baffled::-D

Magdula no Ty bardziej z poludnia Wlkp.;-)nauczy sie zobaczysz!

i uciekam zyczac udanego łikenduuuu:tak::tak::-)bawcie sie laseczki,odpczywajcie,korzystajcie.....;-)
la vie est bella!:-)

oj kobietki kobietki, kominki to przysłowiowa kawka ;-)
teraz już zapamiętacie :tak::-)

pryzy u was wszystko balszoj jak u ruskich :-D a pranie wyprasowane wyciągasz z pralki? :-D;-)
magdula witaj! każde dziecko ma swój czas. my podchodziliśmy parę razy ale dopiero jak psychicznie ja się przygotowałam bo majtasów nakupowałam to kinia woła na nocnik :-D teraz może sikać bo mam ciuchy na zmianę :tak:
teraz siedzi na nocniku i bajki ogląda i co jakiś czas się podnosi bo jej dupcia się przykleja :-D
basia reklama extra! a co do zdjęć: najlepiej to robić z jakiegoś zewnętrznego serwera np. imageshack ;-)
alex to teraz się kuruj a nie śmiesznie czuj :-D zdrówka!
viki a ja nie czytałam bo mi się nie chciało :-p

kasia powinnam odgruzować mieszkanie ale zostawię to t. :-p
muszę poczekać na galaretkę do sernika, położyć małą spać i przy okazji siebie :-D
ledwo patrzę na oczy... :blink:

Kata-a co u Was pobojowisko było :-D ummm...serniczek.mniam
edytuję bo musiałam małemu ząbale wyszorować bo idzie no wanny.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja już ululałam dzieciątka i mam wolne:tak::tak::tak::tak:

Dziś do mieszkania pod nami wprowadziła się jakaś nowa rodzina z małym dzieckiem. Ciekawe czy jacyś fajni ludzie. Napewno dobrze wychowani bo mówią dzień dobry :tak::tak::tak::tak: Ich nastoletni syn również grzecznie się wita:tak::tak::tak: Zobaczymy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry