good evening

(Stefanka

)
ale jestem spracowana, jak ja nie lubie isc do pracy po dluzszej przerwie

.
Pojechalismy dzis na miasto bo chcialam kubie kalosze kupic, bylismy po 18 wiec tylko ccc i BOTI wchodzilo w gre ale nie mieli

. Podobno w Ambrze sa, zobacze jutro. Chcialabym mu kupic bo jak po deszczu jest mokra trawa i kaluze u nas przed domem to musze go pilnowac bo zbiega w wode. Dzis sie R z geodeta przez domem zagadal bo zacyznaja gaz kopac a kuba wszedl w kaluze i stal w wodzie po kostki

, w nowych butach

. Poza tym po deszczu po trawie bedzie mogl chodzic
Kasia 

super sie kuba modli

. Co do trampoliny to moja sis w tamtym roku kupila ale ja jakos nie moglam tam wlazis, jakby zawroty glowy miala, a wczoraj jak zlapalam bakcyla to sie wyszalalam

. Kuba zreszta tez, wcale wychodzic nie chcial, na szczescie oni maja z siatka ochronna na okolo wiec mogl tam siedziec do woli a ja tylko z tarasu patrzylam

. Fajna sprawa ale nie mam kasy na takie wynalazki, chociaz zaluje bo czytalam ze to dobre dla organizmu jest takie skakanie

.
Z tym psem to wspolczuje, kurde biedna psina. Jak tam Kuba, zasnal u siebie?
Kata w moze i moje pranie wstawisz :-):-)
Dotka alfabet

to ty zamiast do 4 latkow daj go do zerowki od razu

. A mie bedzie problemow potem zeby sie kuba do 4 latkow dostal. U nas to nie mozliwe do panstwowego przedszkola
Asia ale Ci zazdroszcze, u nas zadnych postepow, jak go posadze i akurat zrobi a poza tym to go pytam czy chce on mowi ze nie a chowa sie i sika po nogach

Aga ale smaka narobilas tymi plackami, chyba z rok nie jadlam

. I przykro mi z powodu wujka :-(
Pryzy a czemu do lekarza idziesz, chora jestes??
Stefankia widze ze Ty lubisz sie ze mnie posmiac ostatnio

, pojechac tam do Ciebie

. Zdrowka zycze
Paula zyujesz po tym weekendzie z D

i przywoluje reszte kolezanek do porzadku no no no
To i ja pochwale kube, a co

. U nas kolory znane na piatke, my mu duzo w zabawie pokazujemy i pytamy i zna: czerwony, niebieski zielony zolty bialy szary czarny brazowy rozowy. Wszystkie wie, nawet jak sie czyms bawi to mowi np niebieskie auto

Poza tym cyferki do 10 tez zna wszystkie. Uwielnia mowic jaka to cyfra. W sklepie jak widzi przy polkach ceny to mowi to jest jeden, to jest osie, itd. poza tym udaje mu sie doliczyc do 10

, troche z moja pomoca bo gubi 6 ;-)

. Ale do pieciu np palce liczy bez zajakniecia. To z kolei wspolna zasluga nasza i bajki Supercyfry

. W tv mowi cyferki a my mu piszemy a on zgaduje.
A od poniedzialku uczy sie czytac ;-);-);-)

i tabliczki mnozenia

i nie wiem co tam jeszcze lalunie

a wiem
ide spac bo sie tym postem zmęczylam
dobranoc, pchly na noc karaluchy pod poduchy

)