reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

soida tak jak piszesz nie kazda moze to tak mocno odczuc i zobaczyc jak Ty :tak: Przyklad? Ja i moj brzuchacz ;-):-D

reklama
Witajcie Grudnioweczki!
Ja wlasnie wrocilam z malych zakupow, polozylam malego i sie relaskuje;-)
Co do obnizajacego sie brzucha to u mnie trudno cos bedzie zauwazyc bo naprawde od samego poczatku moge tak sobie reke polozyc na plasko.Z Witulkiem w ciazy tez tak mialam i balam sie ,ze urodze za wczesnie ale okazuje sie ,ze taka moja uroda.
Wczoraj pokupowalam sobie juz wiekszosc rzeczy do szpitala i dzisiaj chyba zaczne powoli pakowanie.Wkurzylam sie tylko bo nie moge dostac tych gaci z siateczki w aptece.Kupilam wczoraj jedne ale to nie takie o jakie mi do konca chodzilo, tak to maja takie jednorazowe tylko, a te to mozna sobie nie wiem do czego zuzyc ale napewno nie do zalozenia na tylek po porodzie:dry:
Na wyjscie ze szpitala bede mial cieply pajacyk , kombinezonik(ale nie taki super gruby) no i fotelik ma taki spiworek na nozki, wiec mysle ,ze niuniek nie zmarznie;-)

Witajcie!!!:-)

Aneczka takie majteczki z siateczki ja kupiłam w centrum ETC na Zaspie, no tylko to od Ciebie troche daleko.Na pietrze jest sklep z artykułami dla dzieci.

A ja dzisiaj odpoczywam cały dzień, tylko rano posprzątałam a teraz sobie leżę i czytam gazetki:cool2:;-)

Dziewczyny miłego dnia!!!:tak:
papa

po prostu w wannie nagle brzuch mi sie tak splaszczyl strasznie. zaczelam sie smiac z Bobo i mowie mu zeby sie nie splaszczal, bo bedzie brzydal.
hahahaha soida to sie uśmiałam z "brzydala":-D:-D:-D
Co do fotek to chetnie obejrzymy i ocenimy obniżenie brzucholka, także czekamy...
A co do czapeczki to ja właśnie wczoraj kupiłam rozmiar 36, jak bedzie za duża to no problem bo itak podspód trzeba ubrać bawełaniną, a jak by Darusia miała główke większą to czapeczka sie troche naciąga, wiec tez no problem.

Magda dzięki, ja znalazłam też świetne żyrafki na pościeli i rożku...
Rożek mam taki tylko niebieski

A pościel miałam mieć taką ale już nie było zielonej...:-(

więc wziełam taką..

I musze Ci powiedzieć, że jestem cholernie zadowolona bo kolory są żywe jak na zdjęciach, a nie takie matowe i pastelowe jak przeważnie inni sprzedawcy mają.

Weroniczka ja ubiore maluszka w body, na to gruby miśkowy pajacyk, a nato kombinezon zimowy. Na główke oczywiście 2 czapeczki, cienka a na wierzch zimowa. No i owine go kocykiem (rożka nie biore, ewentualnie nosidełko z wózka) bo itak do fotelika malucha wpakuje;-)

Aneczka ja tez własnie byłam w aptece po podkłady i majciochy, mówie babie ze chce siateczkowe, a ta mi przynosi te z flizeliny:baffled: To jej mówie ze niechce jednorazówek bo takich nie wolno w moim szpitalu no to stwierdziła ze niemają:dry:
Jedna pare mam bo kupilam w sklepie, ale tez musze jeszcze dokupic ze 2.

Wiecie co byłam w szpitalu u mnie i powiem wam że fajowsko...
Poza tym że maluchy 24h/d z mamami (na noc nie zabierają dzieci, a chyba bym wolała:zawstydzona/y:) to wszystko inne ok.
Sale 2-3 os. z łazienkami, porody rodzinne i zzo za free no i super bo praktycznie nie musze brac nic do szpitala:szok: poza 2 koszulkami, majciochami i podkładami dla siebie, paczke pampersów i chusteczkami do dupci dla malucha to nic wiecej nie wymagają... Super, ja sie tam ciesze bo zmieszcze sie do tej mojej małej torby:-D

To rzeczywiscie u Was jest problem z majciochami :-) ja sie dzis pytalam polozna co musze ze soba zabrac :tak: i zadnych specjalnych majciochow nie trzeba, maja byc zwykle takie ktore nie szkoda bedzie wywalic :tak: To duze ulatwienie.

Ataata czemu chcialabys zeby zabierali dzidzie w nocy :dry:?
Ja na przyklad wole zeby byla ze mna :tak: bede mogla miec na nia oko caly czas ;-)

oooo same dobre wieści u Was ;-)
ciekawa jestem czy u mnie też nie trzeba będzie zabierać wszystkich rzeczy z listy, bo jak na razie mam spakowaną torbę podróżną ;-) trochę się tego nazbierało ;-)

my już po obiadku - pierożki z truskawkami, mniam mniam...
a teraz mięta bo zgaga wraca jak zły sen :baffled:

belka u mnie też albo majciochy siateczkowe, albo zwykłe bawełniane majtki, których nie będzie żal wyżucic..
No i położna mowiła żeby koszulki do porodu broń boże nie kupować nowej!!!!!, tylko wziąśc jakiś duży, długi, stary T-shirt którego tez nie bedzie potem żal wyżucić, bo bedzie napewno poplamiony itp, ciężko bedzie sprac to wszystko, a to tylko na czas porodu, bo potem na sali trzeba sie przebrac w koszulke świerzą, już taką najlepiej rozpinaną...
A co do tego że myślałam ze wezmą maluchy na noc, to niewiem, ale chyba poprostu sie boje że nie podołam... boje sie ze bede tak umęczona, a maluch bedzie co chwila płakał, że nie dam rady psychicznie i nie dam rady ani chwilki odpoczać... A jak by na noc zabrali to można spokojnie ochłonąc te pare godzin.
Wiem ze to brzmi jak bym była jakąś wyrodną matką, ale ja sie poprostu tego strasznie boje :zawstydzona/y: Wogóle nie boje sie porodu, bólu itp ale własnie tego że nie dam rady, że mi psycha klęknie;-):zawstydzona/y:
No ale mam nadzieje ze sie myle:tak:

Ataata jestem pewna ze kazda z nas ma jakies obawy :tak: ale tez przepuszczam ze kazda z nas bedzie umiala zatroszczyc sie swoim malenstwem :tak: bo kto ma wiedziec co jest dla maluszka najlepsze jak nie mama??? ;-)

A co do poscieli Ataata to bardzo ladna :tak:
a i o koszulce tez slyszalam :tak: tylko ze po porodzie to polozna nic nie mowila o jakis pizamach tylko luznych, komfortowych ciuszkach jak dresy i bluzka :tak:

Ataata spokojnie napewno podolasz wszystkiemu:tak: a zabieranie dzieci na noc mijaloby sie z celem bo z tego co pamietam chcialas karmic piersia tak?jesli tak to maluszka w nocy tez sie przeciez karmi, czasem tylko dwa razy w nocy ale na poczatku zwykle co 2-3h wiec jakby w nocy karmili go butla to mialbys problemy potem z karmieniem, laktacja i w ogole.Jesli chodzi o wysypianie sie to powiem Ci ,ze ja naleze do strasznych spiochow ale jak sie ma mala dzidzie to jakos starcza o dziwo sil na wszystko.Tak to chyba natura zaplanowala:tak::tak::tak:

reklama
uff Aneczka dzięki za pocieszenie, mam własnie taką nadzieje, że jak przyjdzie co do czego to wystarczy mi sił, a nie załamie sie i zaczne beczeć, że nie wyrabiam... Jestem strasznie słaba psychicznie i jak mi cos nie idzie to sie własnie załamuje, płacze i poddaje... Ale mam nadzieje że jak popatrze na buzinhke mojego maleństwa to nabiore sił na walke ze sobą i swoimi słabościami..

belka dresy?? U nas to raczej nie wolno, raczej dłuższa koszula i właśnie majtki przepuszczające powietrze, żeby krocze sie szybciej goiło i miało dostęp świerzego powietrza.

Do góry