pryzybela
Mama Kayi i Maxia
Ataata, u nas w szpitalu tez dzieci przebywaja 24h na dobe z mamami, przy czym (i mysle, ze to super rozwiazanie) polecaja poszukac sobie jakas zaufana osobe(maz, partner, kolezanka- niewazne kto) zeby po porodzie naturalnym przez conajmniej 6 godzin byla przy mamie i dzidziusiu i pomogla w razie czego zajac sie malenstwem, zeby mamusia mogla sobie odpoczac
Mysla, ze w zadnym normalnym szpitalu nie powinni miec nic przeciwko takiemu rozwiazaniu. Pewnie, ze nikt za Ciebie nie nakarmi kruszynki piersia, ale przynajmniej ponosi, poprzytula, czy przewinie i Ty nie bedziesz musiala w tym czasie wstawac
Mysla, ze w zadnym normalnym szpitalu nie powinni miec nic przeciwko takiemu rozwiazaniu. Pewnie, ze nikt za Ciebie nie nakarmi kruszynki piersia, ale przynajmniej ponosi, poprzytula, czy przewinie i Ty nie bedziesz musiala w tym czasie wstawac

ale mam za kare - obiad w mcdonald's - lenistwo nie popłaca - zaraz mi przełyk przeżre
a spakowalam ja juz z 3 tyg temu, Moj termin zbliza sie wielkimi krokami(3.12) i strach rosnie z dnia na dzien. I do tego zlosc. Obok szpitala jest szkola pielegniarska i nawet na spotkaniach z polozna siedzi uczennica ktora mnie wkurza bo mi glupio ja wyprosic a mam duzo pytan a wez i pytaj ja ta siedzi i dziwnie sie usmiecha. Wiem ze moge zaznaczyc ze nie zycze sobie studentow przy porodzie itd ale podobno tyle ze sobie pogadam. A ze jest ta szkola blisko wiem na milion procent spotkam sie w szpitalu z obsluga ktora sie uczy.I to mnie wkurza ze mi studenciki beda zagladac i na mnie sie uczyc bo ja nawet nie bede wiedziec o tym. Moja siostra miala ciekawie. poszla na wywolanie i przyszla do niej studentka z broszurka w reku czytala i wpuszczala jej zel.
Mozna powiedziec ze siedze i czekam jak na zbawienie a kazdy bol jaki poczuje to moze byc poczatek, wiec naslu****e nastepnych.Mimo ze zostalo mi kilka dni wg terminu staram sie codziennie zrobic sobie maly spacer. w razie czego dluga kurtka i tel w kieszeni.Dzieciatko od jakiegos czasu siedzi na lewej stronie brzucha kula sterczy i ogolnie glownie lewa strona jest wieksza. Przytylam 22 kg i pewnie pobijam nie jedna z Was;-).