reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dziewczyny u mnie nadal fatalny nastroj, nie wiem czy to okres czy nie bo to takie dziwne plamienie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: I zaczely mi wlosy wypadac i generalnie mam takiego dola, ze szok :-:)-:)-(

Myslicie, ze jak cos (np chusteczki do pupy/pieluchy) do tej pory nie wywolywalo uczulenia to nagle moze?? Bo z pupa Lukaszajest coraz gorzej, a wlasciwie to nie pupa jest czerwona tylko na dolnym podbrzuszu sa takie male zlewajace sie krostki i mam wrazenie, ze jest ich coraz wiecej i wiecej (choc B. twierdzi, ze caly czas tyle samo :zawstydzona/y:) Nie wiem co robie zle :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Generalnie przez ten nastroj nie moge zniesc jak Lukasz placze bo od razu mi sie wydaje, ze cos go boli albo jest bardzo nieszczesliwy i od razu laduje na rekach, obawiam sie, ze cala lozeczkowa nauka pojdzie przez to na marne.
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: A wczoraj tak jakos zalosnie mialczal, bo nie plakal ale tak wlasnie zalosnie mruczal, ze go nakarmilam w nocy 2 razy, choc juz przesypial noce bez karmienia.
W ogole czuje, ze wszystko robie zle i mam strasznie dosc :-:)-:)-:)-(

Soida, biedna, tulam Cię mocno. Pewnie hormony wracają do normy, tak myślę że to stąd nastrój, włosy i plamienie. Byłaś u gina? Nie obwiniaj się o nic, bo to Ci nie pomoże. Na pewno nie robisz nic źle! Przytulanie się do Łukaszka na pewno Ci pomoże, a jak wrócisz do formy to będziesz miała co robić :wink: I na pewno nic mu nie jest, tylko wyczuwa nastrój mamusi i reaguje niepokojem. Co do "pieluszkowej" strefy najlepiej skonsultować z lekarzem, a czasem sie zdarza że w pieluszka jest nasączona jakimś innym balsamem i dziecko tego nie toleruje.

reklama
soida jest jeszcze taki jeden sposób choc nie wszyscy go teraz pochwalają kiedyś no tak ze 30 lat temu kapało się dziecko w proszku troistym można to jeszcze kupic w aptece ale teraz jakoś inaczej się nazywa to bardzo wysusza wszystkie krosty ale tak jak mówie moja pielęgniarka położna była przeciwna

ja tez odpływam mały strasznie niespokojnie śpi już oczywiście na jedzenie się obudził jak zwykle 23 tylko kilka razy ucieszył mamusie i pospał dłużej ja nie wiem zjadł 189 kaszy i jeszcze je w nocy ze 2 razy on chyba nigdy nie zacznie oprzesypiać nocy:baffled::angry:

Mój Młody cały czas śpi... Kurcze już sama nie wiem czy Go budzić czy nie...
Boję się, że jak Go teraz nie obudzę to w nocy będzie szalał. Z drugiej strony jak Go obudzę to może później nie będzie chciał zasnąć. Nie wiem co temu mojemu dziecku odbiło z tym spaniem ;-)
A tym co już idą spać bądź już śpią życzę stosunkowo udanej nocy ;)

Matko dopiero skonczylam czytac bo ciagle mi stron przybywalo. Niestety nie pamietam co kto pisal ale mysle zedzis mi wyjatkowo wybaczycie. Napisze tylko co pamietam.

Soidka moj synek po urodzeniu mial jakies krostki na czole i jak byla srodowiskowa to kazala go wykapac albo w krochmalu albo w czyms o nazwie nadmanganian potasu (chyba dobrze napisalam), do jest w tabletce ktora sie rozpuszcza w wodzie i dolewa do wanienki i to barwi wode a fioletowo. Maemy krostki zeszly. Moze powinnas pokazac to lekarzowi.

Co do bucikow to moj synek nosi na kazde wyjscia, zeby nie miec golych stopek. Buciki dostal w prezencie w rozmiarze 10 cm to chyba nr 17. Bardzo latwo sie je wklada bo maja mocno odchylanby jezyk.

Ne wiem kto pisal o spacerowce X-landera ja tez mam model XA i podoba mi sie ona i mam nadzieje ze do przyszlego roku nam posluzy, my jednak nadal gondole uzywamy.

A u nas wczorajsze eksperymenty ze zmiana godzinki kapieli nie udane, maly jak zjadl o 20 to przebudzil sie o 4:30 i nie bardzo mogl zasnac oszukiwany smokiem wiec zrbilam mu 90 mleka zjadl i od razu zasnal dalej i wstal o 8. Dzis juz wrocilismy do starych zasad kapania po 21:30 i pospimy do 7.

A wiecie ze zauwalym w kosciele ze jedno dziecko nie bylo polewane woda, normalnie ksiadz je wymienial, sparowal olejkiem, nakladam szatke, robil znaki krzyza na glowce ale nie bylo chrzeczenia z wody. Dziwne nie ????, moze wiecie czemu tak moglo byc. My podejrzewamy ze dziecko moglo byc w szpitalu po porodzie chrzczone z wody bo moze cos bylo nie tak przy porodzie i moze drugi raz juz nie polewaja woda. Ale nie wiem czy to mozliwe.

Viki pewmie u Was ciezko ze smoczkami Aventa bo maly na cycku i na miekkich smoczkach a te sa silikonowe i dlatego. Kazdy maluch ma swoje wymagania, u nas smoczki sa super, wczoraj kupilam nr 3 z trzema dziurkami i maly bez problemu sie przestawil, a kaszke umie pic tym 3-przeplywowym nawet na ustawieniu III. Czytalam o tych smoczkach ze one sa szerokie bo sa tak specjalnie zrobione zeby zmuszac dziecko do szerokiego otwarcia buzki i podobno wymagaja podobnego ssania jak piers, ale widac Pawelkowi t nie lezy.

A czy w Waszych parafiach daja pamiatku chrztu??. Nasz Kubulek dostal taka kartke formatu A5 z napisem ze to pamiatku chrztu jest data kto chrzcil kiedy, jaka parafia i nazwska rodzicow. Pierwszy raz sie z tym spotkalam w naszym regionie. Fajna taka pamiatka, to troche nietypowe u nas ale my podlegamy pod kosciol garnizonowy tj parafia wojskowa gdzie pracuja kapelani wojskowi a ni zwykli ksieza i jest duzo lepiej niz w zwyklym kosciole. Fajne maja podejciie i bardzo sie ciesze ze po przeprowadzce zmienilismy parafie. Co prawda kosciol jest w budowie i narazie za kosciol sluzy taka calka na plebani ale i tak jest lepeij.

Dobra uiekam spac bo troszke zmeczona jestem dzisiejszym dniem. Slodkich senkow. Do jutra.

reklama
agata:-) ty wiesz:wściekła/y::angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
viki wiem wiem... trzeba trąbic i bąbić chyba:-D

soidka nie smutkuj sie jestes najkochańsza mamcia dla Łukaszka i koniec kropka!! Z krostkami bym poszła do lekarza a kudły mi tez lecą garściami od jakiegoś tygodnia:wściekła/y: a co do marudności Łukasza to cos jest z dziecmi naszymi bo tu nagle wszystkie marudne sie zrobiły... może żabek, a moze mały wyczówa Twój stres..? Moja Daria doskonale wyczówa mój stres i wtedy mam tragedie w domu bo płacze non stop o nic.
Bedzie dobrze nie smuc sie kochana

Do góry