reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Kasia kurcze ale z Ciebie dzielna dziewucha:)) Super ze potrafisz patrzec w przyszlosc z usmiechem. Dobrze ze sie nie zalamujesz.
I nawet nie probuj siebie obwiniac za poronienie!!!!!! U mnie w rodzinie np. jest tak ze kazda z nas co najmniej raz poronila, nawet nie wiem czemu tak jest. Kuzynka to donosila dopiero piata ciaze.

Jutrzenka u mnie tez byla sytuacja ze jak ja poronilam to moja siostra za kilka dni sie dowiedziala ze jest w ciazy i tez nie wiedziala jak powiedziec mi o tym. No ale przeciez cieszylam sie z jej ciazy mimo ze cierpialam po stracie swojej:(

Viki wiesz ze ja chyba mam to samo co Ty, tzn Marcel ma to samo co Pawelek:) Wczoraj sie skarzylam ze nic nie jadl a w nocy jadl co 3 godziny i to z dwoch cycow za kazdym razem, nad ranem to chyba nawet juz mu mleka zabraklo bo mialam bardzo miekkie piersi a Marcel sie denerwowal przy cycu.
Kurcze nie wierm co teraz zrobic zeby sie przestawil

kasienkajojojo my juz 4 dzien czekamy na kupke. Ja dalam Marcelkowi zupke jarzynowa, a ze wczesniej tego nie jadl to mysle ze to przez to. Ale poki maly nie ma bolu brzuszka to narazie nic nie robie, tzn dalam mu juz troszke utartego jablka ale tez nic, narazie pioczekam:)

reklama
sylwia.m - Majka nie wytrzymałaby 4 dni. Kiedyś jeden dzień nie robiła, ale drugiego jak zaczęła płakać - normalnie tak jakbym ją ze skóry obdzierała.... no i wtedy poszedł w ruch czopek glicerynowy i od razu się uspokoiła.
teraz już wiem, że nie mam co czekać jednego dnia dłużej......
pediatra mi powiedział, że u dzieci po skończeniu 3 m-ca przestawia się jakoś żołądek i takie zatwardzenia mogą mieć miejsce. No, ale ja bym wolała żeby ich nie było....:-)

kasienkajojojo rozumiem Cie! czesto lekarze mowia ze cos jest normalne, ze minie ale zadna matka nie lubi patrzec jak jej dziecko cierpi i stara sie ze wszystkich sil zeby temu zapobiec.
Jak widzialam ze Marcela meczy kupka i bolal go przez to brzuszek to dawalam mu herbatki rumiankowej. Mozesz tez zrobic Majce masaz brzuszka, moze to cos pomoze:)

No właśnie herbatka rumiankowa jakoś nie działa na Majkę..... Jak pije koperek duuuużo to wtedy jakoś łatwiej jest z brzuszkiem. Ale i tak raz na jakiś czas jest problem ;-(
Co do masaży to ja bym chciała, ale Majka ma w nosie te moje masowanie. Coś mi się zdaje, że ona sama sie masuje w ciągu dnia, bo prawie nic nie śpi i ciągle macha łapkami i nóżkami ;-) taka coś żywa jest......

Kochane mamusie, tatusie, e-cioteczki forumowe.
Zapewne czytałyście o powstającej Fundacji (a dokładniej Stowarzyszeniu) działamy już jak możemy chcąc pomóc naszym forumowym dzieciaczkom - Zosi i Maciusiowi.
Bez Waszej pomocy nie uda nam się to. Wystawiamy na allegro różne różności, zresztą sami zobaczcie NASZE AUKCJE,
Jest nas tu prawie 30 000, jeśli każdy z nas wpłacił by złotówkę na Maciusia i na Zosieńkę, to Maciuś miałby już zebrane pieniążki na operację (została by niewielka kwota do uzbierania) a Zosieńce moglibyśmy kupić potrzebny sprzęt.
O Zosiaczku przeczytacie na STRONCE ZOSI
A o Maciusiu na STRONCE MACIUSIA
Możecie nam również pomóc przekazując rzeczy na aukcje. Przygotujcie paczkę, wyślijcie ją do nas a my porobimy zdjęcia, opisy i wystawimy przedmioty
Z góry dziękujemy za Waszą pomoc
Jeśli macie jakieś pomysły, pytania piszcie na wątku FUNDACJI

reklama
moje dziecię o dziwo zasypia bez problemu ale to dopiero od kilku dni wreszcie chyba zajarzył ze to pora snu o 20 po kąpieli po jedzeniu 15 min i śpi niestety tylko 3 godz nie mogę go jeszcze przeciągnąć dłużej

Do góry