reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Mój zauważa swoje stópki, ale do buzi nimi nie dosięga ;-)
Ależ mi się nudzi w domu... T. ogląda telewizję, Oliś śpi, a ja szukam dla Niego jakiejś fajnej maty, ale żadna mi się nie podoba...

reklama
WRESZCIE JESTEM!!!!:-)
Odkopałam się choć było ciężko:-p...
Oczywiście znów sama do soboty:-(, ale cóż zrobić. Za to weekend był fantastyczny;-);-);-)....tacy stęsknieni byliśmy...hehehe:-D:-D:-D.
Wiktor był dla tatusia bardzo łaskawy...w niedzielę spaliśmy wszyscy do .....11.30:szok::szok::szok: (z mała przerwą na karmienie o 8.30), a dziś bez przerwy do 9.30!!!! No i wczoraj obeszliśmy z małym centrum handlowe...on u taty w nosidełku Baby Bjorn (które swoją drogą okazało się rewelacją!!!!:-)) bez płaczu, złości a nawet w końcu w nim usnął...taki biedak połamany:laugh2: Kochane dziecko!!!:-) Zobaczymy jak mamusi da sobie pospać w tygodniu....

A tak poza tym to dziś moje dziecko powariowało całkiem....ataki histerii, wrzaski przy jedzeniu, a i z usypianiem po kąpieli był problem bo przez 40 minut walczył z zabawkami w łóżeczku:crazy:. I jeszcze znalazł nowy sposób na okazywanie złości....czerwony, prosty jak słup telegraficzny i syyyyyyczyyyyy na matkę:angry::angry::angry::angry:. Masakra jakaś...........

A teraz odpisuję (korzystając ze ściąg żeby nikogo nie pominąć):-D:

Po pierwsze Sto lat dla dzisiejszych Solenizantów Pawełka i Kubusia:-):-):-)
Stefanka coś Ty....Rysio z Klanu jest tragiczny....:sorry2:

Ataata kurcze przykra sprawa z tym wózkiem...ale ten nowy co znalazłaś superowy:-). No i gratuluję postępów w usypianiu i tak zdolnej Córeczki która znów jako pierwsza z naszych dzieciaczków pochwaliła się umiejętnością PISANIA!!!!!:laugh2:

Grzechotka jeśli chodzi o bujaczek to mam identyczny jak Ewcia i u nas super się sprawuje...no i fakt że jest do 18 kg więc trochę posłuży:tak:. a buciki fajowe:-)

Ewedja rozumię doskonale Twoją tęsknotę za mężem...ale musisz być dzielna, tak jak Wasz synek...który ładnie sam usypia i dzielnie znosi szczepienie;-)

Pryzybelka gratuluję udanej podwójnej uroczystości!! Super niespodziankę miała rodzinka...a mina teściowej musiała być po prostu zabójcza:-D

Elcia nie martw się....do czwartku szybko Wam zleci:-)

Sylwia buciki super!!! A odnośnie imprezy bez dziecka to ja marnie to znoszę...byłam raz....i powiedziałam że póki co wystarczy...natęskniłam się tylko:zawstydzona/y:

Viki u nas smoczki Aventu sprawdzają się w 100%, może dlatego że Wiktor praktycznie od początku był na butli....
A no i pochwal się tym prezentem od męża....ohhhhh...jakie to romantyczne:-)

Kasia fakt, fakt....masz złote dziecko!!!! A że leje na Ciebie....najwyraźniej tak Ci serce okazuje:-D...mój Wiktor robi to samo:tak:

Paula to Wam kochana Babcia super prezent sprawiła!!!:-) No i współczuję wczorajszego kaca:baffled:...tak to już z nami będzie póki co...ekonomiczne się zrobiłyśmy przez tą abstynencję:laugh2::laugh2::laugh2:

Ewcia Mojemu Wiktorkowi też się pocą czasem stópki...zwłaszcza w jednych bucikach Disneya....i karczek też ma często spocony po kąpieli, przy jedzeniu zwłaszcza jak strasznie się przy tym wiertoli:tak:

Aneczka współczuję Ci tej ograniczonej diety....ale cóż się nie robi dla tych naszych dzieciaczków:-)

Jutrzenka świetnie, że i Wam się imprezka udała, a że Kubuś grzeczny to chyba wszystkie wiedziałyśmy jeszcze przed tym, jak o tym napisałaś:-):-):-).
U nas pamiątka też była...tzn. taki większy obrazek z datą, parafią i nazwiskiem księdza....:-)

Soidka fajnie, że wyszłaś z tego paskudnego doła co Cię dopadł....oby już nigdy nie powrócił:-).
A i u nas jest 6.12 Mikołaj a 24.12 Gwiazdka....a od tego roku Wiktor bo się w Wigilię urodził:rofl2::-D:rofl2::-D.

Magdalenka mój Wiktor tez nie zaśnie przykryty, a w nocy i tak się potrafi ze wszystkiego odkopać....ale jego dni są policzone...bo śpiworek lada dzień przyjdzie;-);-);-). No i trzymaj się tego dobrego humoru!!!!;-);-);-):-):-):-)

Weroniczka my jutro mamy szczepienie:-:)-:)wściekła/y::wściekła/y:....już mnie z tego powodu nosi:crazy:. A odnośnie kaszek.....u nas także KLEIK jest najlepszy:-):-):-)

No skończyłam............uffffff.....kurcze, ale teraz widać jak nas na tym forum dużo:-D:-D:-D
Dobra...lecę się kąpać i zajrzę potem;-)

my mamy taką marna matę Kubuś dostał w prezecię sama bym inna kupiła ale odpicowałam mu ją troche dokupiłam zabaweczki z klipsami a jak popsuła się karuzela to dodałam jeszcze misie z karuzeli teraz ma wypasioną mate:-D:-D

ja już męczona strasznie jestem i gardło mnie boli więc idę spac
miłej nocy życzę wam i do jutra

nasza Pani kierowniczka Ataata może być pouczona za tak zwane nie dopilnowanie użytkownika.
:crazy: ja wam dam kierowniczke czy szefową:crazy:

Do Ataaty - Agatko pisałaś że dajesz Darusi 8 kropli D3 a nie widzisz poprawy, a dajesz jej te kropelki do mleczka, albo karmisz zaraz potem? Bo wit. D musi się rozpuścić w tłuszczu inaczej jest nieprzyswajalna. A dzisiaj się spotkałam z koleżanką, która podaje D3 bez mleczka i się dziwi że dziecko ma krzywicę i pomyślałam sobie o Was.
Madziu ja daje 8 kropelek, 3 rano i 4 wieczorem i podaje na łyżeczce zawsze tuż przed jedzonkiem, a potrem jeszcze na ta łyżeczke leje troszke mleka żeby miec pewność że cała zawartośc wylądowała w buźce... tylko że rano podaje wit D i Cebion na jednej łyżeczce, ale to chyba niema znaczenia bo lekarka nie kazała dawać osobno... dodatkowo daje tabletki Ossopan i ich nie wolno właśnie łącznie z wit D.
A no a co do artykułu, to ja nie dajeVigantol-u tylko Devikap, niewiem czy to coś innego? Chyba tylko nazwa inna??
Weroniczka gratuluje ząbka:tak:, u nas narazie tylko biała plamka na dole:-)

Dziewczynki musze sie pochwalić:tak:
Zrobiła dziś interes stulecia!!
Kupiłam ten wózek co pokazywałam tylko w koloże grafitowo-pomarańczowym. Co sie okazało babka z Krakowa która mieszka osiedle obok mnie:szok: powiedział ze za 500zł wózek do odbioru, więc poszłam pooglądać i tu kolejny szok:szok:
w zestawie:
- wózek w stanie idealnym z wymienionymi kołami nówkami,
- fotelik samochodowy z bazą
- nosidło
- osłonka na nózki na zime
- folia przeciw deszczowa
- torba w tej samej kolorystyce z przewijakiem
- wszystkie bajery typu osłonki na szelki, zagłowki itp
ale co najlepsze... drugi zestaw tapicerki i do wózka i do fotelika (grafitowa z wstawkami w krateczke niebiesko różówą):szok::szok::szok: poprostu wszystko x2, moge sobie zmienic tapicerke i mam tj nowy wózek:-)
Poprostu byłam w szoku, jestem tak zadowolona że jak tylko pomysle o tym wózku to sie ciesze i co chwile łaze i na niego patrze:-D:zawstydzona/y::rofl2:

Ale to chyba wynagrodzenie za tamtego grata od tej pipy!!! a pipa mi dzis odpisała, bo jej pocisnęłam w mailu (ale grzecznie), to mi napisała "widziały gały co brały":wściekła/y::szok: co za babsko.... ale ja już jej odpisałam tak że jej w pięty pójdzie:-D

Kasia mi sie strasznie podoba mata Ewci... ta krówka taka pomarańczowa... jest boska

Mówisz, że je tylko to co mu pod nos podstawisz?? Hehehe, ja bym to wykorzystała i jakiś kawał mu zrobiła :-pMoże wtedy zacząłby przygotowywać posiłki dla swojej ukochanej żonki ;-)

Wiesz, on calymi dniami pracuje a ja wydaje tylko ta kase wiec nie miałabym sumienia gonic go do gotowania jak wraca taki zajechany:-:)-:)-(

kochane a czy wasze dzieciaczki smakuja swoje stupki, bo moj Zaki dzis zorientowal sie ze siega nozka do buzi i "obgryza paznokcie" hahaha

moj jeszcze nie, ale dzisiaj jak mu buciki zalozylam strasznie sie im przygladal wiec moze to jakis postep:-);-)

No no Monia jestem pod wrazeniem dlugosci postu:szok::szok::szok: Tak sie wlasnie zastanawialam czy czytajac robisz sobie notatki??:-):-p

Ataata to dawaj zdjecia tej wypasionej furki:-):-)

No właśnie Agatka fotki poprosimy ;-)Gratulujemy udanej transakcji :-)
A co do maty to ja nie wiem jaką Ewa ma, mi się marzy jak najbardziej kolorowa, zabawek nie musi mieć dużo bo i tak sama Młodemu pewnie podoczepiam te co lubi najbardziej, melodyjek też nie musi mieć, ale musi być koniecznie okrągła i na krawędzi musi być taka troszkę podwyższona, żeby mi Oliś z niej dyla nie dał ;-)
Aaaaa i oczywiście jak największa ;)

dla odprężenia Kochane z innej beczki ;-)
czy u Was też jest pełnia? oto mój widok z okna, z księżycem jak balon

MONIA ORDER WYTRWAŁOŚCI ZA POSTA ;-)
JESTEM POD WRAŻENIEM!

Ataata ;-) no niezły handlowiec z Ciebie. Super, że udało Cię się taki wypasiony wózeczek kupić.

Sylwia ja jak tak musze nadrobic kilka sron jak Monia to w jednym oknie mam otwarte forum a w drugim odpowiedz i pisze do Was a w drugiej przegladarce czytam i na biezaco odpisuje :tak::-D:-D. Monia pewnie podobnie, albo moze w Wordzie pisze i potem kopiuje.

Ataata gratuluje udanej transakcji, dawaj foty.

Monia super ze sie weekend udal, pomysl ze jeszcze 4 dni i znow weekend :rofl2::rofl2::-D.

Ewedja moj malec jak mu zaloze na nozki takie kolorowe botki to na nie patrzy ale jeszcze nie lapie sie za stopki ani nie pcha ich do buzi.

A to nasza furka

348080901.jpg

A tu mata Ewci... Ewcia chyba moge pokazać..:zawstydzona/y: poprostu jest boska i mówie o niej Kasi:-)
MATA EDUKACYJNA / KOCYK + PAŁĄK /PLAYGUM KRÓWKA (348465706) - Aukcje internetowe Allegro
Kasiu a czemu koniecznie okrągła?? jesli mozna spytac?

reklama
Sylwia, Jutrzenka od sobotniego południa do dziś miałam do nadrobienia 40 stron!!!!! I robiłam sobie notatki na karteluszkach:-D:-D:-D...chyba żadnej nie zgubiłam???!!!:-D:-D:-D

Ataata to Ci się trafiła okazja!!! Gratulacje;-);-):-):-):-) Szkoda tylko że tamten wózek to taki niewypał:-(

Do góry