reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Dobry wieczór...
Przyznaję się bez bicia - nie nadrobiłam - nie mam czasu i nie liczę że będe miała :zawstydzona/y::-(:sorry::baffled::crazy:
Więc chociaż do Was napiszę, żebyście o mnie nie zapomniały :-)
Po pierwsze Wszystkiego Naj Naj dla 11miesięczniaków!
Po drugie Dużo dużo zdrówka dla chorowitek i chorowitków!
pogoda teraz taka że się chyba nie odpiędzimy od zarazków :no:
My dzisiaj bylismy na zakupach - tragedia - przedświąteczny szał! Przedzieraliśmy się z trudem przez te tłumy. Pojechaliśmy kupić lodówkę, bo nasza to ledwo się zamyka i stoi. No i oczywiście wróciliśmy z niczym.
Ale mamy na oku dwie firmy gorenje i indesit. I tu prośba o radę, jeśli któraś z Was miała lub ma do czynienie z lodówkami tych firm...co o nich wiecie/sądzicie?? Prosze prosze...będę wdzięczna!
Od kilku dni w ramach oszczędności gotuję dziecku obiadki, zamiast słoiczków...robiąm to oczywiście po nocach - średnia przyjemność , więc dzisiaj zrobiłam zaps na cały tydzień i takim sposobem niewiele mi z niedzieli zostało.
Jutro do pracy i aż mnie skręca ...nie chceeeeeee!

U nas z myciem ząbków nie ma problemów - Wiktorek bardzo to lubi i zawsze w kąpieli nawet sam się upomina.
Z gadaniem to u nas średnio...jak się poprosi; "Wiktorku powiedz..." to powie, oczywiście te podstawowe najprostsze słowa. A tak sam to raczej po swojemu gada.
Co tam robicie??

reklama
Magdalenka ja mam lodówkę Indesit ale nie powiem czy jest dobra bo mam ją od tygodnia:-p:-D:-D:-D Ale mam pralkę tej firmy:tak: Od trzech lat działa bez zarzutu:tak:
Szkoda, że taka zajęta jesteś:-( Ale cóż, my to rozumiemy i pamiętamy o Was:tak:

Marcel to ostatnio nie pozwala nawet zbliżyc się ze szczoteczką i nie wiem jak sobie z tym poradzic:-( nie chcę robic tego na siłę bo to tylko pogorszy sprawę:-(

Witam sie i ja wreszcie

Przeczytalam ale chyba nie odpisze bo padam, caly dzien prawie na zakupach :szok::szok:

Madzia ja kupilam lodowke LG i bardzo mi sie podoba, mam ja dopiero ze 2 m-ce ale jest fajna, przede wszystkim BEZ SZRONOWA tzn nie wymaga rozmrazania, ma komore no frost, kostkarke do lodu i wyswietlacz lcd i tam sie ustawia temperetury, oddzielnie lodowka, zamrazarka i komora no frost. Tez szukalam dlugo, nie mam nic z tych firm co podalas, mi sie osobiscie Gorenje nie podobaly bo sa takie takies zolte w srodku

Ja mam taka
LG GR-B459BTJA - RTV EURO AGD Lider rynku RTV i AGD w Polsce

Paula gratki dla Julci

Moja gadula tez gada ale bardziej po swojemu tylko podstawowe slowa typu mama tata mowi dobrze
A i jest na etapie tanczenia, jak slyszy muzyke to sie buja na boki i nogi przestaiwia i tany tany robi i sie cieszy :-D:-D:-D i brawo bije

I nie wiem co jeszcze, ide zaraz spac

Magdalenka z czasem wpadniesz w rytm ja też rzadko przebywam ale jak mam tylko wolną chwilkę to czytam i nadrabiam

Sylwia z czasem się przekona może zmień na początek szczoteczkę czasem takie małe bąbelki maja swoje wymagania jesli chodzi o kubek czy to o szczoteczkę może da sie przekonać

Asiacur ja bym na twoim miejscu kupiła maść rozgrzewającą on jest od 6 m-ca życia w aptece smarowała 2 razy dziennie plecki i klatkę i klepała oczywiście tylko plecki to naprawdę to pomaga wiem bo Madzia dwa razy miała zapalenie oskrzeli i szybciej ten kaszel jej mijał no i oczywiście syropek na kaszelek to ja polecam nadal HEDELIX naprawdę dobry

Paula ja tez zwalam na tatusia ;-) Jak moj mąż pyta czemu one się nie słuchają czy tam rozbrajają to zawsze mu mówię że mają to po nim

Jeśli chodzi o gadanie to Madzia mówi Tata, Mama, Baba, DaDa, lala i swoim sloganem
A ja szykuje się na moi ślub kościelny który odbędzie się 10 Stycznia nic wielkiego żadna wielka mi impreza za to Madzia będzie laska bo to tez jej dzień chrzciny

Jutrzenka .. my niestety mamy ograniczenia finansowe i "miejscowe". No głównie raczej chodzi o miejsce, bo kuchnie mamy mikroskopijną. Teraz mamy lodówkę 140 cm wysoką a nad nią szafki. Najwyższa lodówka jaka się zmieści to 156 cm i max. 60 cm szerokości. :baffled:

A jeśli chodzi o tańce to cos co Wiktorek lubi najbardziej :-)
poniżej mała próbka umiejętności miłośnika shaggiego (niestety jakośc komórkowa i speszony główny bohater :-D)

Ostatnia edycja:
Sylwia - ja miałam ten sam problem z myciem ząbków, tzn na początku to nie było żadnych - Jasiek uwielbiał jak mu myłam ząbki i wpadał w histerię jak był koniec. Smakowała mu chyba pasta. Po jakimś czasie zamykał buzię i mogłam się wysilać i nic z tego. Więc odpuściłam mu na kilka dni to mycie i potem dostał szczoteczkę w rączkę, bez pasty i sam "mył" sobie ząbki, albo raczej żuł szczoteczkę. Po jakimś tygodniu zaczęłam mu myć znowu i jest OK. Otwiera buzię a jak ja skończę mu myć to dostaje szczoteczkę i jeszcze poprawia po mamusi :-) jak narazie wszyscy znowu happy

To chyba wszystkie nasze dzieciaczki są na etapie tańcowania ;-) Mojemu duuużo brakuje z umiejętności do Waszych dzieciaczków, ale jeśli chodzi o taniec to ekspert pełną gębą :-D:-D:-D Dziwię się, że głowa mu przy tych tańcach nie odpadnie, próbowałam tańczyć w ten sposób co Młody i po kilku sekundach już miałam kręcioła ;-)
Oliś o dziwo zasnął o 22:30, ale jakoś tak na cud nie liczę i pewnie od 2 znowu będzie jazda, no cóż T. ma budzik ustawiony na 4:30, więc pewnie budzik będzie zbędny, bo już z Olisiem nie będziemy spali :-p

Dzień dobry poniedziałkowo:-D:-)
kasia- no i jak nocka dzisiejsza?:sorry:
magdalenka- co do lodówki to ja ci nie poradzę bo ja mam stary 20 letni MIŃSK,
asia- zdrówka dla Filipka:tak::tak::tak:
U nas mycie ząbków jakoś idzie, Łukasz najbardziej lubi sam gryźć szczoteczkę. A gada po swojemu takie blabla, mówi mama jak coś chce, tata jak jest wesoły, baba, niunio, lala, zaczyna szczekać jak piesek, jak zobaczy w ksążeczce:laugh2::laugh2:, daj, to, tak, nie. Nie mogę go nauczyć klaskania rączkami:no::no::no::no:.
Miłego dnia mamuśki:-):-):-):-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry