reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
a my wrocilismy
kal.aga pojechalismy po polke na ksiazki i oczywiscie do G pokoju kupilismy pare dupereli :)
i te poduszke plaska co kata-woj polecala ale ledwo ci sie wyrobilismy bo stalismy w ogromnym korkuuuu.
asiu miodziu no niestety za pozno sie zglosilas hehehhe
sylwia bo to tak jest, wydaje nam sie ze bez dzieci by bylo spokojnie i przyjemnie ale okazuje sie ze po 3 godzinkach sie teskni :))
kacha wawa zazdroszcze rozpieszczania !!!!!
i nie wiem kto tam jeszcze cos do mnie pisal?? pewnie nikt!!

Czesc. Ja sie tylko przywitam i oglaszam, ze ide spac, a potem o 5 rano wstaje i w droge... do Polandii oczywiscie.
W miare mozliwosci postaram sie odezwac.

Sylwia- taki lobuziak, a teskni sie nie?:tak::-D
Kasia- dobre o tym kocie i facecie....:-D:-D:-D A Rufik ladnie wam nalobuzowal....:sorry:
Kacha- no ja tez uwazam tak jak dziewczyny- Ty odpoczywaj, a niech prezesika wszyscy inni bawia....:tak::tak::-)

No i dla niewymienionych buziaki:-)

Dobra, ja spadam.... udanego wrzesnia i pazdziernika, hi hi....:-D:-D:-D

i ja się przywitam!

u nas piękna słoneczna jesień :tak: aż się chce spacerować!

paula pytałam o pieluchę bo mi kinia raz tak zasnęła i jej nie zmieniałam bo by mi się wybudziła i nie wiem do której rajcowała ;-) u nas jak młoda jak śpi to ja jej nie ruszam :-D
stefcia i jak podusia się sprawdziła?
dota jak po parapetówce?

u nas odstawiania c.d. tzn. musztarda działa ;-) już nie smaruję (wystarczył ten raz na początku) i teraz tylko mówię, że cycuś niedobry i boli :tak: ciągnie już tylko w nocy i w dzień przed drzemką - w końcu... tak to se mogę karmić ;-)

choróbsko prawie pożegnaliśmy, jeszcze mi kaszle i chyba pójdę z nią na osłuchanie do przychodni bo to za dlugo trwa :sorry: kataru nie ma, nic ją nie boli, nie gorączkuje tylko jak zakaszle to przestać nie może

miłego dzionka!

Dzień dobry.
Nadrobiłam zaległości. Dobrze, że nie było dużo. Widzę, że też korzystałyście z pięknej pogody i to może dlatego tak malutko.

Najważniejsze Paula co robisz z Juleńką że tak super Ci śpi. Ja już powoli wysiadam. Od piątku między 23-24 Alex budzi się z takim strasznym płaczem że nie można go w ogóle uspokoić. Trwa to jakieś 15 minut, potem otwiera oczy "mama piciu", napije się, weźmie misia, smoczek, pieluszkę i zasypia. Normalnie nie wiem co mam robić. Poradźcie coś...

Sylwia
- przykro mi z powodu dziadka, ale cieszę się że już lepiej. Alex ma całkowitą rację, jak jest maluszek cały czas przy Tobie to masz serdecznie dosyć, ale jak tylko na jakiś czas traci się go z pola widzenia to biorą straszne tęsknoty.

Kata.woj
- powodzenia kochana w odstawianiu od cyca. Na pewno jesteście dzielne i pójdzie bez większych problemów.

Kasia.maj
- mi też lekarz powiedział, 2-3 cykle, więc może tyle trzeba żeby organizm się trochę podreperował, ale dziewczyny mają rację, co ma być, to będzie. Tak że wiesz, STARAJCIE się!!!, my też już pracujemy więc może będziemy razem rosnąć jak baloniki ;-):-D. Poza tym dziękuję Ci - tylko ty o mnie pamiętałaś przez ten czas jak mnie nie było. Milusio...

Jutrzenka
- super że imprezka się udała.

Kasieńko
- witaj w Polsce i pamiętaj, korzystaj z rozpieszczania póki możesz...

Poza tym to mam straszne zaległości we wszystkim... Nie mogę z niczym się wyrobić. Mam zamówienia na biżuterię i normalnie nie mam kiedy robić, bo żeby uspać moje dziecko to ostatnio graniczy to z cudem - średnio ok półtorej godziny. Ostatnio już go zostawiłam, że nie będzie spał w południe to o 17 zasnął na spacerku, naszczęście tylko na pół godz. Wczoraj cały dzień wołał do ubikacji. Normalnie zostaliśmy w szoku. Ale super. Oby tak dalej, choć dziś trzeba było go pytać czy chce iść...

Dobrz to na tyle, bo tak jak napisała Kasia maj - znów tego nikt nie przeczyta bo dużo...;-)

Dziewczyny jakby któraś chciała jakieś ubranka dla swoich maluszków z tego niemieckiego sklepu to pisać. Bez skrępowania.

PS: zapraszam na picasso - nowa biżuteria :-):-)

Z lewej Alex uczy się wychodzić z nowego łóżka, a z lewej ze swoim ulubionym Alfem...

PS 2: Jeszcze bo zapomniałam. Wiecie normalnie co się stało - parodia. w Wodzisławiu, ani w okolicy 80km od nie ma ani jednego alergologa przyjmującego przez NFZ. Kosmos. Najbliższy Chorzów, Siemianowice Śl, Katowice. Pięknie. Zostały wizyty prywatne - 70 zł każda. Dobrze że obok mojej mamy - 10km ode mnie przyjmuje pediatra-neonatolog, która ma pierwszy stopień alergologii dziecięcej. Byłam dziś po kartotekę od małego u nas w przychodni i muszę go przenieść bo jak bym miała ciągle płacić prywatnie to pójdziemy z torbami.

Załączniki

• P9234309.jpg
    P9234309.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 27
  • P9234310.jpg
    P9234310.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
hej:-)
mam zwolnienie lekarskie 5 dni. wszystko by było super gdyby mnie gardło tak nie bolałao:confused2: a Łukasz narobił takiego płaczu w przychodni:szok::szok::szok:, ż ebaby czekające w kolejce zaczęły mnie upominać że pewnie lekarzowi przeszkadza. A janie mogłam Łukasza uspokoić chciał na dwór wychodzić i koniec. jakoś żadna z tych bab nie wpadła na pomysła żeby nas przepuścić:crazy:
U nas tez pogoda super:-)
Zajrzę wieczorem jak M mnie dopuści do komputera.:tak::tak:
basia- z tymi lekarzami tak już jest w Polsce, załamać się można:szok: a może Aleksa coś boli, że tak płacze przed zaśnięciem:sorry:
kata- to dobrze że choróbsko was opuściło:tak::tak:
alex- udanej podróży i pobytu w naszym pięknym kraju:tak::tak:
paula- piękna pogoda. I pomyśleć że to już koniec września:sorry:
kasiamaj- dobre z tym porównianiem i trafene hihih
sylwia- nawet nie zdążysz się całkiem stęsknić, a już będą z powrotem:tak::tak:
miłego dzionka
idę coś zrobić zanim mały wstanie:tak:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki :-)
Idąc za Waszymi radami daje się rozpieszczać do bólu ;-) Olisia pewnie będę kilka miesięcy później naprostowywać, no ale niech się dziadki cieszą :-) Młody też wniebowzięty, na wszystko mu pozwalają :-D Moje suczydła też opętały jakieś instynkty opiekuńcze, przepychają się, która ma bliżej Olisia leżeć, Młody je szarpie, liżą się nawzajem, normalnie dom wariatów :-D
Tylko ta zgaga upierdliwa żyć mi nie daje, normalnie nic na nią nie działa, ewentualnie na krótką chwilę jest spokój, ale zaraz zołza wraca:cool2:
Miłego wieczorka Wam życzę :-)

reklama
Hej lasencje!

Kacha, dawaj się rozpieszczać. Jak tylko chcą, to co ci szkodzi. Odpoczniesz... też bym tak chciała.
Aga, ze starszymi babami to tak jest. Oczywiście nie wszystkimi. Zdrówka życzę...
Basia, nie tylko ty nie wyrabiasz się z większością rzeczy. Jak ja przyjdę z pracy to tak mi się nie chce nic robić, że szok. A ty stosy prasowania, gotowanie, czasem sprawdzanie klasowek. Koszmar...

Może wygram jutro 40 baniek, to nie będę pracować do końca życia, hehehe;-);-);-)
Sylwia, Marcel już wyściskany??
Alex, to odzywaj się z tej Polandii. A Twój P. chyba uschnie z tęsknoty za Wami:tak:;-)
Dla pozostałych Pań - buziaczki

Do góry