reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

witam i ja :-)

dota moja zanim pójdzie do wanny musi cały dom oblecieć na golasa, dać mamie buziaka i muszę ją cztery razy pohuśtać :-D aaaa no i jeszcze musi wziąć do wanny swoje figurki: faziego, gonza, mamę i synka misiów :-D
dobrze, że stateczek poskutkował :-)
weroniczka zdradzisz przepis na farbowanie? ;-)
kasia ja dzisiaj mam w planach wyjście bez pieluchy :blink: stresa mam :-p
a jak kubuś wstaje tak wcześnie to chyba idzie na drzemkę nie :sorry2:
magda skąd znam ten ból :-( tak się dziecko umęczy :-(
sylwia pewnie, że tęskniłyśmy :tak:

my zaraz śmigamy na dwór :-) pięknie jest: słonecznie i ciepło
i chyba już cieńszą kurtkę małej założę a pod spód najwyżej polara ;-)
popołudniu mamy gości...

reklama
Weroniko-to maluj drugie :-D:-p- bom ciekawa :-p
Kata-no to trzymam kciuki za sukces!!! i udanego spacerku :tak:;-)
a..i Kuba nie śpi w dzień :no:;-) wstaje normalnie po 6-ej przed 7-mą i wytrzymuje do tej 19-ej.

Kata trzeba pociętą bibułe zalać gorącą wodą na chwilkę. Wyciągnąć bibułę dodać łyżkę octu i wkładać ciepłe jajka. Po kilku minutach mają jużpiękny kolor.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

ooo weroniczka dzięki!
a z tym spaniem ma podobnie mojej kumpeli córka - ma prawie 4 latka, wstaje o 6 i zasypia po 20 :sorry2:
moja jak tak wcześnie wstaje to MUSZĘ ją położyć mimo jej oporów :-( bo popołudniu jest nie do życia :no: fakt faktem, że zasypianie trwa ok. 30 minut z czego 20 to jej gadanie, śpiewanie etc. ale w końcu zasypia...
ale trójeczkę trudniej położyć :-(

No co ty Kata Ja nie mam ztym problemu. Po kąpieli o 18.00 jedzą wspólnie kolację a potem myją zęby. Później chłopcy czekają na mnie w moim pokoju a ja Małgosi czytam bajeczkę, włączam kołysanki, gaszę światło i wychodzę z pokoju. Sama zasypia. W tym czasie ja chłopcom czytam bajkę, modlimy się i kładę ich do łóżek i też wychodzę z pokoju. I w ten sposób w przeciągu godziny dzieci są wykąpane, nakarmione i o 19.00 w łózkach same zasypiają.

Katka fajny Kinia ma rytuał;-):-D i zakładaj ciensza kurtke:tak: ja juz od tygodnia nosze plaszczyk;-)

Weroniczka nooo szkoda,ze nie ozbaczymy....a moze znowu zrobisz?;-)
Kuba bez drzemek:szok: no to długo wytrzymuje:tak:

Mały wstał,je kaszke....ide przygotowac nam ciuchy i tez uciekamy na dwór:tak:

weroniczka najważniejsze wypracować sobie system :tak:
zawsze mówią, że przy większej ilości dzieci lepsza organizacja :-) zresztą trójeczka to już się chyba sama sobą zajmie a jedno potrafi być bardzo absorbujące ;-)
dota udanego spacerku! czy twój krzysio znosi już do domu różne skarby? bo u nas już patyki, kamyczki, zgniłe listki itp. na porządku dziennym :-)

reklama
Do góry