reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
HIhi niezle ja nie wiem chyba moja niunia nie ma czkawki chociaz wczoraj tak czulam na brzuszku jakby mocno mi pikawa walila takie uczucie ale to moja malpka byla hih moze to czkawke miala bo ja mam duzo tluszczyku i az tak jej dobrze nie czuje jak wy chudzinki tzn np jak bylam na usg miesiac temu to mala szalala jak robocik a ja nic nie czulam a widzialam jak boksuje i nozkami i raczkami hihi ale teraz juz ja czuje i nieraz dotykam brzuszka a ona sie rusza albo brzuszek podskakuje cudowne uczucie.
NO a ta laska to porazka jak mozna palic i pic w ciazy przeciez maluszek tam sie nie ma jak bronic!!! Niestety pozniej sa tego skutki nawet jak dzidzia sie niby zdrowa rodzi to predzej czy pozniej wychodza problemy a ja znam nawet z widzenia taka laske co w ciazy nie tylko pila i sie po baletach szwedala ale brala narkotyki na glupote nie ma lekarstwa;/

Dziewczyny co do palenia to ja mam taką znajomą, która ma termin na luty i pali papierosy jak lokomotywa, czasem jak gdzieś idziemy ze znajomymi to pali w ciągu kilku godzin z 10 papierochów :szok: Tłumaczy się tym że wcześniej paliła i gin zabronił jej rzucić papierosy. Ja nie mam już sił do tego dziewczęcia... ponadto pije alkohol jak tylko ma na to ochotę. Ostatnio opowiadała jak z koleżanką wzięły sobie flaszkę cytrynówki, wypiły po kieliszku i była niedobra więc nie wypiły całej flaszki:eek:
Jak to usłyszałam to zaniemówiłam. Najlepsze jest to, że ona dowiedziała się że jest w ciąży w 2 mc, gdzie wcześniej tak się upijała na imprezach że ją wynosić musieli. W 3 miesiącu okazało się że miała mieć bliźniaki ale jeen zarodek obumarł w 5 tc a ona się niczym nie przejmuje i dalej pije i pali.
Szkoda mi jej dzieciątka tak straszliwie:-(
Boże Ty mój.. widzisz i nie grzmisz..
ja to paliłam jak lokomotywa z dobrych 7 lat...
jeszcze nie wiedziałam nawet że w ciąży jestem a zapach fajek mnie mulił..
zapaliłam pamietam raz papierosa.. sciagnelam 2 buchy i bełta puściłam.. na drugi dzien zobaczyłam na teście 2 kreseczki.. i tak się mja przygoda z fajkami skonczyla.. teraz sie dusze na sam zapach tego dziadostwa.. a co do picia.. przyznam że to było tak samo jak z fajkami.. tez nie wiedzialam o ciazy wypiłam dwa drinki i zdychałam kolejny dzień.. od tego czasu raz tylko w maju chyba załyczyłam piwa od Bartka ale mi nie dobrze pozniej bylo wiec no alkohol no papierosen :)

Tak w ogóle nie mam najlepszych wieści bo hemoglobina w ogóle mi się nie podniosła;/ Ale też nie spadła. Nie wiem po co się futruję tabletkami z żelazem i wcinam dziennie dużo rzeczy, które mają żelazo.. Najważniejsze, że Mysia jest zdrowa sobie powtarzam a jej żelaza nie brakuje bo wcina go ode mnie.. Ciekawe co ginka powie;/ Nie wiem po cholerę ostatnio przy tym samym wyniku (bo się nie zmienił) straszyła mnie zastrzykami domięśniowymi jak kilka z Was ma gorsze wyniki, poniżej 10.6 i zastrzykami się Was nie straszy. To miała być mobilizacja czy dawka stresu? Stres nie jest mi potrzebny w moim stanie! A jak zobaczyłam wynik to się poryczałam z bezradności!
Co druga kobita ma problemy w ciąży z niedoborem żelaza. Tylko ta moja ginka jakaś panikara..;/ To niech mi inne tabletki przepisze.
Babki w lab mówiły, że taki wynik w ciąży jest OK i mam się nie martwić. Niby tak..

Ja tez sie dziwie ze nie da ci innych tabletek:tak:ja zazywam Tardyferon i widac efekty:tak::-)nadal mam go zazywac mimo ze hemoglobina sie poprawila i miesci sie juz w normie.Ja malo co jem produkty bogate w zelazo,ty sie tyle objadasz i nawet sie nic nie podnioslo:szok:chyba ta twoja dzidzia duzo potrzebuje;-)
Hehe jasne:tak::tak::tak:

Wika nie martw się siarą, ona pojawia się i znika;-) u mnie np jeszcze nie ma, nie mam tez linii na brzuchu a w poprzedniej ciąży bardzo szybko się pojawiła.

Po co wogole sprawdzac:sorry:ja wogole moich sutkow nie tykam i nie obchodzi mnie czy jest siara czy nie:-)w pierwszej ciazy nie bylo a karmilam piersia wiec nie ma na co patrzec.Lini nie mialam i nie mam:no:pepek jaki byl wklesly taki jest:tak:

Dziewczyny co do palenia to ja mam taką znajomą, która ma termin na luty i pali papierosy jak lokomotywa, czasem jak gdzieś idziemy ze znajomymi to pali w ciągu kilku godzin z 10 papierochów :szok: Tłumaczy się tym że wcześniej paliła i gin zabronił jej rzucić papierosy. Ja nie mam już sił do tego dziewczęcia... ponadto pije alkohol jak tylko ma na to ochotę. Ostatnio opowiadała jak z koleżanką wzięły sobie flaszkę cytrynówki, wypiły po kieliszku i była niedobra więc nie wypiły całej flaszki:eek:
Jak to usłyszałam to zaniemówiłam. Najlepsze jest to, że ona dowiedziała się że jest w ciąży w 2 mc, gdzie wcześniej tak się upijała na imprezach że ją wynosić musieli. W 3 miesiącu okazało się że miała mieć bliźniaki ale jeen zarodek obumarł w 5 tc a ona się niczym nie przejmuje i dalej pije i pali.
Szkoda mi jej dzieciątka tak straszliwie:-(

Ja po poronieniu widzialam jedna dziewczyne na miescie z wielkim brzuchem,napruta w trzy dup... i z faja w mordzi... wiecie jak mi sie wtedy przykro zrobilo:-(w glowie mi sie takie rzeczy nie mieszcza:no:jedne dmuchaja i chuchają i nie moga zajsc lub donosic a inne taka lache sobie klada.Niesprawiedliwe.

Boże Ty mój.. widzisz i nie grzmisz..
ja to paliłam jak lokomotywa z dobrych 7 lat...
jeszcze nie wiedziałam nawet że w ciąży jestem a zapach fajek mnie mulił..
zapaliłam pamietam raz papierosa.. sciagnelam 2 buchy i bełta puściłam.. na drugi dzien zobaczyłam na teście 2 kreseczki.. i tak się mja przygoda z fajkami skonczyla.. teraz sie dusze na sam zapach tego dziadostwa.. a co do picia.. przyznam że to było tak samo jak z fajkami.. tez nie wiedzialam o ciazy wypiłam dwa drinki i zdychałam kolejny dzień.. od tego czasu raz tylko w maju chyba załyczyłam piwa od Bartka ale mi nie dobrze pozniej bylo wiec no alkohol no papierosen :)

Kochana to ile Ty miałaś lat jak zaczęłaś bo jak liczę ile ja bym miała (jesteśmy w jednym wieku) to zdumienie mnie bierze:-D

Ale slodziutki ten filmik dzidzia nie dziala hihi dobre.
Noo wiadomo co innego wiedziec i pic a co innego na nieswiadomce sie napic ja jak nie wiedzialam to 2 razy popilam raz z mojego skarba mama butelke wina na dwie bo odwiedzamy ich rzadko i nie moglam odmowic a 2 dni pozniej poszlismy do znajomych i 3 browarki spilam a potem jakie mialam wyrzuty ale lekarka powiedziala ze nic sie mam nie martwic bo prawie kazda babeczka popije zanim sie dowie a ja i tak sie szybciutko dowiedzialam bo chyba w 3 czy 4 tyg wiec juz sie nie dreczylam:) Jestem duza baba to nawet mi do glowy nie uderzylo a dzidzia nawet pewnie nie poczula no ale pozniej to nawet lyka nie chcialam wziac chociaz tesciu ja ostatnio bylam to mnie na piwko namawial i mowi ze jak pol wypije to nic sie nie stanie hehe

Kochana to ile Ty miałaś lat jak zaczęłaś bo jak liczę ile ja bym miała (jesteśmy w jednym wieku) to zdumienie mnie bierze:-D
no ze 14 ..moja pierwsza fajka była jak miałam chyba 10 lat :-D
pozniej jakos na przełomie 6 klasy podstawówki a pierwszej gimnazjum.. bodajze w wakacje to zaczelam juz tak 'na serio' ale odkad nie pale czuje sie lepiej :)
zobaczymy jak to po ciazy i po odstawieniu dziecka od piersi bedzie.. ale juz raczej do tego nie wrócę.. :)

reklama
Do góry