Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
no ja tez bym sie zdrzemnela ale tez stwierdzam ze teraz to juz bez sensu.
Wogole dzisiaj mam dzien jakis do kitu.
Zla jestem i wszystko sie komplikuje.
Oby do rana. Jutro bedzie lepiej![]()

Z tego co zauwazylam jestes duza optymistka i masz glowe na karku wiec napewno wszelkie komplikacje uda Ci sie pokonac![]()
Ha ha - nawet najwieksi optymisci maja zle dni
Ale jasne ,ze dam rade.
Obym tylko nikogo nie ustrzelila do wieczora![]()
tylko ten sposob nie bardzo da sie ostatnimi czasy wykorzystac 
wiecie co... tak oglądam na necie filmy z porodów.. kurde zaczynam się bać tego wszystkiego! chociaż u mnie w szpitalu są warunki naprawdę niezłe, szpital nie jest duży, ma 3 sale /3,4 i 5 łóżkowe/. salę poporodową i porodową, rzadko się zdarza żeby się rodziło w kilka osób, więc myślę że będą się położne fajnie zajmowały na "wyłączność". Znam je uż ze szkoły rodzenia, nawet jak pokazywały kąpiel noworodka, to tak czule trzymały lalke że och![]()
kurde to będzie niezły ból :/ ja do dentysty jak idę to na wstępie znieczulenie biorę - nieważne czy borowanie czy tylko przegląd zębów hehe, ale odrazu lepiej się czuje jak wiem że nie powinno boleć. no a tutaj ...![]()
Jak juz rodzisz to nie ma czasu sie bac, poprostu skupiasz sie na tym co w danej chwili sie dzieje i nie jest az tak strasznie, takze spokojnie i bez paniki
ja ide skonczyc zupe pieczarkowa i dzis zalegam z kompem na fotelu, pilot w zasiegu reki i butla z woda ... wstalam rano to mialam nogi ok ... teraz mam juz takie banie ze masakra !!! mam straszne uderzenia goraca /jak mniemam po tabletkach/ i mi jakos slabo ... postalam chwile w kuchni i juz nie dawalam rady !! widze ze robota dzis na raty !!
aga no właśnie bardzo się zdziwiłam jak mi ginka kazała leżeć i się nie ruszać :-( Zrobiła mi USG szyjki i powiedziała, że 'tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej'. Ale co to qrna znaczyWg. mnie mam dobry opis: szyjka twarda, zamknięta, 31,1mm -> przecież ta szyjka jest długa jak polska autostrada
Bardzo się przestraszyłam jak mi powiedziała o możliwym porodzie za 2 dnii na wszelki wypadek nie ruszam się za bardzo
![]()
Ja teraz z ciekawości jak napisałaś o tych filmikach też poszukałam kilka... oglądnełam z 5 i koniec... co prawda za kazdym razem łzy szczescia się lały jak dzidziuś się rodził ale od tej chwili decyduje się na cesarkę. Trudno może i gorzej dla mnie ale juz wiem po tym co zobaczyłam że ja nie jestem w stanie przejść przez to co te kobiety. I wszystkie te ktore rodzily naturalnie maja u mnie duzy szacunek i podziw. Jesteście wielkie ja się na to nie zdobędę...![]()
Ale zjadłam pysznego grejfruta, taki słodziutki, mniaaam.
Oglądałam wasze fotki na zamkniętym. Niektóre kobitki mnie zaskoczyły, inaczej was sobie wyobrażałam. I z tych wszystkich fotek, na których pięknie wyglądacie mi też się zachciało urody. Idę depilować nogi :-)
Ja zdjęć nie umiem wklejać, a nawet gdybym umiała to jestem brzydka i nie ma się czym chwalić.
Prosze sie mi tu poprawic!;-)Ale jestem wsciekla moj T plywa w systemie 8 tygodni w domu i 8 tygodni w morzu no i poplynal specjalnie tydzien szybciej czyli po 7 tygodniach bo zmiennik go blagal bo mial jakies wesele kolegi i zostal 9 tygodni czyli tez tydzien dluzej i nam to bylo na reke bo bylby na porodzie i tydzien po bo ja sama tu jestem i to wychodzilo ze okolo 5 stycznia ma plynac a ten dupek mu pisze dzis ze ma byc po swietach gotowy do zamustrowania no chyba go pogielo nie dosc ze moj T poszedl mu na reke teraz siedzi dluzej i wszystko sie zgadza to on mowi ze go to nie obchodzi ze ja rodze i ze ma byc na statku co za ludzie nie doliczyl sie pewnie i teraz wymysla zebysmy to jeszcze chcieli go okantowac na chociaz jeden dzien nie wszystko po rowno by bylo a ten wymysla takie problemy juz widze jaka wojna bedzie![]()

Jutka wszystkiego dobregoo dla was. Jestes dzielna mamusia i dasz rade. Mysle o was.
Ja dobilam do konca nadrabiania i co....... ide do pracy. Pa kobialki!
Ojjj oglądałam poród na you tube i żałuję.......
nie ma to jak przeczytac tak wspaniale wiesci:-) ciesze sie bardzo razem z wami i mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. trzymam mocno kciuki;-)
Ja już w trakcie ciąży
- prawie pobiłam policjanta (bo nas zatrzymał za przekroczenie prędkości, którego sie nie dopuściliśmy - chciał nabić w butelkę, a mi się siusiu chciało!)
- zwyzywałam listonoszkę (bo po raz setny wkłada awiza do skrzynek a nie dzwoni do domu)
- nawyzywałam chyba ze stu kierowców jak zajeżdżali nam drogę
- nawrzeszczałam na teścia (bo po raz setny mówił, że USG to promieniowanie dziecka i z pewnością robie mu krzywdę)
itd itp... hormony! :-( Aż normalnie czasem wstyd się ze mną gdzieś pokazywać, bo jakieś ciągle burdy rozkręcamTyko jak jestem przemęczona to nie mam siły
![]()

tez slyszalam, i porownalabym to do jekow tej dziewczynki ze starego filmu "egzorcyzmy" (czy "egzorcysta") podczas wykonywania wlasnie egzorcyzmow jak sie darla i jej sie glowa krecila do okola...Moj pierwszy porod byl wywolywany i zanim zaczeli wywolywac lezalam dzien w szpitalu i dobiegaly do mnie odglosy ,kobiet w trakcie porodu.Nie za fajne doswiadczenie troche przerazajace :O