reklama

Grudzień 2009

reklama
witam ponownie!
co do upodoban smakowych, to mam wstret do ziemniakow miesa, wedlin, szczegolnie wedzonych i do czosnku, reakcja zwrotna gwarantowana a fuj :baffled:.
moge jesc ser ale tylko bialy, o dziwo mleko mi smakuje warzywa i owoce moge jesc do oporu, oprocz bananow. na poczatku ciazy jadlam prawie tylko jablka i ryz taki bezsmakowy, bez zadnych dodatkow.
musze bardzo dzielic wielkosc posilku, nie zjem wiecej niz pol kromki chleba, albo np. kilka lyzek zupy bo zaczyna mnie ostro mdlic. a i w tej ciazy to zupz uwielbiam.

bylam zmuszona z domu wyjsc i watpliwa to przyjemnosc. w ogole przez to ze juz kilka razy zemdlalam boje sie wzchodzc sama, albo tylko z Rozalka.
ktora z Was nie musi niech zostanie w domu.

jakis obiad musze wyczarowac.

do wieczora

Ja jak gdzieś jadę na zakupy to najczęściej w towarzystwie mamy, nigdy sama. Bo nie mogę ciężko nosić to raz, a dwa to że każdy się boi:-)
Co do jedzenia lubię owoce, zupy, czasem zjem coś słodkiego, ale niewiele, kanapki lubię, sandwicze. Z napoi soki, Karmi, herbata od czasu do czasu żurawinowo malinowa i co rano Ricoree:-)

moja ostatnia zachcianka zmusila mnie do biegania po miescie w poszukiwaniu agrestu! nie moglam powstrzymac slinotoku, gdy juz go ujrzalam :-D
oczywiscie normalnie go nie lubie!

może zapytaj gina czy znieczulenie ma jakiś wpływ.. i dentysty też..
bo ból wyrywanego zęba bez znieczulenia jest okropny..

Ja miałam problem z zębem w pierwszej ciąży:no::no:
W zasadzie to rozpadł soię na pół i dentystka postanowiła że nie będziemy resztki rwać bo ciąża... bo znieczulenie... jako że nic mnie nie bolało to oczywiście chodziłam z tym aż do porodu , potem jeszcze też bo karmiłam itp itd!!!
Aż w końcu się doczekałam! Jak w sobotę zaczął mnie ten ząb boleć to co 3 h brałam po 2 tabletki każdego leku przeciwbólowego jaki był pod ręką! Całą noc chodziłam i wymieniałam mięso z lodówki którym zamrażałam dziąsło:-D:-D:-D
I w niedzielę od rana jeżdziłam po wszystkich okolicznych miastach w poszukiwaniu dentysty! Dodam że na 11 jechaliśmy na chrzciny do brata a ja byłam za chrzestną! I dopiero bratowa załatwiła mi na 14 wizytę u jakiejś starszej dentystki! Jak ta starsza kobita zobaczyła w jakim stanie jest ten ząb to była w szoku! Więc tłumaczę jej czemu jeszcze nie wyrwany!
I wtedy ona powiedziała że są środki do znieczulania w ciąży a dużo gorsze jest zostawianie takich zębów!
Oczywiście jeśli 8 jest zdrowa czasami nie warto jej wyrywać ale ja np teraz żałuję że ich nie wyrwałam bo jak się zdarzy że przygryzę się w policzek w tamtym miejscu to mam tydzień z głowy z jedzeniem!

Rozpisałam się jak nie wiem:-D:-D:-D:-D ale moja puenta jest taka że ja zdecydowałabym się na wyrywanie zepsutego zęba ze znieczuleniem będąc w ciąży

Witam. Ja też idę 12 sierpnia na USG, połówkowe:-) Ale płeć już znam.

Ja byłam wczoraj u lekarza i miałam nadzieje,że może się dowiem, ale pani doktor stwierdziła,że nie ma co robic za dużo usg i dowiem sie dopiero za miesiąc:-(. Troche żałuje bo to moja pierwsza i wyczekana ciąża i najchętniej już chciałabym wszystko wiedzieć zaczynając od płci maleństwa a na rodzaju i przebiegu porodu kończąc :-).

no i wróciłam..
co to za noc była..
co do tej strony miałam plan że jesli mój B wróci z pracy to sie go zapytam wprost bla bla bla..
taaa cały plan wziął w łeb gdy go ujrzałam.. ;| poryczałam się.. ;/ i tylko otworzyłam mu to stronę i zapytałam co to jest..
na co on ' ;o kochanie chyba nie sadzisz..? to była reklana na nk i wszedłem zobaczyc .. Ty zwariowałaś ? jak moglas pomyslec ze ja tak mysle? głuptasku przecież ja Was tak bardzo kocham' ..
no i masz tu człowieku...;|
przeprosiłam go bo czułam że muszę..
potem mnie tak mocno przytulił ,że ochhh
i na koniec zaczał całowac mój bbrzuszek mówiąc do niego 'co ta mama znowu wymyslila za glupoty? nie daj jej wiecej tak myslec kapitanie ( hehe) kocham Cię '

urocze.. aż mmi głupio, że go o takie cośposądziłam..

Noooo! I nadrabiam te parę stron czytania, bo szukam specjalnie jak się u Ciebie skończyło! Widzisz, nie trzeba było się martwić! Świetnie, bardzo się cieszę!:tak::-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry