reklama

Grudzień 2009

No to wklej zdjęcia lampek, może w rzeczach dla dzieci. Pooglądam z chęciom.

Ale jeszcze ich nie mamy:-( Ale wybraliśmy już w sklepie. Tam nigdy żadnego rodzaju lamp nie brakuje to mam nadzieję, że z miesiąc jeszcze tam poczekają na nas bo jak pomalujemy sypialnię to od razu pokój Małej i od razu po malowaniu Mój chce lampy wieszać. Na pewno wkleję fotkę jak już będziemy je mieć:-)

reklama
Spokojnie, zdeterminowani rodzice moga osiagnąć wszystko:tak: ja od samego poczatku kładłam Antka do łóżeczka za każdym razem:tak: brałam tylko do karmienia, po karmieniu odbijało mu sie i go odkładałam spowrotem, nie był uczony zasypiac przy karmieniu i do noszenia żeby zasnął:tak: trzeba tylko wytrwałym być.
Nie toleruje też spania z dzieckiem, do niczego dobrego to nie prowadzi:no: A wiadomo, ze zmęczonej mamusi najwygodniej dzidzie do łózka wziąc, nakarmić i żeby dzidzia zasnęła.

Fatalny błąd. Córka kuzynki ma 3 latka i do dziś śpi między rodzicami!! Mimo, że ma swój pokoik i swoje łóżeczko!

Tak Emwu poducha super wynalazek, miałam taką przy Antosiu, sprawdziła się w 100%:tak:
a to chusta, są tez inne, wiązane ale to dla starszych dzieci.
693901946

Chysta tez mi sie podoba - obawiam sie jednak ,ze nie uzytkowalabym jej wystarczajaco czesto. Ja malo gdzie chodze. Na spacer bede wolala z wozkiem a wszedzie indziej poruszam sie samochodem. Po domu ..hm...nie wiem czy wygodnie - pomysle nad tym. Poczytam ciut wiecej.

Chysta tez mi sie podoba - obawiam sie jednak ,ze nie uzytkowalabym jej wystarczajaco czesto. Ja malo gdzie chodze. Na spacer bede wolala z wozkiem a wszedzie indziej poruszam sie samochodem. Po domu ..hm...nie wiem czy wygodnie - pomysle nad tym. Poczytam ciut wiecej.

Z chustą można i po domu chodzić:tak: u mnie np sprawdzi się bo mam małego Antosia, zawsze dziecko moge przy sobie mieć i wolne ręce:tak:

Ja chcę taką (od 3 miesiąca są nosidełka tego typu)

ORYGINALNE, KULTOWE, NOSIDEŁKO promocja, Jakość (661290244) - Aukcje internetowe Allegro

Chusty mi się nie podobają.

W książce o rozwoju niemowląt znalazłam, ze dzieciom do 6 m-ca nie wskazane jest noszenie w nosidełku. Do tego okresu tylko chusta jest właściwa.
Nie nosidełko, ponieważ u dzieci do około 5 m-ca ich mięśnie i stawy nie są jeszcze na tyle dojrzałe, aby zneutralizować pionowe obciązenie kregosłupa, stawów biodrowych i miednicy.
takim dzieciom trudno jest dłużej utrzymywać głowke w górze, szybciej się męczą,poza tym nie widzą świata oprócz bluzki rodzica, skrecaja sie i wyginaja w bok, z reguły w tą samą stronę. W efekcie rosnie zagrożenie utrwalenia u dziecka asymetrycznych nawyków:-(
Nosząc dzieci w chuście nalezy pamiętać, ze do 5 miesiąca życia nie wolno nosić dziecka pionowo.

W książce o rozwoju niemowląt znalazłam, ze dzieciom do 6 m-ca nie wskazane jest noszenie w nosidełku. Do tego okresu tylko chusta jest właściwa.
Nie nosidełko, ponieważ u dzieci do około 5 m-ca ich mięśnie i stawy nie są jeszcze na tyle dojrzałe, aby zneutralizować pionowe obciązenie kregosłupa, stawów biodrowych i miednicy.
takim dzieciom trudno jest dłużej utrzymywać głowke w górze, szybciej się męczą,poza tym nie widzą świata oprócz bluzki rodzica, skrecaja sie i wyginaja w bok, z reguły w tą samą stronę. W efekcie rosnie zagrożenie utrwalenia u dziecka asymetrycznych nawyków:-(
Nosząc dzieci w chuście nalezy pamiętać, ze do 5 miesiąca życia nie wolno nosić dziecka pionowo.

A ja czytałam, że do 3 miesiąca. Tak czy siak i tak zamierzałam to kupić jak dziecko będzie potrafiło siedzieć podparte bo dla mnie to też nie halo było, że do 3 miecha.

reklama
Ogólnie stanowcza jestem i ja i Mój, może się uda:-) My będziemy mieli nianię elektryczna przy łóżku i w ogóle będziemy mieć co by się móc ruszyć czasem do innego pokoju gdy dziecko będzie spało:-)
My mieliśmy nianię z philipsa.
Super się sprawdzała, nawet przed domek wychodziłam jak mała spała.
Amelka była przy nas 3 tygodnie jak zaczęła wstawać nie częściej, niż co 2 godzinki poszła do siebie.:-D
Jonasz był prawie 4 miesiące z mężem w sypialni ale tylko dla tego, że on pracował po 12 godzin i w nocy był z dziećmi sam bo ja leżałam na neurologii:angry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry