• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

tak samo słyszałam, że jak rozgrzany tłuszcz pryśnie na Twoją skórę, to dziecko w tym miejscu będzie mieć blizny... jeśli tak miałoby być, to moje miałoby ich sporo... głupota :eek:
Moja tez tak mowila))) i ze nie wolno kupowac wczesniej niczego dla dziecka zanim sie urodzi)))
A ja sie oczywiscie przypiekalam piekarnikiem, prykalam tlusczem, oblewalam wrzatkiem i wszxystko kupilismy przed porodem. No i Wiktor jest ok.
Hmmm... a moze przez to urodzilam cesarza? :szok:
Ale zabobony sa fajne i jest ich tyle, ze trzeba sie kontrolowac na kazdym kroku)))

reklama
dla mnie te wszystkie przesądy są dobrym sposobem na poprawienie humoru :-D nie wiem kto wymyśla takie głupoty. z tym farbowaniem włosów to się zgodzę, że nie jest zalecane w ciąży, ale tylko i wyłącznie ze względu na dużą dawkę chemii, chociaż dzisiejsze farby są i tak o wiele "zdrowsze". farbowałam się wczoraj, ale wybrałam Loreal, bez amoniaku.
tak samo słyszałam, że jak rozgrzany tłuszcz pryśnie na Twoją skórę, to dziecko w tym miejscu będzie mieć blizny... jeśli tak miałoby być, to moje miałoby ich sporo... głupota :eek:
Moja teściowa ma w głowie niewyczerpane źródło takich głupotek:laugh2: az mój facet śmiał się, żeby mi zeszyt założyła bo nie spamiętam:no:. Ale dla świętego spokoju nie powiedziałam, że farbuję, ale użyłam szamponu koloryzującego. Najlepsze było gdy szwagierka mi włosy przycinała:-p Normalnie awanturę nam zrobiła a w końcu obrażona poszła na ploteczki:rofl2:

ciekawa jestem jaka, oby i w tej drugiej z czasem sie pojawiło mleczko;) chociazi tak siesze się że coś tam jest, bo niestety piersi to mi się wcale nie powiększyły podczas ciązy, tyle że troche nabrzmiały, dalej nosze rozmiar b, a miałam nadzieję, że chociaz podczas ciązy bedę miała czym sie pochwalić;) znajoma powiedziała mi, że jak kobieta ma duże piersi to i pokarmu ma więcej, myslałam żeto mit, ale terazto sama nie wiem co mam o tym mysleć..?
No i moim zdaniem sie znajoma myli :) Wiec sie nie stresuj !
Ja za Patryka mialam male A ,lekko mi nabrzmialy do Duzego A i co !!! Pokarmu mialam tyle ze cieklo mi po brzuchu !!! Maly nie zjdal wszystkiego wiec musialam odciagac i wylewac poprostu !
Teraz z B wskoczylo mi na male C i wcale nie jest to powiedziane ze bede miala wiecej pokarmu ! wielkosc piersi ine ma znaczenia.MOja bratowa z duzego C wskoczyla w ciazy na duze D i co ??? Mila pokarmu bardzo malutko ,mala byla wciaz dokarmiana bo byla glodna ! Po 2 tyg pokarm calkowicie jej zanikł - a takie cycki miala !:szok: Spokojnie wielkos nie ma to zadnego znaczenia :)

Moja teściowa ma w głowie niewyczerpane źródło takich głupotek:laugh2: az mój facet śmiał się, żeby mi zeszyt założyła bo nie spamiętam:no:. Ale dla świętego spokoju nie powiedziałam, że farbuję, ale użyłam szamponu koloryzującego. Najlepsze było gdy szwagierka mi włosy przycinała:-p Normalnie awanturę nam zrobiła a w końcu obrażona poszła na ploteczki:rofl2:

no ja musiałam się zafarbować, bo strasznie osiwiałam w tej ciąży :szok: maleństwo wysysa ze mnie wszystko (wg. przesądów ma być zatem dziewczynka, bo zabiera mi urodę... :-D:-D:-D). włosy też musiałam skrócić, bo przez niedobór żelaza ich stan był okropny.

Moja tez tak mowila))) i ze nie wolno kupowac wczesniej niczego dla dziecka zanim sie urodzi)))
A ja sie oczywiscie przypiekalam piekarnikiem, prykalam tlusczem, oblewalam wrzatkiem i wszxystko kupilismy przed porodem. No i Wiktor jest ok.
Hmmm... a moze przez to urodzilam cesarza? :szok:
Ale zabobony sa fajne i jest ich tyle, ze trzeba sie kontrolowac na kazdym kroku)))
No tak;-) przypomniało mi się, że też obraza była, że już kupilismy parę ciuszków... No ale nie mogliśmy się oprzeć:-):-)

No i moim zdaniem sie znajoma myli :) Wiec sie nie stresuj !
Ja za Patryka mialam male A ,lekko mi nabrzmialy do Duzego A i co !!! Pokarmu mialam tyle ze cieklo mi po brzuchu !!! Maly nie zjdal wszystkiego wiec musialam odciagac i wylewac poprostu !
Teraz z B wskoczylo mi na male C i wcale nie jest to powiedziane ze bede miala wiecej pokarmu ! wielkosc piersi ine ma znaczenia.MOja bratowa z duzego C wskoczyla w ciazy na duze D i co ??? Mila pokarmu bardzo malutko ,mala byla wciaz dokarmiana bo byla glodna ! Po 2 tyg pokarm calkowicie jej zanikł - a takie cycki miala !:szok: Spokojnie wielkos nie ma to zadnego znaczenia :)

to bardzo sie cieszę:) obym mogła jak najdłużej karmic piersią! mojakolezanka juz po miesiącu przestała karmić, mimo że pokarmu miała duzo, i cały czas w domku siedziała, nie bardzo rozumiem takie postępowanie, za to moja siostra karmiłaprawie do 6 iesięcy, oby to było genetycznie uwarunkowane (ilośc pokarmu:))

reklama
Zostałam zdemaskowana! Wczoraj wieczorem mój ukochany mężczyzna :-) znalazł Babyboom i przeczytał wszystko co napisałam do tej pory :-) Nie wiem czy się cieszyć czy martwić, ale teraz trochę się boję ;-) No i mam go przestać nazywać moim, tak więc mój ukochany ma na imię Marcin i teraz tak będę pisać ;-)

sylwik mam dokładnie to samo... cały czas tylko B :frown:

Aż Wam zazdroszczę :-( Ja z B doszłam już do D :-( Wyglądam niemalże jak Pamela Anderson :-( Co prawda mój Marcin jest cały szczęśliwy, ale musiałam kupić cały komplet nowych ciuszków, żeby się w coś mieścić...

a moja mama szaleje razem ze mną :-D to jej pierwsze wnusiątko :tak:

Dla mojej mamy to drugie wnuczątko, ale bratanek jest chłopakiem i podobno woli Dziadka od Babci ;-) Śmieją się, że jest Dziadek i Żona Dziadka ;-) Teraz uparła się, że będzie Babcia i Mąż Babci :laugh2: Za to wczoraj zrobiłam listę co jest potrzebne, popisałam ile czego już mamy i nagle się okazało, że ciuchów to mamy na co najmniej trójkę dzieciaków... Tak to jest gdy i ja i mama kupujemy, dostawa po bratanku się szykuje a jeszcze Teściowa brata jest maniaczką lumpeksów i wyszukuje różne rzeczy dla dziewczynek (ponoć) dla Misiaczki. Tak więc lista zrobiona, każdy wie ile czego jest potrzebne i ile jest i teraz muszę tylko utrzymać w ryzach rodzinkę, żeby wpisywali co kupili ;-) Zobaczymy ile wytrzymamy :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry