• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

hej
kurde napisalam posta i mi sie skasowal ale lipa.
a juz chyba takiej weny nie zlapie. tydzien mnie nie bylo bo gosci mialam i juz pojechali na szczescie(tesciowa i jej kolezanka). Julce idzie zabek, obraca sie ladnie na brzuszek, podciaga sie z lezenia tak do polowy do siedzenia a ostatnio z sylabizowania wyszlo jej 2 razy 'mama' wiec taka dumna chodze:)
Skladam spoznione zyczenia na Dzien Matki i na Dzien Dziecka oraz zyczonka wszystkiego najlepszego wszystkim dziciaczkom co w ostatnim tygodniu jak mnie nie bylo obchodzily swoje miesiecznice!!!

Dla półrocznych Juliuszka Julki, Michałka Marzki, Michalinki Akozki miliony buziaków i uścisków :*

Dolaczamy sie do zyczen dla maluszkow:)

reklama
Mexi Alek też się obudził przed 7, ale u niego to norma, bo on całą noc śpi bez pobudek.

Uleńka u nas ząbkowanie trwa dłuuuuuuugo, a zębów brak. Ślini się z 3 miesiące chyba, ma opuchnięte dziąsełka, lekarze ciągle mówią 'Lada chwila wyjdą' i co? NIC! Ale oczywiście każde dziecko inaczej to przechodzi i może naprawdę niedługo Antosiowi wyjdzie coś :-)
no to nie zle mnie pocieszylas;-) kurcze szkoda ze tak musza sie dzieciaczki przy tym nameczyc...miejmy nadzieje ze nie potrwa to jeszcze zbyt dlugo i juz wkrotce i alanek i antos beda sie chwalic pieknymi zabkami:-)

Az mi cie szkoda:-(czemu jedni maja wszystko a inni musza sie martwic o kazdy dzien:-(
dzieki za wsparcie.... tak juz niestety pechowo jest na tym swiecie... ze jedni maja wszystko drudzy nie maja nic i ledwo wiaza koniec z koncem.... hehe
po malu sie porzyzwyczajam ze moje jutro jest nie pewne.... trzeba zaczac cos myslec bo dlugo tak sie nie da....

mój tata wylądował w szpitalu na operacji :(

wspolczuje!!!!! co sie stalo kochana????

Dafi mala je rozne rzeczy i dlatego moze ma rozne kupki, u nas tez jest raz brazowawa, raz zielonkawa, a wczoraj byly 2 pomaranczowe! ( po marchewce) wiec mysle ze nia ma sie czym martwic:) wiem wiem....łatwo powiedziec....:P

wlasnie marny taki zywot...:( dobry pomysl wystawie, a moze ktoras z Waszych znajomych uzywa humany sl 1? z checia oddam za niewielkie pieniazki!
wogole to tak to nie byla nasza lekarka bo nasza jest na urlopie, ja powiedzialam ze maly w ciagu dnia wogole nie chce mi jesc, i dala bebilon bo humana jest na soi i moze mu nie smakuje albo tez moze uczulac......tylko ze w nocy on je ladnie i bez problemu! w dzien prawie w niego wmuszam to mleko!
DAFFI0 jeszcze jedno- jak Julka miala plesniawki to nie chciala albo miala problemy z jedzeniem mleka? bo one bola i moze dlatego oli nie chce jesc? juz sama nie wiem:/

tylko ze ona ostatnio je takie rzeczy po ktorych zielonej raczej nie powinno byc.... no zobacze obserwuje ją dalej.....
co do plesniawek to na poczatku w ogole jesc nie chciala bo ja bolaly... byly na ustach i po bokach polikow.... ale jak sie zmniejszyly to i jedzenie zaczelo smakowac.....
a co do zmiany mleka to ja bym nie zmieniala mleka jednak..... skoro mlody tylko w dzien cuduje a w nocy je ladnie to nie jest wina mleka... a moze naprawde bola go te plesniawki....
lepiej skontaktuj sie ze swoim pediatra.... bo kazdy inaczej powie!
wg mnie nie moze byc dziecku niesmaczne to mleko skoro je w nocy....

u nas zaczal sie klopot bo ona po calej nocy wstanie i nie chce jesc przez 2 godz nastepne dopiero pozniej zjada ok 50ml.... ale ciesze sie ze choc i tyle zje... z tym ze wczoraj skonczylo sie na 3 posilkach... ale juz przed snem udalo mi sie wcisnac 210 ml mleka z kaszka takze tragedii nie ma....

Dafii a kiedy zaczęłaś używać pieluszek 4? Tzn ile Jula miała kg?Bo niby my używamy 3 ale zaczęłam się zastanawiać czy następnej paczki nie kupić 4:confused:
Moja ostatnio też niejadek się robi:wściekła/y:w nocy co 3 godz je ale za to rano może z 60 ml wypije i tak do południa nie zbyt chętnie je:wściekła/y:rozkręca się później choć i tak szału nie ma. Stwierdziałam, że będę jej dodawać owoce ze słoiczka do kleiku bo czasem bym przez cały dzien nie zdąrzyła podać kilku produktów a i tak wolno nam idzie rozszerzanie diety:eek:

julka wazyla 7 kg jak zaczelam zakladac jej 4 i powiem wam ze byly super... 3 byly juz za male..... a teraz pomylkowo kupilam 4+ i prawie roznicy w nich nie ma!:)

Dla półrocznych Juliuszka Julki, Michałka Marzki, Michalinki Akozki miliony buziaków i uścisków :*

i my dolaczamy sie do zyczen dla słodziaków:) i 10000000 buziaczków ode mnie i Juleczki:)

A teraz napisze co u nas!
a wiec tak... pobudke zaliczylismy dzis o 3:33!
mojk maz ogladal tv i zapomnial wylaczyc i zasnal.... jak sie obudzialm o 3 bo mloda sobie gadala sie wnerwilam.. patrze tv gra jakies wrozby leca i to tak glosno! nie dziwie ze sie obudzila...
obudzilam tego drania mojego meza i kazalam mu teraz mala sie zajac skoro przez jego glupote si obudzila! naszczescie zasnela w moment...
za to rano czekal na mnie cud:):):):)
wstalam o 6:20 dac smoka bo sie budzila Jula i poszlam do toalety..... wrocilam polozylam sie ale slysze ze mloda juz piszczy gada bawi sie zabawkami w lozeczku takze mowie sobioe spania nie bedzie ale poki grzeczna to ja sie zdrzemne... wstala o 7 na dobre bo znudzila jej sie zbawa i zaczela juz krzyczec i plakac... wiec maz wstal... najlepsze bylo to...... ze nie budzil mnie w ogole.. przebral ja zmienil pampersa umyl naczynia i przyniosl mi kawe i snaidanie..
to chyba za t pobudke w nocy hihihi
czasem potrafi byc kochany i zaskakujacy.... szkoda ze nie czesciej:):):):)

Kasiuch, jeśli to nie była twoja pediatra to ja tym bardziej bym nie zmieniła mleczka, no i jak widać wcale inne mu bardziej nie smakuje.
no wlasnie tez tak myslalam.....tym bardziej ze na wadze dobrze przybral....

ja jak skoncze ta pake ktora mam teraz to tez 4 kupie ...
a czy ktos moze mi powiedziec jak wielkosciowo sa huggiesy ?? wieksze czy mniejsze od pampersow ??
hm...wydaje mi sie ze nie sa wieksze ani mniejsze, tylko pampki sa ciensze:)i chyba troszke bardziej elastyczne...
Moje dziecko postanowiło nam zrobić prezent na wolny dzień i jak zawsze wstawała 8:00 - 8:30 tak dzisiaj o 6:45. Nie ma to jak się wyspać!!! Już nie mówiąc o tym, że w nocy znowu pobudki co 2 godziny- masakra jakaś. Oby to nie było już zawsze tak!!!!!!!!!!
to u nas bylo podobnie......pobudki co godzine do tego...:/

witam sie swiatecznie:)))
Melduje ze antosiowi zabki zaczely dawas sie we znaki!!! robi dziwne minki i slini sie jak nigdy dotad! ciekawe jak dlugo bedzie sie meczyl? przynajmniej wiem dlaczego taki niespokojny ostatnio byl.
Kasiuch apftin jest bez recepty i kosztuje jakies grosze dokladnie nie pamietam.
ok zapamietam, zobacze jak ta nystatyna, narazie nie widze poprawy:/ zaopatrze sie albo w gencjane albo w ten apftin:)

tylko ze ona ostatnio je takie rzeczy po ktorych zielonej raczej nie powinno byc.... no zobacze obserwuje ją dalej.....
co do plesniawek to na poczatku w ogole jesc nie chciala bo ja bolaly... byly na ustach i po bokach polikow.... ale jak sie zmniejszyly to i jedzenie zaczelo smakowac.....
a co do zmiany mleka to ja bym nie zmieniala mleka jednak..... skoro mlody tylko w dzien cuduje a w nocy je ladnie to nie jest wina mleka... a moze naprawde bola go te plesniawki....
lepiej skontaktuj sie ze swoim pediatra.... bo kazdy inaczej powie!
wg mnie nie moze byc dziecku niesmaczne to mleko skoro je w nocy....

u nas zaczal sie klopot bo ona po calej nocy wstanie i nie chce jesc przez 2 godz nastepne dopiero pozniej zjada ok 50ml.... ale ciesze sie ze choc i tyle zje... z tym ze wczoraj skonczylo sie na 3 posilkach... ale juz przed snem udalo mi sie wcisnac 210 ml mleka z kaszka takze tragedii nie ma....
no wlasnie zalezalo mi na spotkaniu z naszym pediatra...przejde sie do niej jak wroci z urlopu....:/

MY ROWNIEZ DOLACZAMY SIE DO ZYCZEN DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKOW I ZYCZYMY SPOKOJNYCH KOLEJNYCH MIESIECY!!!!!!:)

u nas nudy dzis....kolezanka na kawke wpadnie, potem moze w koncu wybiore sie do brata....bo sie normalnie stesknilam za nim! wogole sie wkurzylam na drugiego brata tak ze szok!!!! ale to pozniej wam napisze:)

reklama
Witajcie Dziewczynki!
Przede wszystkim serdecznie dziękujemy wszystkim e-Ciociom:-):-) za życzonka i my składamy Michałkowi i Michalince życzonka 100 lat:-):-):-)

My wczoraj dotarliśmy ( wreszcie bo z miesięcznym opóźnieniem...) na szczepienie..
..a blisko było by i wczoraj nie dotrzeć :dry::dry:..Otóż po podróży do Pl i z powrotem
autko nasze zaniemogło a więc mechanicy ....lawety itd....wpadłam z Juliuszkiem do przychodni w ostatniej chwili.... .trochę się zdziwiłam i w myślach nawet obruszyłam,że to pielegniarka będzie mu podawać tą szczepionkę a nie lekarz...oj jak sie zdziwiłam.....i szybko tych myśli pożałowałam:tak::tak::tak: Starsza pani pielęgniarka tak pogadała do Julka i tak delikatnie podała mu te szczepionki ( w sumie 3 zastrzyki :shocked2:),
że pierwszych dwóch zastrzyków w ogóle nie zauważył.... a po trzecim popłakał nie dłużej niż 30 sek....oj podziękaałam ja tej pani za to ,że była taka delikatna:-)...Bo po szczepieniach u doctorka to jest taki wrzask ,że nie możemy Go uspokoić jeszcze długo:-(:-(:-(...No i wkurza mnie trochę podejście do dziecka ( mam wrażenie,że to jakaś forma rasizmu nawet:szok:..może on nie lubi białych???!!!)
Cały dzień i wieczór Juliszek był nawet bardziej wesoły niż zwykle:szok:... zakupy.....spacerek.Tak szaleli z P.,że prawie całe mleko mi ulał ( juz ponad 1h po karmieniu)..no taki był wesolutki i nagle ni stad ni z owąd po kapieli zasnął na 15 min i obudził się z takim histerycznym wrzaskiem ...nie dało się Go uspokoić!Troszkę mleczka wypił,podałam Mu panadol i po 15min jakoś na rękach i ze smokiem sie uspokoił aż w końcu zasnął....spał do 8.45...in obudził się z wielkim uśmiechem..wygląda,że wszystko jest ok...zastanawiam sie czy kąpiel mu czasem nie zaszkodziła wczoraj??? Czy Wy kąpiecie swoje Skarby po szczepieniach??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry