reklama

Grudzień 2009

reklama
A mozesz mi mniej więcej napisać w jakich godzinach co dostaje? Ja też już wyeeliminowałam jedno karmienie w południe (dostje wtedy obiadek zazwyczaj ze słoika), ale wszedzie czytam że dzieci nie powinny jeszcze rezygnować z mleka na rzecz innego posiłku bezmlecznego wiec mam dylematy ;-). wieczorem o 18:30 podaje jeszcze kaszkę, ale i tak po kąpieli ok 19:30 daję pierś bo ją to wycisza i zachowuje sie jakby była głodna :eek: Policzyłam i u mnie nadal mimo wszystko w ciągu doby jest 6 karmień z piersi
my dajemy już 2 posiłki stałe od miesiąca -obiadek w południe i deserek -17-18 i nie zastąpiły one cyca ...jest ich też z 6 a nawet więcej ,bo Mała niewiele, albo wcale nie pije z kubka więc podczas tych upałów najlepiej jak z cycami na wierzchu bym chodziła ,bo chce często ...Martwie się jak to będzie z tym odstawianiem w przyszłości ..

ale Ci chlopaki ladnie rosna:-) A Piotrus to chyba przebil wzrostem wszystkie grudniaczki,co? tak mi sie cos zdaje:tak:
A z tymi brodawkami to nie ciekawie,pewnie zalapal cos w przedszkolu,dobrze ze juz zareagowalas i teraz bedzie smara smara;-)
Hehe długi ten mój synus....
no i mam nadzieje ze te brodawki szybko znikną.

O wow, dość dużo tych karmień, u mnie jest bardzo podobnie, ale Hania dość często mi wymiotuje więc staram sie w miarę możliwości karmić rzadziej

No duzo ale cyc to taki tylko dodatek bo on sie nie najada, wyjada mi dwa a za godzinkę jest już głodny więc w zasadzie daję go zamiast napoju czy herbatki, do popicia. I krótko je, bo po 2-3 minutach juz konczy.

Spadam ja spać, jutro pierwszy dzień w pracy, mam nadzieję, ze uda mi sie do Was zajrzeć;-)

reklama
I my dziś po bilansie czterolatka i mieliśmy ostatnie szczepienie Piotra, następne jak skończy roczek.
Antek 24 kg i 110 cm długi, waga typowa dla 6-7 latka;-)
No a Piotr 8,5 kg i 80 cm.
Marta, mój Staś też taki bydlaczek :-) 23kg i 113cm, waga powyżej ostatniego centyla, wzrost na ostatnim :-) Zresztą zobaczcie jak on śmiesznie wygląda na tle swojej grupy przedszkolnej. Poznacie na pewno, który to Stach :-)
DSC_3458.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry