• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Mam do was pytanko na palcu wskazującym mojego maluszka w miejscu gdzie wyrasta paznokieć zadarła mu się skórka i troszkę to napuchło i jest zaczerwienione co mogę z tym zrobić? Posmarować nie bardzo bo palce często w buzi.
A może Bephantenem mu posmaruj. Przecież Bephanten dzieciaki mogą nawet trochę zjeść, bo jak piersi są zgryzione przez ssacza to można smarować i nie trzeba potem myć przed podaniem.

reklama
ehhh sama nie wiem co robic z ta wit d....
tez daje nan activ....

a znow w innym artykule czytalam ze jak matka brala w ciazy preparaty witaminowe z wit d to ze nie trzeba juz potem dziecku dawac....

ja bralam feminatal i tam niestety nie bylo wit d...

tak samo jest z kwasami omega dha od 6 m-ca mozna je podawac...
ale sa tez w tym mleku i podawac czy nie??
a jak podawac to w jakic poracjach zeby nie bylo za duzo??
i badz tu madry??:/

chyba znow trzeba zrobic inwazje na wujka:-D:-D

moj hippa jadl wczesniej sama marchew i jablka a jak weszlo miecho to toleruje tylko gerbera...

ale jade dzis do rodzicow wezme po drodze od dziadka warzywka i miesko i cos mu sama ugotuje:)

Kasia znam ten mętlik w głowie...ostatnio zastanawiałam się czy można prebiotyki przedawkować :eek:
I Alusiowi sie główka poci :tak: krzywica to nie jest (lekarza pytałam), kazał dalej wit D podawać (po 1 kropli dziennie)...stwierdził, że to nadpotliwość odziedziczona. Pozostaje tylko go przecierać :-(

Mam do was pytanko na palcu wskazującym mojego maluszka w miejscu gdzie wyrasta paznokieć zadarła mu się skórka i troszkę to napuchło i jest zaczerwienione co mogę z tym zrobić? Posmarować nie bardzo bo palce często w buzi.
moim zdanie przemuj spirytusem minut wywietrzeje...i zasuszy ta skorke to mu odpadnie..
jak tak robie jak ma zadziorka..
p.s, rada polozej...

Kasia znam ten mętlik w głowie...ostatnio zastanawiałam się czy można prebiotyki przedawkować :eek:
I Alusiowi sie główka poci :tak: krzywica to nie jest (lekarza pytałam), kazał dalej wit D podawać (po 1 kropli dziennie)...stwierdził, że to nadpotliwość odziedziczona. Pozostaje tylko go przecierać :-(
ale ani ja ani moj m nie jestesmy nadpotliwi:)

Słyszałyście prognoze pogody na sobotę mają ścierać się dwa fronty i ma byc powtórka z zeszłego roku czyli trąba powietrzna w zeszłym roku uderzyła w moje miasto zobaczymy gdzie tym razem kolejne nieszczęście a jeszcze powodzie się nie skończyły :-(

CZeść dziewczyny,
mam problem mój synek w ogóle nie chce pić płynów jedyne co pije to mleko, a dziś jest straszny upał i nie idzie w niego wmusic ani kropelki.
Ten problem mam już w zasadzie od początku ani woda ani woda z glukozą nie wspomnę już o herbatce czy soczku.
Czy któraś z was miała bądź ma podobny problem. Proszę o radę.

CZeść dziewczyny,
mam problem mój synek w ogóle nie chce pić płynów jedyne co pije to mleko, a dziś jest straszny upał i nie idzie w niego wmusic ani kropelki.
Ten problem mam już w zasadzie od początku ani woda ani woda z glukozą nie wspomnę już o herbatce czy soczku.
Czy któraś z was miała bądź ma podobny problem. Proszę o radę.

Mój Michaś też swego czasu pił po łyku i więcej nie chciał a teraz potrafi 120ml wody z sokiem wypić, a ile ma twój szkrab?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry