reklama

Grudzień 2009

Daffodill jemu juz 7 mies leci a od 7 ortopeda mowil ze mozna na troche wkladac:) nie lata w nim caly dzien :) doslownie chwilka zeby sie powoli przyzwyczajal:) on mi juz sam potrafio sanac na nogi jak siedzi sie sie mnie zlapie:d

reklama
Daffodill jemu juz 7 mies leci a od 7 ortopeda mowil ze mozna na troche wkladac:) nie lata w nim caly dzien :) doslownie chwilka zeby sie powoli przyzwyczajal:) on mi juz sam potrafio sanac na nogi jak siedzi sie sie mnie zlapie:d

moja tez tzrymajac sie wstaje ale nie pozwalam jej na to bo ortopeda zabronil stawiac dziecko jeszcze na nogi....
nie hce byc wscibska ale zdj jest z 7 maja a urodzil sie 5.12. wiec mial wtedy 5 miesiecvy dopiero wtedy zaczal sie 6..
ale to tylko wiesz z dobra o nozki malego :)

moja tez tzrymajac sie wstaje ale nie pozwalam jej na to bo ortopeda zabronil stawiac dziecko jeszcze na nogi....
nie hce byc wscibska ale zdj jest z 7 maja a urodzil sie 5.12. wiec mial wtedy 5 miesiecvy dopiero wtedy zaczal sie 6..
ale to tylko wiesz z dobra o nozki malego :)
wiem:D wtedy byl tylko wlozony :d nawet nie dasiegal do ziemi:D chcial tylko zobaczyc jak zereaguje no i przy okazji foteczke pyknelam:) dopiero od kilku dni na chwile go wkladam no i teraz dostaje do podlogi paluszkami:)

Wiecie co, moja Julka jeszcze nie bierze się do siadania ale bardzo lubi żeby ją na nóżki stawiać;-)jak tylko ją posadzę na kolanach to ona się wyrywa do wstawania i ostatnio patrzę a ona ugina nóżki w kolanach i maszeruje do przodu, oczywiście cały czas trzymana pod paszkami:-DMówie wam jaką miała radochę, ze idzie i jak napotkała przeszkodę tzn moje udo to podniosła nogę wyżej i weszła:-DMoja mama się śmieje, że szybciej będzie chodzić niż siedzieć;-)

Co do przebijania uszek to moja mama miała taką zasadę, że córka musi sama tego chcieć:tak:Żeby ją przekonać musiałyśmy z siostrami długo ją męczyć, żeby zobaczyła że naprawdę tego chcemy. Ja miałam przebite uszy po komunii, dostałam wtedy pierwsze kolczyki:-DI ja też zaczekam aż Julka będzie na tyle duża że sama wyrazi swoje zdanie na ten temat:tak:

Dafii trzymajcie się, biedna Juleczka:-(Moja strasznie dziś marudzi, pewnie przez ten upał:wściekła/y:

wiem:D wtedy byl tylko wlozony :d nawet nie dasiegal do ziemi:D chcial tylko zobaczyc jak zereaguje no i przy okazji foteczke pyknelam:) dopiero od kilku dni na chwile go wkladam no i teraz dostaje do podlogi paluszkami:)

nie no wiesz tak tylko spytalam.... mnie tez kusilo ale wolałam jeszcze nie... przyjdzie czas:)
pozatym zamierzam go uzywac tak jak piszesz tylko chwile co by nie nabrala zlych nawykow w chodzeniu i zeby sobie wady postawy nie narobila:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry