fikusek1988
Mama Alanka:)
u nas dzis etz kolejny goracy dzien....
z julka jade do lekarz ana 14:20.. pojawil sie u nas brak moczu! grrr
zawsze cos
mam nadzieje ze to n ic powaznego.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
zawsze cos
LECZENIE OSTREJ BIEGUNKI U DZIECKA
Kiedy należy się skontaktować z lekarzem? Bezzwłocznie, jeżeli stwierdza się któryś z następujących objawów:
- wybitnie wzmożone pragnienie,
- zapadnięte gałki oczne,
- płacz bez łez,
- rzadkie i skąpe oddawanie moczu,
- liczne wolne i tryskające stolce,
- intensywne wymioty,
- wysoką gorączkę,
- niechęć do picia,
- stolce z krwią,
- brak poprawy.
Szczególnie ważne są cztery pierwsze objawy, wskazujące na odwodnienie. Konieczna będzie wówczas pomoc lekarza i zastosowanie nawadniania dożylnego, gdyż nawadnianie doustne jest w takiej sytuacji niewystarczające.
zawsze cos
Może głupio pytam, ale pije Julka dużo? Przy takich upałach nietrudno o odwodnienie...
Mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
moja Zosia odmawia jedzenia .... je coraz mniej, ale raczej sporo pije ... ja idę jutro do lekarza
300 ml co 2 godziny? wydaje mi się, że to bardzo dużo. Przecież nie licząc nocy to będzie ok. 2 litrów na dobę.
daj znać po powrocie....
Masakra się tu dziejewszystkie poznikały. No naprawdę zamknięty miał być wrazie pisania intymnych rzeczy a zrobił się drugi główny a ten umiera! Co za bezsens
Witam nową mamę. Ps ja już ugotowana
jesteśmy po wizycie u lekarza....
a więc tak pierwsze co powiedziała to przy tych upalach niekoniecznie musi to cos złego oznaczac ale:
skoro byla biegunka to czeka mnie łapanie moczu pora kolejny.
jutro do laboratorium i po 13 odebrac wynik i z nim do lekarza.
a ja mam zapisywac na kartce o ktorejk godz ile mleka wypila ile soczku wypila.. przy zmianie pampersa patrzec czy mocz jest....
i napisac takze o ktorej godz zuwazylam mocz na pampersie i czy bylo go duzo srednio i malo...
jak rozchylila wargi sromowe stwierdzial ze troche zaczerwienione jest wiec przepisała Clotrimazolum i kazala smarowac bo mowi ze byc moze ją to piecze.
takze wsyztsko wyjasni sie dopiero jutro! kolejny stres! mam nadzieje ze zadnej bakterii nie ebdzie! Prosze trzymajcie naprawde mocno kciuki!