aga6671
Mama Hani i Tomka
To widzę ze masz jeszcze ciężką sytuację w domu 
Tomek już dość dużo mówi i pokazuje..tata mama baba papa(i macha raczka), klaszcze na kosi kosi, kręci główką na nie i mówi neeee
Ale to wszystko też opanował od poczatku września ..miał niecałe 10 miesięcy więc moim zdaniem Adaś ma jeszcze czas!
My chyba jakiś skok rozwojowy mamy bo tak ruszył za wszystkim do przodu!
A są dzieciacki które za dużo tez nie gadają..więc się nie przejmuj na zapas!
Dobrze że wybieracie się do psychologa..bo my tu możemy o swoich doświadczeniach pisać ale jednak najlepiej zdać się na fachowca!
I pisz z nami częściej! Już dużo nowych dziewczyn dostało dostęp do zamkniętego wątku gzdie nas więcej siedzi!
Tomek już dość dużo mówi i pokazuje..tata mama baba papa(i macha raczka), klaszcze na kosi kosi, kręci główką na nie i mówi neeee
Ale to wszystko też opanował od poczatku września ..miał niecałe 10 miesięcy więc moim zdaniem Adaś ma jeszcze czas!
My chyba jakiś skok rozwojowy mamy bo tak ruszył za wszystkim do przodu!
A są dzieciacki które za dużo tez nie gadają..więc się nie przejmuj na zapas!
Dobrze że wybieracie się do psychologa..bo my tu możemy o swoich doświadczeniach pisać ale jednak najlepiej zdać się na fachowca!
I pisz z nami częściej! Już dużo nowych dziewczyn dostało dostęp do zamkniętego wątku gzdie nas więcej siedzi!
, bo przeciez niektóre dzieci mają "ciężką mowe" a wszystko rozmumieją.
Moja Julia z rozwojem fizycznym też jest raczej z tyłu forumowych dzieciaczków. W 6 m-cu siedziała ale podciągać się do siedzenia zaczęła niedawno, nie raczkuje jeszcze, sama nie wstaje i bez podparcia nie ustoi. Ale widzę że jak jej się zabawkę z boku położy to zaczyna się do niej obracać i do niedawna zaryła brodą w dywan a teraz powoli po obrocie w bok ląduje na rączkach. Coraz częściej podnosi dupke jak na brzuszku jest więc nadzieję mam na raczkowanie, bardzo bym chciała;-)Mojej znajomej córka w roku zaczęła raczkować a teraz ma rok i 3 miesiące i nadal nie chodzi ale to nie jest jeszcze problem. będzie ok