reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Natalka - ja jeszcze o tych ptysiach.
Ze mnie taka kucharka ,ze trzeba mi jak obsluge cepa tlumaczyc krok po kroku.
Co ty tam napisalas z tym maslem? :)
1/2 kostki masla ale co? rozpuscic to maslo w 3/4 kubka wody i zagotowac, tak? dobrze zrozumialam? maselko z woda razem?

masło do gara, zalewasz wodą-na małym ogniu czekasz aż się zagotuje. Ściągasz z gazu. Wsypujesz mąkę i mieszasz. na gaz ale tylko na chwilkę-mieszasz aż wszystko się połączy. Ściągasz z gazu i czekasz aż przestygnie i dodajesz jajka. Mieszasz mikserem. Jak masa będzie jednolita to na blachę-dam Wam radę-lepiej blachę posmarować masłem czy margaryną zamiast papier kłaść bo do papieru się kleją i jak się je ściąga to się na spodzie robią dziury:-)

do piekarnika-ja piekłam 25 min w temp 200:-)
a później już tylko jedzonko:-):-):-)

reklama
Hej. Właśnie wróciłam od lekarza, Wizytę miałam mieć 2 września, a że byłam dzisiaj przez przypadek z bratową to z ciekawości weszłam - prywatnie :/brrr... dzidzia waży 641 g. nosek, oczka, kręgosłup i wogóle wszystko cudownie. Kość udowa - różnica też ok 2 tyg., ale ... jestem zła ... znowu nie poznałam płci ... o co tu chodzi ;( czy któras z Was też jeszcze nie wie co będzie miała czy tylko ja ;(((( ?????????? mam załamkę ... dobrze, że z dzidzią wszystko ok ... kolejna wziyta 23 wrzesien ...

a powiedz czy kosc udowa ma dluzsza i wieksza od eszty ?? bo mi dzis gin powiedzial ze to bardzo charaklterystyczna cecha dla dziewczynek ze glowka jest mniejsza a dluzsza o duzo jest wlasnie kosc udowa :D

marta moj gin dzis ponotowal te wymiary ale ja ich nie pamietam :) bo dal mi glowice z usg i sie bawilam z mala :D takie harce z mamusia :D a jak kopala po brzuchu !!!

ja też miałam problem z tą moją małą ropuszką ale przed 3d pojadłam słodkiego no i dzięki dobremu oku lekarza wreszcie się udało:-)
mój mąż dalej kombinuje z imieniem-była już natasza, jagoda, joanna i lena

Mężatka - dżizus, pierwszy raz czytam, że ktoś ma taki pępuszek. Niestety nie wiem co to:( Zadzwoń do innego lekarza lub jedź do innego..

Jak mnie głowa boli;/

Napewno tylko ta nazwa tro pewnie nazwa firmy ktora go wyprodukowala:tak:

Ja juz uciekam na kanape:-)jak trzeba lezec to coz innego pozostaje,lepsze to niz szewek;-)
Nie produkujcie tu za wiele;-)dobrej nocy.

reklama
Do góry