reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
hejo. Tak piszecie o wadze dzieciątek w około 30 tygodniu. Chyba wychodzi na to że mój jest najcięższy, bo w
30 tyg miał 1933 g czyli w sumie 2 kilo już.

BPD /szerokość główki 8.08cm,
FL /kość udowa/ 6.13cm

a czy wasi lekarze podają długość ciała? mój mówi że na monitorze sie nie mieści itp, a wiem że niektórzy podają długość /przecież można pomniejszyć i jakiś program przelicza proporcje../ ?

moj w 31 tygodniu 1753 g
BPD -8.27
FL-5,70

szkoda ze nie podaje ale najwazniejsze ze zdrowe !!!:-)

moj w 31 tygodniu 1753 g
BPD -8.27
FL-5,70

kurde to mój coś ma małą głowę a długie nóżki /głowa 8.08cm, udko 6.13cm/
mam nadzieję że to się wyrówna.

Aaaaaa!! a czy można zrobić usg 4d w około 32 tygodniu ?? będzie coś widać czy za duże już jest dziecko ?? tylko że ja mam to cholerne łożysko na przedniej ścianie i to bardzo psuje to badanie :/

moj w 31 tygodniu 1753 g
BPD -8.27
FL-5,70

kurde to mój coś ma małą głowę a długie nóżki /głowa 8.08cm, udko 6.13cm/
mam nadzieję że to się wyrówna.

Aaaaaa!! a czy można zrobić usg 4d w około 32 tygodniu ?? będzie coś widać czy za duże już jest dziecko ?? tylko że ja mam to cholerne łożysko na przedniej ścianie i to bardzo psuje to badanie :/

moj duza glowke w porownaniu do twojego he albo Twoj mała he

wiecie co stwierdzam ze moj chlopczyk to jest jednak niesamowity :) kupowal dzis na allegro tarcze i klocki hamulcowe :) najpierw kupil klocki na tyl zamiast na przod !! i panika w glosie "zonka ratuj!!!" ja mu na to ze jak kupil to rybka plum ... trzeba dzwonic do goscia i sie dopytac czy da sie wymienic !!! ... dzwoni raz, drugi, piaty ... zajete ... po czym stwierdza "moze lepiej ty zadzwon bo jak sie trzeba bedzie klocic to ty w tym lepsza jestes!!" ... zadzwonilam, wyjasnilam panu jak sie sprawy maja, pan grzecznie powiedzial ze na przod sa 11 zl drozsze /i tak w granicach rozsadku/ i ze wysle na przod i sie mam nie martwic ... jedna sprawa zalatwiona ...

no to moj chlopczyk kupuje tarcze ... placi juz przelew po czym krzyczy "zonka mi jakies cos dziwnego wyskoczylo, jakas bzdura i wogole!!" /zaznaczam ze miliony rzeczy juz na allegro kupowal wiec nie wiem co mu sie dzis stalo!!/ no i przychodze patrze a on kliknal na "platnosci allegro" no i dupa - cala transakcje tzreba bylo odkrecic i zrobic normalny przelew ...

normalnie potem chlopina sie do mnie przytulil i powiedzial "ze tak na wszelki wypadek plyn chlodniczy on pojedzie kupic do sklepu" ... zapytalam tylko czy napewno nie mam jechac z nim :) ale w koncu pojechal sam ...

ech te nasze dzieci ... oni nigdy nie dorastaja tylko drozeja im zabawki ...

He he słodki ten Twój chłopaczyna:) Zupełnie podobny do mojego. Poprosiłam go wczoraj żeby kupił mi kawałek żóltego sera tak na oko z 30 dag niech weźmie... najpierw poprosił o 30kg!!!! jak babka mu wytlumaczyla o co poprosił to poprawił się na 30g i zaczęły się z niego śmiać a na koniec wzial 30 plastrów i wyszło ponad pół kg:):):):)
Jak wszedł do domu to najpierw buzi mi dał a mój brat się smiał więc wiedziałam że coś zbroił i takim delikatnym głosem spytał czy nie będę krzyczeć???? na szczescie tak mnie to rozsmieszylo ze nie krzyczałam ale poszedł praktycznie po 3 rzeczy i stracił 50zł.... od tego momentu wole isc sama na zakupy.

reklama
Ja Mojemu kupowałam zestaw Makity (wiertarka, wkrętarka i masę duperelów do tego), ale to niestety drogi prezent.. ale to takie marzenie Mojego było bo do remontów to było w sumie niezbędne.. Może ma Twój jakieś małe marzonko?:-) Albo skoro zima nadciąga kup Mu gruby sweter i szal!:-)

dzieki:) wezmę to pod uwagę:) w sumie przypomniałam sobie ze chodził i opowiadał o swoim koledze z pracy że: Wojtek kupił sobie taki fajny podłokietnik do samochodu i on tez by taki chciał. Jeśli to jeszcze jest to muszę się na to zgodzić bo nic innego nie wymysle a w koncu przestane sluchac ze Wojtek go ma a on nie:)

Do góry