reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
ale was wzielo na marudzenie dzis !!!! masakra !! a mnie by bylo zupelnie niezle w tej ciazy gdyby nie te wiecznie opuchniete nogi :) i nawet nastroje mam niezle :) i Matylda sie do mnie usmiecha :) co prawda wystawia przy tym jezor ale co tam jej daruje :)
do tego moj maz naprawia autko /po 1,5 roku znalazl przyczyne wyciekania plynu chlodniczego i sam sie za to zabral :) !!/ kapusta na jutro juz pokrojona, miesko rozmrozone ... po malu biore sie za nastepne rzeczy :)
Ja mogę pomarudzić, że dostałam w prezencie PIERWSZEGO ROZSTĘPA:-( No ale dla córci wszystko zniosę:-)

Mój się położył spać i zapowiedział mi że mam go obudzić na walkę.
Mea ty z twoimi talentami kulinarnymi powinnaś jakąś knajpkę otworzyć z tymi pysznościami co przyrządzasz i powodujesz że nam ślinka cieknie na klawiaturę;-)

zawsze to powtarzalismy mojej mamie :) a to co ja umiem to w 100% zawdzieczam wlasnie mamie :)

Ja moze dziwna jestem ale nie boje sie porodu i chce rodzic naturalnie. Z Alkiem mialam zaplanowane wszystko: ze nie chce znieczulenia (no chyba, ze nie bede wytrzymywac), tutaj daja wszystko co sie zapragnie i w sumie rzadko kiedy kobiety nie korzystaja z tych przywilejow, ale we wszystkich rodzaja znieczulen sa jakies haczyki i efekty upoczne, badz ewentualne efekty uboczne. Nie chcialam oksycotyny, zeby przyspieszyc porod (no chyba, ze wogole by sie nie zaczal albo nagle zatrzymal), wiem, ze w PL kroploweczka z oksytocynki jest bardzo w modzie, zeby kobieta szybko urodzila i polozne mialy szybciej z glowy, ale to przeciez nasila skurcze i miesnie krocza nie maja wystarczajaco czasu, zeby sie rozciagnac, dlatego tak rutynowo sie nacina krocze, bo wiadomo, ze jak oksytocyna idzie i miesnie nie rozciagniete to krocze bez ciecia peknie. Ja jestem bardzo za ochrona krocza. I co i moje nie peklo:no: Owszem przetargalam sie na sciance pochwy i zalozyli mi pare szwow, ktorych wcale potem nie czulam, a na zewnatrz nie ma sladu. Nawet ginka w PL na wizycie sie dziwila, ale miesni krocza nacwiczylam sie w ciazy, zeby sobie ulatwic. Cwiczycie?

Strasznie sie rozpisalam. Wiadomo mamy rozny prog bolowy i nie zawsze uda sie obejsc bez znieczulenia, nie wiem jak bedzie tym razem, ale nastawiam sie na porod w pelni naturalny. Mysle, ze nastawienie tez duzo robi. Strach, lek tez nasilaja bol.

Tak bym mogla pisac i pisac...

Ja niestety nie mialam wyboru co do oksytocyny:no:musialam miec wywolany porod i jest wiele takich przypadkow co podaja ja wlasnie dlatego:tak:nie twierdze ze nie ma przypadkow ze robi sie to bez zadnych wskazan.

U nas była akcja pooibiednia .. mówie do mojego że ide sie zdrzemnąć na co on że sie ze mną połozy utuli mnie do snu i pojdzie sobie kawe zrobic..
no i co? ja wstałam a on dalej mnie tuli do snu (czyt. śpi jak zabity) :-D

Ja chyba cos pominelam albo niedoczytalam:baffled:ty jestes znowu ze swoim ukochanym?

My wrocilismy ze slubu,posprzatalam troszke mieszkanko i teraz mam chwilke odpoczynku,nie moglam sie powstrzymac i tu ne zajrzec:-):tak:

Ale spokojniutko malo do nadrabiania ale dzis mi to na reke bo plery mnie bola:) Posprzatalam pol chaty i bylam 3 razy na zakupach ledwo po schodach weszlam za 3 razem hehe porazka no i musialam sie uwalic bo plecy mnie bardzo bolaly. Jutro musze dokonczyc pol chaty i reszte zakupow a nigdzie karkowki nie bylo tylko w plastrach kurna obym jutro dostala ale jutro jest niedziela:(((
Nie chcialo mi sie robic dzis obiadu to sobie pierogi zagrzalam mrozone ale nie byly zle chociaz nie ma to jak zrobione w domku:)
Kopciuszku dziekuje kochana za troske ja sobie popijam wode z cytrynka mam nadzieje ze sie nie rozloze.
Pisalyscie o nerwach ja nie mam nerwow ale ja jestem zawsze potulna jak niedzwiadek hihi i mi sie jakos to nie zmienilo zreszta na kogo mam sie denerwowac jak siedze sama a jak przyjedzie T to steskniona taka ze nie sprzeczki mi w glowie.
Mam misje musze ogladac cala ta gale bokserska i komentowac kazda runde mojemu skarbowi a to 4godziny wypas. Chcialam obejrzec tylko golote ale sie nie da on chcial tam jechac bardzo i sie 2 dni spoznil wiec juz sie poswiece tak go mocno kocham hihi

reklama
Bidulek. A czemu zdechl> chorowal czy juz dziadzius byl?
Kochana Tengel miał 10 lat, ale to był pies podwórkowy, nie wiemy o mu się stało 2 dni jadł mniej, już chciałyśmy weterynarza wzywać ale mama wyszła do niego rano i już nie żył. :-( Jak go wzięli byłam z nim rok i teraz od czerwca więc na szczęście za mocno się nie zżyłam ale i tak mi przykro bardzo.

Dogoniłam was. Teraz przeglądam. Mea tobie również dziękuję:blink:

Purchawka ja też mam takie uczucie jakby miał wypaść młody:-(

Do góry