reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

a to chyba dzis taki dzien ... ja tez szalalam od rana az wreszcie padlam jak dluga !! teraz usiluje sobie znalezc miejsce w lozku ale niespecjalnie mi to wychodzi !! no a rano mam jeszcze sporo do zrobienia !!

a co do walki to ja ogolnie nielubie mordobicia w jakiejkolwiek postaci i zdecydowanie mi zwisa i powiewa czy wygra golota czy jakis inny adamek ...

reklama
Ale tu dziś spokój był. Szok normalnie.

Ja byłam w szkole rodzenia. I tylko się nadenerwowałam. Mój się spóźnił mimo iż wiedział od dawna o której zaczynają się zajęcia. Kupa ludzi - ktoś chyba źle pozapisywał. Poród rodzinny - 600 zł. :szok: A przecież niby za darmo jest. Ale się zesprycili w szpitalu i rodzinny jest tylko w pokojach o podwyższonym standardzie a za to się płaci. Nic ciekawego się nie dowiedziałam. Mój niezadowolony, usypiał - do bani.

Ale tu dziś spokój był. Szok normalnie.

Ja byłam w szkole rodzenia. I tylko się nadenerwowałam. Mój się spóźnił mimo iż wiedział od dawna o której zaczynają się zajęcia. Kupa ludzi - ktoś chyba źle pozapisywał. Poród rodzinny - 600 zł. :szok: A przecież niby za darmo jest. Ale się zesprycili w szpitalu i rodzinny jest tylko w pokojach o podwyższonym standardzie a za to się płaci. Nic ciekawego się nie dowiedziałam. Mój niezadowolony, usypiał - do bani.

600 masakra !!!! ale mozesz sobie zazyczyc ze nie chcesz podwyzszonego standardu ale chcesz meza !!! kurna lajdactwo jak jasna cholera !!

Zastanawiam się kiedy seks należy uprawiać w zabezpieczeniu co by nie przyspieszył porodu? Wie któraś? Bo mi ginka jeszcze nic o tym nie mówiła a kolejna wizyta u niej za 2tyg z hakiem a nie chcę by było za późno;)

Hej laski wpadam na chwilę bo z mężem i synkiem czekamy na walkę:-D tatuś za Gołotą mamusia za Adamkiem a synek nie wiadomo hah:-D:-D:-D coraz częściej mam skurcze w brzuchu:-( ale już niedługo wizyta buziaki dla Was moje ciężaróweczki:happy2::-)

My tez za Adamkiem:tak:

Co do seksu to z tego co ja wiem to na 6 tygodni przed terminem powinno sie wstrzymac z przytulaniem wiec juz wam nieduzo zostalo:no:.

Kurcze no to sama nie wiem kiedy przestać. Ostatnio się kochamy normalnie co 2 dni jakoś bo nie mam żadnych skurczy po seksie to sobie pozwalamy i najczęściej właśnie wszystko ląduje we mnie. I teraz nie wiem kiedy mamy z gumkami się kochać a kiedy w ogóle się nie kochać.

Muszę pamiętać o przestawieniu zegarka bo zaśpię na zajęcia:p
Boooziu, ale Mój przeżywa boks:p

Nooooo ide spac bo juz mnie zmeczyl ten boks moj tomek zalamany zdawalam mu relacje a on wierny fan goloty runal hehe no ale powiedzial ze jestem najlepszym komentatorem i nie wie co by beze mnie zrobil:) Dobranoc laseczki

Co do seksu znalazłam cosik takiego:

Czy w ostatnich miesiącach ciąży lepiej unikać seksu?
Nie ma ku temu powodów, choć wiele par rezygnuje z intymnego sam na sam, gdy zaczyna zbliżać się jego termin. Niepotrzebnie. Z medycznego punktu widzenia nie jest to konieczne aż do czasu odejścia wód płodowych. Jeżeli jednak bardzo boisz się przedwczesnego porodu (a takie zagrożenie istnieje jedynie w ciąży wysokiego ryzyka, czyli gdy nosisz w sobie bliźniaki, cierpisz na niewydolność szyjki macicy lub kiedyś urodziłaś przed terminem), pamiętaj, że przyjemność można czerpać nie tylko ze zbliżenia, ale i także z czułych pieszczot.

Minął mój termin porodu. Czy to prawda, że seks może go przyspieszyć?
Co prawda nie ma na to niezbitych dowodów, ale zawsze warto spróbować. Podczas orgazmu w organizmie kobiety wydziela się bowiem oksytocyna, hormon wywołujący skurcze macicy. Poza tym w spermie znajdują się prostaglandyny, czyli substancje, które powodują rozwieranie się szyjki macicy. Oczywiście zadziałają one dopiero wtedy, gdy na poród jest już czas. Na taką ilość tego hormonu, jaka znajduje się w nasieniu, szyjka macicy staje się wrażliwa, dopiero gdy minie 38–39. tydzień ciąży.

Wystopować z uprawianiem seksu należy pod koniec ciąży, ale dopiero po zakończeniu 38 tygodnia. Męskie nasienie zawiera prostaglandynę, która napotykając na szyjkę macicy powoduje jej otwieranie. Z tego właśnie powodu nie powinno się doprowadzać do tak bliskiego kontaktu. Na około dwa tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu orgazm może wywołać trwające nawet pół godziny skurcze. Są to skurcze Braxtona-Hicksa zbliżone do skurczy porodowych, jednak polegają one jedynie na napinaniu się macicy i nie są w stanie zapoczątkować akcji porodowej. Niektórzy ginekolodzy twierdzą, że seks jest skuteczny z ciążach przenoszonych, dlatego zalecają go tym parom, które oczekują na dziecko po wyznaczonym terminie porodu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
WITAM SIE Z RANKA WLASNIE SOBIE ROZKMINIŁAM ZE SIE CZAS ZMIENIA HHE chyba jeszcze nikogo nie ma na forum :-) no nic w takim razie lece was nadrobic :-) troszke ..........

Do góry