reklama

Grudzień 2011

Ukręciłam ciasto kakaowo-cynamonowe z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki . Mój kochany mąż aż zdjęcia zrobił bo mówi że to kolejna rzecz która będzie się nam kojarzyła z ciążą :)

reklama
Jej jak dawno mnie nie było aż wstyd !

ile tutaj nowości tylko pogratulować i pozazdrościć mamusia nowym .

Nie wiem jak wy : ale ja wciąż nie mam skurczy , jedyne co stawia mi się brzuch ... i straszne boleści brzucha
tłumacze sobie ,że tak ma być.

Mam takie pytanie :
czy suwaczek dobrze chodzi u wszystkich ten liczący tyg. bo gin , i w szpitalu powiedzieli mi ,że jutro zaczynam 39 tydz.

Olluchna, widzę że zagościłaś na bb, co tam u Ciebie po szpitalnych przebojach????

Edit: pisałyśmy posty jednocześnie :D

Co do suwaczka, to musiałbyśmy wiedzieć, kiedy miałaś OM - zasadniczo mierzą dobrze ;) Poza tym może oni mówili o tc wg USG?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a mnie cos zlapalo... tyle bylam zdrowa, a tu nagle podstepne przeziebienie....:-(
Jadlam juz czosnek, pije sok malinowy, herbatke z cytryna i na razie brak efektow.... Chyba zbyt niecierpliwa jestem....;-)
Mla - buty kupione.... nie do konca takie jak jak chcialam, ale w tych wymarzonych po prostu nie dopinala sie lydka:-D i zostala przy muklukach:-D A co do meza - on bardzo zdolny jest... czesto zdaje mi sie, ze to on jest w ciazy, a nie ja....;-) Wozek tez kupiony - fotki wkleilam w watku wozkowym, a lozeczko zostawiam kochanemu mezowi - niech sie wykaze:-D

Papayka, skoro masz buty i wózek, to może bez łóżeczka się obejdzie - najwyżej będziesz spacerować w nieskończoność ;))) (idę oglądać wózek, bo nie wiem, czy to nowość, czy ze mnie taka gapa :))

Kasiek, to ja przynajmniej mam spokój z kręgosłupem. W każdym razie póki co.... :)

Olluchna, widzę że zagościłaś na bb, co tam u Ciebie po szpitalnych przebojach????

Edit: pisałyśmy posty jednocześnie :D

Co do suwaczka, to musiałbyśmy wiedzieć, kiedy miałaś OM - zasadniczo mierzą dobrze ;) Poza tym może oni mówili o tc wg USG?

Tak długo się zbierałam odkładałam... aż wkońcu się pojawiłam. Bardziej was śledzę na facebooku.

Możliwe ,że oni liczyli z USG więc sama już nie wiem kiedy mam się spodziewać.

W szpitalu co - Wyleczyli mały się miewa dobrze ogólnie ok wszystko.

Wiesz co weszłam na który to tydzień i tam wpisujesz miesiączke i wpisałam 4.03.2011 i wyszło mi ,że jestem w 39. Czyli od jutra zaczynam 40 ? mieszam się w tym ? jak to sprawdzić ?

reklama
Olluchna, 4.03.2011 wypadł w piątek, więc właściwie w każdy następny czwartek zamykasz kolejny tydzień ciąży. Wg tego masz pełne 38 tygodni i 2 dni (trzeci dzień w trakcie, dzisiaj), czyli jesteś w trakcie 39 tygodnia ciąży. Tak to obliczają suwaczki.
Jeśli pójdziesz do gina, on Ci powie, że wg OM jesteś w 38 tc, bo dla niego istotne są tygodnie skończone.

Trudno powiedzieć, dlaczego, powiedzieli Ci, że jutro zaczniesz 39 tc. Albo policzyli tak mniej więcej, albo wg USG ;)

Gdybyś urodziła dokładnie po zakończeniu 40 tc od OM, to Twój termin to CZWARTEK 8 GRUDNIA lub PIĄTEK 9 GRUDNIA. A że pełnia jest 10 grudnia.... ;) Będzie wysyp w tych dniach, oj będzie :)))

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry