• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2011

reklama
Ech jednak nie czuje się na siłach iśc do tej szkoły, Mężul poszedł na wykłady.
Te zaparcia są okropne :( i dalej brzucho boli także leże twardo w lóżku póki M nie wróci.

Ja bym chętnie pogrilował...Może nie koniecznie mięskiem ale uwielbiam takie zapiekaneczki ze świeżej bułeczki wrocławskiej z serkiem hochland z grila i z ziołami prowansalskimi MNIAM! :) I do tego chłodna lemoniada z dużą ilością cytryny....achh....:happy2:

Witajcie gwiazdy:-)

Mnie pan G zostawił już o 5 rano i wraca dopiero jutro wieczorem :-( więc zostałam sobie sama w mieszkanku. co prawda byłam niedawno u teściów na kawie ale jakoś tak smutno mi bo siedzę sama:-( Siostra w szkole więc kawka z nią nie w ten weekend, kumpela ma nagrania druga zajmuje się w Gdyni jakimś innym eventem masakra......................
tylko jęczący kot w mieszkaniu mi pozostał i książka w ogrodzie:-) a co u Was?
nereida ja za to chętnie bym napiła się lampki dobrego wina najlepiej gruzińskiego półwytrawnego:-)
Emi432 nic mi nie wiadomo na temat rabarbaru. trzeba chyba w necie sprawdzić

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy moge zjejsc rabarbar z cukrem albo napic sie kompotu z rabarbarem?
Sa jakies przeciwskazania?

już wyczytałam:-)

Nie wolno jesc:
- serow plesniowych, fety podobno tez nie (zagrozenie listeria)
- watrobki )zawiera duzo witaminy A, ktora w nadmiarze moze uszkodzic plod)
- surowego miesa i ryb, wedlin surowych (toxoplazmoza)
- herbaty z malin (dziala poronnie)
- mocnych naparow z miety (jw)
- zbyt duzo rabarbaru (za duzo jakiegos tam kwasy nie dziala korzystnie na dzidziusia)
- rzeczy z L-karnityna, guarana i kofeina (podnosza cisnienie krwi) - choc mala filizanka niezbyt mocnej kway z mlekiem nie zaszkodzi od czasu do czasu, ja czasem tez pije pepsi...
- rzeczy ktore zawieraja wzmacniacz smaku - glutaminian sodu - jednak w wiekszoszci rzeczy on jest, wiec trzeba uwazac i ograniczac chociazby
- rzeczy z puszek - zawieraja za duzo konserwantów

jeszcze do listy dołączę:
- Napoje gazowane TAKIE JAK COLA LUB PEPSI (zawierają kofeinę, dwutlenek węgla)
Mirinda, fanta czy tonik są sztucznie barwione i aromatyzowane. Zawierają benzoesan sodu, który podrażnia śluzówkę żołądka.
-Orzeszki ziemne
Jak wynika z amerykańskich badań, ich spożywanie w ciąży zwiększa ryzyko rozwinięcia się u maluszka alergii na nie. Liczba dzieci uczulonych na orzeszki przez ostatnie 10 lat wzrosła trzykrotnie!
- wędzone ryby
Wędzone produkty zawierają bowiem rakotwórcze nitrozaminy i mają dużo soli (to jedna z przyczyn nadciśnienia)
-Fast foody
To tzw. puste kalorie, często szkodliwe – ze względu na obecność dużych ilości soli, izomerów trans kwasów tłuszczowych oraz sztucznych dodatków). Duży hamburger prawie w jednej trzeciej pokrywa dzienne zapotrzebowanie na kalorie w ciąży i w połowie na tłuszcze!
- SUROWYCH JAJEK (no kogel mogel) ze wzgledu na ryzyko salmonelli

Cześć Kochane :-)
U nas dzisiaj pracowita sobota :tak: Ale i całkiem przyjemna :-)

a_gala!
Wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin!
Mnóstwa prezentów i radosnych chwil w dniu dzisiejszym, a przez cały kolejny rok moc okazji do głębokich wzruszeń, szczęścia, zdrowia i pieniędzy, co by niczego nie zabrakło i o nic nie trzeba było się martwić! :-)

A od Sergi drobny prezent ;-)
Zobacz załącznik 356202
k,NDE1OTU2MzIsNTk4OTA2,f,kwert.jpg

a_gala

___¶¶¶¶¶¶______¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_¶¶ WSZYSTKIEGO ¶__¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶ DOBREGO ¶¶¶____¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶ Z OKAZJI ¶__¶¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶ TWOICH ¶¶ _¶¶¶¶¶
_¶¶¶¶¶¶ URODZIN !!! ¶¶¶¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶ ¶¶¶¶¶
_______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_________¶¶¶¶¶¶¶¶
___________¶¶¶¶
____________¶¶
_____________¶
____________¶
___________¶
__________¶
________¶__¶¶¶_________¶¶¶
________¶_¶___¶_¶¶¶¶¶_¶___¶
______¶__¶__¶__¶_____¶__¶__¶
_____¶___¶_¶¶¶_________¶¶¶_¶
_____¶___¶_________________¶
______¶___¶_______________¶
______¶¶___¶__¶¶_____¶¶__¶
_____¶__¶__¶__¶¶_____¶¶__¶
_____¶__¶__¶_____¶¶¶_____¶
_____¶___¶_¶____¶___¶___¶
______¶______¶___¶¶¶___¶
_______¶______¶¶_____¶¶
________¶_______¶¶¶¶¶__¶¶
_________¶______________¶
___________¶¶¶¶___________¶
_____________¶________¶____¶
_______¶¶¶___¶_________¶____¶
______¶___¶¶¶¶________¶¶¶¶__¶
______¶______¶_______¶____¶_¶
______¶______¶______¶_____¶¶
______¶_______¶_____¶_____¶
______¶_______¶¶¶¶¶¶______¶
_______¶___¶¶¶_____¶______¶
________¶¶¶________¶______¶
____________________¶____¶
_____________________¶¶¶¶

A_gala w takim razie ode Mnie przyjmij równiez najlepsze życzenia. Przede wszystkim dużo dużo zdrowia dla Ciebie i całej rodziny, samych radosnych chwil, dużo miłości i zero zmartwień!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry